ΣΙΝΕ

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Το ΤΕΙ Καστοριάς επισκέφθηκε σήμερα ο Φίλιππος Πετσάλνικος


Το Τ.Ε.Ι. Καστοριάς επισκέφθηκε σήμερα ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, μετά από πρόσκληση των καθηγητών του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, με αφορμή την ...παρουσίαση από τον Υπουργό Παιδείας του Σχεδίου «ΑΘΗΝΑ» για την αναμόρφωση του Ακαδημαϊκού Χάρτη.
Ο κ. Πετσάλνικος τόνισε στους καθηγητές αλλά και στους εκπροσώπους των φοιτητών, που παραβρέθηκαν σε όλη την διάρκεια της δίωρης συνάντησης, ότι οι συνέπειες του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ», θα είναι τραγικές για το Τ.Ε.Ι. όπως βέβαια τραγική είναι και η κατάργηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, άρα και της Αρχιτεκτονικής Σχολής που ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2010. Υπογράμμισε δε ότι «το σχέδιο συρρίκνωσης του Τ.Ε.Ι Καστοριάς, θα οδηγήσει σύντομα στην μη βιωσιμότητα του».
Ανέλυσε επίσης λεπτομερώς την άποψή του ότι το σχέδιο αυτό δεν στηρίζεται ούτε σε ακαδημαϊκά – εκπαιδευτικά, αλλά ούτε και σε οικονομικά κριτήρια.
Τυχόν εφαρμογή του με κατάργηση, συγχώνευση η μεταφορά των τμημάτων του Τ.Ε.Ι Καστοριάς θα επιφέρει επεσήμανε ανεπανόρθωτο πλήγμα στην εκπαιδευτική, πολιτιστική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και βέβαια στους νέους που επέλεξαν να σπουδάσουν στα Τμήματα του Τ.Ε.Ι Καστοριάς. «Αυτές οι χιλιάδες νέοι που έρχονται για να σπουδάσουν στο ΤΕΙ Καστοριάς από διάφορες περιοχές της χώρας είναι η καλύτερη
απόδειξη για το υψηλό επίπεδο ανώτατης τεχνολογικής εκπαίδευσης που παρέχει το Ίδρυμα αυτό στην νέα γενιά της πατρίδας μας»
, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κος Πετσάλνικος.
Οι εκτιμήσεις αυτές ήταν κοινές για όλους όσοι συμμετείχαν στην συνάντηση. Τέλος συμφωνήθηκε ότι πρέπει να υπάρξει αναλυτική παράθεση των επιχειρημάτων από την Ακαδημαϊκή Κοινότητα του Τ.Ε.Ι και η ανάληψη πολλαπλών πρωτοβουλιών προκειμένου να αποφευχθεί η υλοποίηση του ακατανόητου αυτού σχεδίου.

svouranews

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: