ΣΙΝΕ

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Γνωστό μοντέλο υπεύθυνος για τα επεισόδια στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός;


Το πρόσωπο του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό δεν ήταν ούτε ο Ούκιτς ούτε ο Διαμαντίδης. Ήταν ο...
Γιώργος Μανίκας, ο οποίος θεωρήθηκε ως ο υπεύθυνος των επεισοδίων. Σύμφωνα με τα όσα είχαν κυκλοφορήσει, από μία δική του χειρονομία εξαγριώθηκαν οι φίλαθλοι των Πειραιωτών, πλησίασαν στα επίσημα και έτσι έγινε ο… κακός χαμός.
Μιλώντας όμως ο ίδιος ο Γιώργος Μανίκας στον sportdog ξεκαθαρίζει πως τίποτα από αυτά δεν είναι αλήθεια. Εξηγεί τι ακριβώς συνέβη και πως ξεκίνησαν τα επεισόδια, αναφέρει ότι έβρισε μόνο την Αστυνομία και ότι δεν είναι με καμία ομάδα, ενώ σημειώνει πως όχι μόνο δεν φυγαδεύτηκε από το γήπεδο, αλλά είδε όλο το ματς μαζί με φιλάθλους των «ερυθρολεύκων».
giorgos-manikas-epeisodia-olympiakos-panathinaikosΤι άλλο λέει ο Γιώργος Μανίκας για τον Αγγελόπουλο, τον Σπανούλη, τον Διαμαντίδη, τους οργανωμένους που τον χαιρέτησαν, αλλά και το ΣΕΦ που δυστυχώς δεν θα ξαναπάει.
Αναλυτικά όλα όσα είπε στον sportdog:
Από χθες το βράδυ κυκλοφόρησε πως τα επεισόδια μεταξύ Παναθηναϊκών και Ολυμπιακών ξεκίνησαν από εσένα και μία χειρονομία που έκανες. Έχει γίνει μεγάλος ντόρος…
Το έχω καταλάβει και δεν το πιστεύω στα μάτια μου. Εγώ έχω πάει τα τελευταία χρόνια σε κάποιους αγώνες και στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό και τώρα έτυχε να πάρω πρόσκληση από την Ομοσπονδία. Ήταν μάλιστα να πηγαίναμε μαζί με την σύντροφό μου, ωστόσο είναι έγκυος στον ένατο μήνα και για αυτό πήγα με τον γαμπρό μου. Έτυχε η θέση μου να είναι 17-10-2, δηλαδή ακριβώς στο κέντρο, μπροστά, κάτω – κάτω εκεί που είναι το τζάμπολ. Πίσω από τον κάμεραμαν.
Έχω πάει σε πολλούς αγώνες, αλλά πότε σε Παναθηναϊκό – Ολυμπιακό. Κάποια στιγμή λοιπόν και ενώ παιζόταν ο αγώνας, κατάλαβα ότι Παναθηναϊκοί και Ολυμπιακοί από δίπλα μου άρχισαν να λογομαχούν, δεν ξέρω όμως αν ήταν οργανωμένοι γιατί δεν φορούσαν διακριτικά. Αυτοί λοιπόν άρχισαν να έρχονται κοντά και ξαφνικά να χτυπιούνται. Εγώ όμως δεν ήξερα που να πάω και έκατσα στη μέση. Δεν ήξερα που να πάω. Μπροστά μου ήταν ένας αστυνομικός και του φώναζα να μας προστατέψει γιατί ήταν και μικρά παιδιά εκεί και αυτός δεν έκανε τίποτα. Εγώ ήμουν ακριβώς μπροστά και δεν πήγαινα πουθενά. Ούτε με τους μεν ούτε με τους δε. Γιατί δεν ξέρω πως χωρίζονται και στους επισήμους. Και είπα στον αστυνομικό «προστάτεψε μας, δεν ντρέπεσαι, θα φάνε ξύλο τα παιδιά».
Δέχθηκες επίθεση από φιλάθλους του Ολυμπιακού;
Κάποιος φίλαθλος του Ολυμπιακού νόμιζε πως έλεγα κάτι κατά της ομάδας του και άρχισε να μου λέει διάφορα. Δύο – τρία άτομα άρχισαν να φωνάζουν κάτσε κάτω, μην μιλάς και τέτοια, ωστόσο εκεί τελείωσε το θέμα. Δεν έγινε τίποτα άλλο. Μετά μάλιστα πήγα και έκατσα με κάποιους φίλους μου Ολυμπιακούς και είδα το υπόλοιπο ματς.
Αυτό έγινε ακριβώς. Υπήρχαν μάλιστα και δημοσιογράφοι και κάμερες από πάνω και θα έχουν γράψει ακριβώς τι συνέβη. Η χαζομάρα ήταν ότι έκατσα σε αυτή την θέση. Στην δεύτερη σειρά, ακριβώς εκεί που είναι το τζάμπολ.
«Στον αστυνομικό φώναζα. Ούτε διαιτητή δεν έχω βρίσει…»
Δεν έκανες δηλαδή κάποια χειρονομία; Ούτε μέσα στον αγώνα…
Τίποτα δεν έκανα για το παιχνίδι. Μόνο στον αστυνομικό, γιατί είχαμε από τη μία τους Παναθηναϊκούς να πετάνε μπουκάλια και από την άλλη τους Ολυμπιακούς να πετάνε κάτι σαν πέτρες. Εγώ τον αστυνομικό φώναζα.
Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας έχω πάει και θα ήθελα να ξαναπάω, ωστόσο τώρα δεν θα το κάνω. Στον Παναθηναϊκό έχω πάει στο μπάσκετ, όμως δεν έχω καμία σχέση με ομάδες. Ο Σπανούλης και η γυναίκα του η Χοψονίδου κάνουμε παρέα, μου έχουν δώσει και φανέλα και φοράω και προς Θεού αν κάποιος από τον Ολυμπιακό νόμιζε πως έβρισα την ομάδα. Προς τον αστυνομικό ήταν αυτά που έλεγα. Δεν ξέρω γιατί δημιουργήθηκε τόσο μεγάλος ντόρος. Κ…οδάχτυλα και αυτά δεν έχω κάνει ποτέ σε διπλανό μου, ούτε σε διαιτητή.
Και τι έγινε με την αστυνομία; Τι έκανες όταν άρχισε το ξύλο;
Εγώ δεν έχω ξαναπάει σε αγώνα Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού και πραγματικά φοβήθηκα για την ζωή μου. Ήμουν μπροστά – μπροστά και τσακωνόταν, άρχισαν να μπαίνουν οπαδοί μέσα στο γήπεδο και εκεί τρελάθηκα. Του έλεγα του υπεύθυνου της αστυνομίας δεν ντρέπεσαι λίγο, κάθεσαι και κοιτάς.
Οι οργανωμένοι του Ολυμπιακού με ξέρουν και με χαιρετήσανε. Άσχετο από αυτό όμως, τώρα με βρίζουν και Παναθηναϊκοί και Ολυμπιακοί. Εγώ όμως είμαι άσχετος από τα οπαδικά. Τους μισούς παίκτες δεν τους ξέρω. Απλά θέλω να το ξεκαθαρίσω γιατί έχει γίνει μεγάλος ντόρος. Και να έλεγα πως είμαι σε κάποια ομάδα να το καταλάβω. Η θέση μου ήταν όμως το κακό, ήμουν ακριβώς στη μέση.
«Είδα το ματς μαζί με Ολυμπιακούς, όχι την απονομή»
Τελικά φυγαδεύτηκες ή έκατσες και είδες όλο το ματς;
Αφού έγιναν όμως όλα αυτά, εγώ δεν ήθελα να φύγω. Δύο τρεις οπαδοί του Ολυμπιακού μου είπαν κάτσε κάτω, κάποιοι άλλοι μην ασχολείσαι και ένας πρόεδρος εκεί των Οργανωμένων μου έλεγε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Εγώ έκατσα και είδα το ματς. Την απονομή δεν είδα, εκεί έφυγα. Ακούστηκε ότι με μαχαίρωσαν, ότι είχα διακριτικά του Παναθηναϊκού και άλλα. Ρε παιδιά εγώ θα γίνω πατέρας σε λίγο και θα πήγαινα με την γυναίκα μου αν δεν ήταν έγκυος.
Ο Σπανούλης, ο Παπαλουκάς έρχονται στο μαγαζί συνέχεια. Ο Διαμαντίδης είναι φίλος μου. Εγώ για αυτό πάω. Αν ήθελα να είμαι στους οπαδούς, θα ήμουν στους φανατικούς. Δεν πίστευα ποτέ στην ζωή μου ότι θα γίνει όλο αυτό. Να φανταστείς στο facebook πριν τον αγώνα έγραψα: «Οι δύο μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Χαίρομαι πολύ που είμαι στο γήπεδο. Ελλαδάρα». Δεν στηρίζω κανέναν από τους δύο. Πέρυσι είχε καλύτερη ομάδα ο Παναθηναϊκός και πήγαινα περισσότερο σε αυτόν, φέτος έχει ο Ολυμπιακός και έχω πάει σε έναν και ήθελα να πάω και σε άλλους.
«Εγώ δεν ξέρω καν ποιος είναι πρόεδρος του Ολυμπιακού»
Μου λέγανε ότι έβρισα μέχρι και τον πρόεδρο, εγώ όμως δεν ξέρω ποιος είναι πρόεδρος. Το κακό ήταν που ήμουν στο κέντρο σαν… τη μύγα μέσα στο γάλα. Μου στέλνουν Παναθηναϊκοί – Ολυμπιακοί και ρίχνουν ευθύνες σε εμένα για τις φασαρίες. Να σου πω τι έγινε ακριβώς. Ένας από τα δεξιά του Παναθηναϊκού έκανε μία χειρονομία στους απέναντι και ξαφνικά ερχόντουσαν οι φίλαθλοι από τα πλάγια προς το κέντρο. Και ερχόντουσαν και ερχόντουσαν και εγώ έλεγα στον αστυνόμο να μας πάρουν να φύγουμε γιατί θα φάμε ξύλο. Αυτό έγινε, τι να βρίσω εγώ τους Ολυμπιακούς; Αφού εγώ σε αυτούς πηγαίνω. Έπαθα σοκ! Μου στέλνανε μηνύματα θα σου κάνουμε, θα σου ράνουμε και φίλοι μου Παναθηναϊκοί με έπαιρναν και με ρώταγαν, καλά πας στον Ολυμπιακό και τώρα τον βρίζεις;
Έχεις δεχθεί απειλές από το βράδυ της Κυριακής;
Ναι εννοείται πως έχω δεχθεί απειλές, εννοείται. Για αυτό θέλω να ησυχάσω τα πράγματα. Δεν έχω καμία σχέση με όλα αυτά. Πηγαίνω και στο γήπεδο, ας ρωτήσουν τον Σπανούλη, τον Παπαλουκά ποιος είμαι και τι κάνω. Και αν πάω στο γήπεδο για να κάνω καφρίλες.
«Καραγκιόζηδες οι αστυνομικοί…»
Ευχαριστώ το Θεό γιατί ήταν να πάω με την γυναίκα μου. Αν πηγαίναμε μαζί θα είχα μπει στο γήπεδο και θα έφευγα με τους παίκτες. Έπεφταν πάνω μας, στους επισήμους μέσα, μπουκάλια, πέτρες και κροτίδες. Και για όλα αυτά φταίει η Αστυνομία. Κανένας άλλος. Τα παιδιά στους συνδέσμους και από τις δύο πλευρές, καλά κάνουν και έρχονται. Οι αστυνομικοί φταίνε. Αυτοί είναι οι καραγκιόζηδες που τους αφήνουν να μπαίνουν στους επισήμους.
Πήγα μία φορά στο γήπεδο και επειδή έτυχε κάποιοι να με γνωρίζουν έγινε όλο αυτό. Εγώ θα γίνω πατέρας σε λίγο. Και αυτός που το έγραψε στο sportdog, είναι κακία. Δεν ξέρω πως προέκυψε και έφτασε αυτό στους δημοσιογράφους. Αλλά όποιος ήταν στο γήπεδο από τους δημοσιογράφους ξέρει τι έγινε. Και από τους οργανωμένους ξέρουν.
Το ματς τελικά πώς το είδες; Δίκαια το πήρε ο Παναθηναϊκός;
Στην αρχή ήταν καλύτερος ο Παναθηναϊκός και στο τέλος ο Ολυμπιακός. Μετά τις φασαρίες ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος. Πέρυσι ο Παναθηναϊκός είχε καλή ομάδα, όμως φέτος δεν μου αρέσει καθόλου, τώρα αρχίζει και φτιάχνει. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ δεμένος. Και αντικειμενικά ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα φέτος. Πέρυσι ήταν ο Παναθηναϊκός. Και ήθελα να πάω να δω τον Ολυμπιακό, αλλά δεν θα ξαναπάω. Μόνο στο εξωτερικό. Φοβήθηκα για την ζωή μου….
fimes.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: