ΣΙΝΕ

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Eξωφρενικό! 140.000 Ελληνίδες και Έλληνες έκαναν πλαστική μέσα στο 2011

Περισσότεροι από 140.000 άντρες και γυναίκες στη χώρα μας στράφηκαν το 2011 στην πλαστική χειρουργική για να βελτιώσουν την εμφάνισή τους, ενώ παγκοσμίως ο αριθμός...
των πλαστικών ξεπέρασε τα 14,5 εκατομμύρια.
 Αυτό προκύπτει από την δεύτερη έκθεση της Διεθνούς Εταιρεία Αισθητικών Πλαστικών Χειρουργών (ISAPS), η οποία βασίσθηκε στις απαντήσεις που έδωσαν για τις επεμβάσεις που εκτέλεσαν σχεδόν 20.000 πλαστικοί χειρουργοί από 25 χώρες του κόσμου.Σύμφωνα με την έκθεση, το 2011 υπολογίζεται ότι πραγματοποιήθηκαν στη χώρα μας 142.394 πλαστικές, αισθητικές επεμβάσεις - με τις εγχύσεις μπότοξ και υαλουρονικού οξέος να είναι μακράν οι συχνότερες επεμβάσεις, καθώς έγιναν πάνω από 31.000 και πάνω από 25.000 αντιστοίχως.
 Τρίτη σε συχνότητα αισθητική επέμβαση στην χώρα μας είναι η αυξητική στήθους με περισσότερες από 11.500 επεμβάσεις, ενώ τέταρτη είναι η λιποπλαστική. Στην πέμπτη θέση βρίσκεται η αποτρίχωση με λέιζερ, που αριθμεί περισσότερες από 5.500 εφαρμογές.
 Από τις λιγότερο συχνές επεμβάσεις, ξεχωρίζουν η αιδοιοπλαστική στην οποία υποβλήθηκαν 661 Ελληνίδες, η ανόρθωση γλουτών που έκαναν 312 Ελληνίδες και η αυξητική γλουτών που έκαναν άλλες 349.Σχεδόν 1.900 Έλληνες, εξάλλου, υποβλήθηκαν σε εγχείρηση μείωσης του μεγέθους του στήθους (αντιμετώπιση γυναικομαστίας).

 Δεύτεροι παγκοσμίως σε αναλογία
 Ο συνολικός αριθμός επεμβατικών και μη επεμβατικών πλαστικών που έγιναν στην χώρα μας είναι ιδιαίτερα υψηλός σε συνάρτηση με τον πληθυσμό της Ελλάδας, καθώς ανά 1.000 κατοίκους αναλογούν σχεδόν 76 πλαστικές.Η αναλογία αυτή μας φέρνει στην δεύτερη υψηλότερη θέση παγκοσμίως σε αριθμό πλαστικών. Υψηλότερη αναλογία έχει μόνο η Νότια Κορέα: σε αυτήν αναλογούν 77 πλαστικές ανά 1.000 κατοίκους.Αν και το εύρημα για τη Νότιο Κορέα προκαλεί έκπληξη, η βιομηχανία των πλαστικών επεμβάσεων ανθεί στη χώρα αυτή τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα πέρυσι, δημοσκόπηση σε κατοίκους της Σεούλ έδειξε πως το 20% των γυναικών ηλικίας 19 έως 49 ετών έχουν ήδη κάνει τις πρώτες πλαστικές τους!

 18οι σε απόλυτους αριθμούς
 Σε απόλυτους αριθμούς, βεβαίως, πρωταθλήτριες των πλαστικών αναδεικνύονται οι ΗΠΑ με σχεδόν 3,1 εκατομμύρια επεμβάσεις.Ακολουθούν η Βραζιλία με πάνω από 1,4 εκατομμύρια, η Κίνα με 1 εκατομμύριο και η Ιαπωνία με 952.000.Με βάση την κατάταξη σε απόλυτους αριθμούς επεμβάσεων, η Ελλάδα βρίσκεται στην 18η θέση παγκοσμίως.

 Οι πιο δημοφιλείς στον κόσμο

 Η πιο δημοφιλής πλαστική αισθητική παρέμβαση παγκοσμίως αναδείχθηκε το μπότοξ, με περισσότερες από 3,1 εκατομμύρια εγχύσεις, ενώ στη δεύτερη θέση βρέθηκαν οι εγχύσεις υαλουρονικού οξέος με 1,9 εκατομμύρια.Στην τρίτη θέση ήταν η πιο συχνή επεμβατική παρέμβαση – η λιποπλαστική, στην οποία υποβλήθηκαν πάνω από 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.Στην τέταρτη θέση βρέθηκε μία άλλη εγχείρηση, η αυξητική στήθους, την οποία έκαναν 1,2 εκατομμύρια γυναίκες. 

blog.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: