ΣΙΝΕ

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Eταιρεία κολοσσός έβαζε νεοναζί να εκφοβίζει τους υπαλλήλους της


Στο επίκεντρο ενός σοβαρού σκανδάλου βρίσκεται η Amazon της Γερμανίας μετά τις κατηγορίες που δέχεται ο ιντερνετικός εμπορικός γίγαντας ότι προσέλαβε ειδικούς φρουρούς με νεο-ναζιστικές συνδέσεις για να εκφοβίζουν τους ...
αλλοδαπούς υπαλλήλους του.
Τις κατηγορίες εξαπέλυσε το τηλεοπτικό κανάλι ARD στο πλαίσιο ενός ντοκιμαντέρ όπου καταγραφόταν η πολιτική της Amazon απέναντι στους περισσότερους από 5.000 προσωρινούς υπαλλήλους από όλη την Ευρώπη που έφτασαν στη Γερμανία για να εργαστούν στα κέντρα συσκευασίας και διανομής της εταιρείας.
Στην ταινία εμφανίζονταν πανταχού παρόντες φύλακες της εταιρείας HESS Security, με στολές, μπότες και στρατιωτικό κούρεμα. Η δουλειά τους ήταν να διατηρούν την τάξη στα ξενοδοχεία και τα hostel όπου διέμεναν οι εργάτες. «Πολλοί από τους εργαζόμενους φοβούνται», ανέφερε ο εκφωνητής.
Το ντοκιμαντέρ για την Amazon παρείχε και φωτογραφικά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία συχνά οι φρουροί έκαναν έλεγχο στα υπνοδωμάτια και τις κουζίνες των αλλοδαπών. «Μας λένε ότι είναι η αστυνομία εδώ», δήλωνε μπροστά στην κάμερα μια ισπανόφωνη γυναίκα. Μία άλλη κατήγγειλε ότι ένας μυώδης φρουρός με τατουάζ την πέταξε έξω από το δωμάτιο που μοιραζόταν με άλλες πέντε επειδή στέγνωσε τα ρούχα της στο καλοριφέρ.
Κάποιοι από τους φρουρούς της Amazon εμφανίζονται να φορούν ρούχα Thor Steinar, μια μάρκα που στη Γερμανία έχει ταυτιστεί με την ακροδεξιά και γι” αυτό το λόγο έχει απαγορευτεί τόσο από την ομοσπονδιακή Βουλή όσο και από την Μπουντεσλίγκα, εξαιτίας των νεοναζιστικών συνειρμών που προκαλεί.
Η Amazon σταμάτησε να πουλά τα συγκεκριμένα ρούχα για τους ίδιους λόγους το 2009.
Το παράρτημα της Amazon στην Γερμανία απασχολεί 7.700 μόνιμο προσωπικό. Μετά την προβολή του ρεπορτάζ, οι αντιδράσεις ήταν έντονες ενώ η ιστοσελίδα της Amazon στο Facebook κατακλύστηκε από παράπονα.
Ωστόσο, το μόνο σχόλιο στο οποίο έχει προβεί μέχρι στιγμής η Amazon ήταν το εξής: «Η εταιρεία εξετάζει, ασφαλώς, τις κατηγορίες που σχετίζονται με τη συμπεριφορά των ειδικών φρουρών και θα λάβει άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα. Δεν ανεχόμαστε ούτε διακρίσεις, ούτε εκφοβισμούς».

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: