ΣΙΝΕ

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Νέος Πρόεδρος ο Αναστασιάδης σύμφωνα με τα exit poll



Αντίστροφη μέτρηση για την αναδείξη του 7ου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι κάλπες για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών έκλεισαν στις 18.00 το απόγευμα.
Το ποσοστό αποχής των ψηφοφόρων ανήλθε στο...
17,73%, ποσοστό υψηλότερο από τον πρώτο γύρο. Το ποσοστό προσέλευσης των ψηφοφόρων στις κάλπες μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι ανήλθε στο 36,9 %, σε σύγκριση με 38,9% που ήταν την ώρα στον πρώτο γύρο.
Το τελικό αποτέλεσμα αναμένεται στις 20.00 το βράδυ.
Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, προηγείται ο Ν. Αναστασιάδης:
Λευκωσία Ενσωμάτωση (1,8%)
Αναστασιάδης Νίκος: 57,94%
Μαλάς Σταύρος: 41.06%
Τα πρώτα exit polls δίνoυν προβάδισμα στον Ν. Αναστασιάδη
Σύμφωνα με τα exit polls που δημοσιοποιούν αυτή τη στιγμή οι σταθμοί παγκύπριας εμβέλειας νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκλέγεται ο Νίκος Αναστασιάδης.
ANT1: Αναστασιάδης 58-62%, Μαλάς 38-42%
Mega: Αναστασιάδης: 57 - 60%, Μαλάς 40 – 43%
ΡΙΚ: Αναστασιάδης: 57,5-61,5%, Μαλάς 38,5-42,5%.
Sigma: Αναστασιάδης: 58.6 έως 62.6%, Μαλάς σ37.4% έως 41.4%.
Άνοιξαν σαμπάνιες στην Πινδάρου μετά τα exit polls
Πανηγυρισμοί ξέσπασαν στο επιτελείο του Νίκου Αναστασιάδη με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των exit polls, λίγο μετά τις έξι το απόγευμα, τα οποία δείχνουν ξεκάθαρη νίκη του Υποψηφίου του Δημοκρατικού Συναγερμού, με πλέον του 20%.
Ο Νίκος Αναστασιάδης αναμένεται να φτάσει στα γραφεία του ΔΗΣΥ από στιγμή σε στιγμή, μετά την συνάντηση που θα έχει πρώτα με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Μάριο Καρογιάν. Μετά τη συνάντηση ο Νίκος Αναστασιάδης θα μεταβεί στο εκλογικό του επιτελείο.
Ο Ιωάννης Κασουλίδης, είπε ότι αντιμετωπίζουν με δέος και μεγάλη ευθύνη την λαϊκή εντολή που παραδίδεται στον Νίκο Αναστασιάδη, καθώς και πλήρη επίγνωση με τις δυσκολίες που θα έχει να αντιμετωπίσει. Πρέπει άμεσα να συμφωνηθεί μνημόνιο, να σωθούν οι τράπεζες, και να κατανοήσουμε ότι η Κύπρος πρέπει να αποφύγει την χρεοκοπία με την καλύτερη δυνατή διαπραγμάτευση.
Προσπάθειες παρενόχλησης των ηλεκτρονικών συστημάτων
Νωρίτερα ο Γενικός Έφορος Προεδρικής Εκλογής Ανδρέας Ασσιώτης αποκάλυψε ότι χθες το απόγευμα και σήμερα υπήρξαν προσπάθειες παρενόχλησης των ηλεκτρονικών συστημάτων του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ο κ. Ασσιώτης είπε πως τα μέτρα που λαμβάνονται και τα μέσα που έχει στη διάθεσή του το Υπουργείο Εσωτερικών λειτούργησαν αποτελεσματικά αποτρέποντας την πρόκληση του όποιου σοβαρού προβλήματος. Η διαδικασία της ψηφοφορίας προχωρεί κανονικά, είπε καταλήγοντας ο κ. Ασσιώτης.
Σχετικά με τις πληροφορίες για νέες απειλές από τους Anonymous, ο Έφορος είπε ότι «έχουμε τα μέσα να αποτρέψουμε οποιοδήποτε κτύπημα».
«Η δήλωση Αναστασιάδη δεν προσκρούει στην νομοθεσία» ανακοίνωσε ο Γενικός Έφορος Εκλογής
Το περιεχόμενο της δήλωσης του υποψηφίου προέδρου Νίκου Aναστασιάδη, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, δεν προσκρούει σε οποιαδήποτε νομοθετική διάταξη, δήλωσε ο Γενικός Έφορος Προεδρικής Εκλογής Ανδρέας Ασσιώτης.
Τον κ. Αναστασιάδη κατάγγειλε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, αλλά και το κόμμα του για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας. Η καταγγελία και η δήλωση τέθηκαν υπόψη του Γενικού Εισαγγελέα, ο οποίος και γνωμάτευσε σχετικά.
Ο Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι δεν παραβίασε τη νομοθεσία. «Είμαι βέβαιος ότι ο κ. Κυπριανού δεν θα διάβασε σήμερα την (εφημερίδα) "Χαραυγή", διαφορετικά η πρώτη καταγγελία θα έπρεπε να αφορά το κομματικό έντυπο, το οποίο ήταν καθαρά προεκλογικά τοποθετημένο υπέρ του κ. Μαλά», είπε ο κ. Αναστασιάδης, προσθέτοντας ότι «εμάς δεν μας ενόχλησε και δεν καταγγείλαμε κανένα».

Το μήνυμα του Νίκου Αναστασιάδη
Ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα λίγο μετά τις 09:30.
Ο κ. Αναστασιάδης έφθασε στο Λανίτειο Γυμνάσιο συνοδευόμενος από την οικογένειά του και στελέχη του κόμματος.

Εξερχόμενος του εκλογικού κέντρου προέβη στις καθιερωμένες δηλώσεις καλώντας τους πολίτες να ψηφίσουν συνειδητά και να μην καταφύγουν στο λευκό ή το άκυρο.

Μαλάς: «Επιλέξτε εσείς για το μέλλον σας»
Οι εκλογές αυτές είναι κρίσιμες και κανένας δεν μπορεί να μετατρέψει τον εαυτό του σε παθητικό θεατή, για να διαλέξουν άλλοι για το μέλλον, τόνισε, μεταξύ άλλων ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σταύρος Μαλάς, ο οποίος άσκησε το πρωί το εκλογικό του δικαίωμα στο Γυμνάσιο Αρχαγγέλου. «Πρέπει να κινηθούμε συλλογικά και να αποφασίσουμε συλλογικά, πάνω από όλα η Κύπρος», πρόσθεσε, καλώντας όλους τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες.

Σήμερα, ανέφερε, ο κυπριακός λαός καταγράφει την τελική του ετυμηγορία, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας. «Σήμερα αποφασίζουμε όλοι για όλους, σήμερα τίθεται το συμφέρον της πατρίδας μας πάνω απ’ όλα, πέρα από το προσωπικό, ο καθένας αναμετριέται με την συνείδηση του, την ιστορία του, με αυτά που πίστευε στο παρελθόν και αποφασίζει για το μέλλον της χώρας μας», επεσήμανε.

Zougla.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: