ΣΙΝΕ

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

George Ferris: 154α γενέθλια και Άγιος Βαλεντίνος στη Google (video)

Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου σήμερα 14 Φεβρουαρίου αλλά και 154 χρόνια από τη γέννηση του George Ferris και η Google γιορτάζει με ένα διπλό Doodle!
Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δεν θέλει και πολλά στην περιγραφή αλλά ...
ο George Ferris είναι εκείνος ο άνθρωπος - σχεδιαστής, κατασκευαστής της γνωστής μας ρόδας στο λούνα παρκ.
Όπως βλέπουμε και στο σημερινό Doodle της Google, το οποίο είναι ένα παιχνίδι "αγάπης" που επιλέγει και δημιουργεί ζευγάρια ζώων που αργότερα φαίνονται ερωτευμένα, πατώντας πάνω στην καρδούλα, είναι μία εικόνα από ένα λούνα πάρκ με "πρωταγωνιστές" δύο μεγάλες ρόδες.
Ο George Ferris γεννήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 1859 στο Ιλλινόις, και είναι διάσημος για το σχεδιασμό και την κατασκευή της πρώτης ρόδας για μια έκθεση στο Σικάγο το 1893, την World’s Columbian Exposition
Οι διευθυντές της παγκόσμιας έκθεσης ήθελαν ένα έκθεμα που θα μπορούσε να ανταγωνιστεί ή ακόμα και ξεπεράσει τον Πύργο του Άιφελ, ο οποίος είχε κατασκευαστεί στο Παρίσι το 1889, και για το λόγο αυτό επιλέχθηκε η ρόδα του λούνα παρκ.

Τα τελευταία χρόνια οι περίφημες ferris ρόδες έχουν μετακινηθεί από τα πάρκα και στα κέντρα των πόλεων με πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις. Η ψηλότερΗ είναι στην Σιγκαπούρη Fκαι φτάνει σε ύψος 165 μέτρα δηλαδή 30 μ. ψηλότερη και από το London Eye.


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis

Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: