ΣΙΝΕ

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Kαταζητούμενοι των πυρήνων της φωτιάς δύο από τους 4 συλληφθέντες στη Κοζάνη (video)

Δύο καταζητούμενοι μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» είναι ανάμεσα στους τέσσερις συλληφθέντες για τη διπλή ληστεία που έγινε στο Βελβεντό Κοζάνης.
Συναγερμός έχει σημάνει  στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για τη...
διπλή ληστεία  που έγινε στις 10 το πρωί της Παρασκευής, στο Βελβεντό Κοζάνης.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν για μια «άριστα οργανωμένη μαζική επιχείρηση για τη χρηματοδότηση της 5ης γενιάς αντάρτικου πόλης» και εκτιμούν ότι «ίσως βρισκόμαστε μπροστά σε ένα καίριο πλήγμα σε μια προσπάθεια αναβίωσης των ένοπλων οργανώσεων». Μάλιστα οι αστυνομικοί ερευνούν αν οι δράστες της διπλής ληστείας είναι οι ίδιοι με αυτούς (επρόκειτο για τρεις άντρες και μία γυναίκα) που είχαν αρπάξει 110.000 ευρώ από την Αγροτική Τράπεζα στον Φιλώτα Φλωρίνης τον Νοέμβριο του 2012 αλλά και σε μια αιματηρή ληστεία σε πολυκατάστημα της περιοχής. Αναφέρεται ακόμη ότι τον Φεβρουάριο του 2009 είχε σημειωθεί εμπρηστική επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Κοζάνης, όπως κι άλλες 14 ακόμη παρόμοιες ενέργειες στην ευρύτερη περιοχή.


Ο «τοξοβόλος»
Αποτυπώματα των δύο συλληφθέντων αντεξουσιαστών από την Αθήνα είχαν βρεθεί σε καταλύματα μελών της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς». Ο ένας από αυτούς είχε συλληφθεί προ διετίας σε επεισόδια στο Σύνταγμα όταν χρησιμοποιώντας τόξο είχε επιχειρήσει να ρίξει βέλος κατά ανδρών των ΜΑΤ. Ο ίδιος είχε επίσης προσαχθεί για επεισόδια στην Πάρνηθα και είχε θεωρηθεί ύποπτος για συμμετοχή στην προ διετίας συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη όταν κι είχε συλληφθεί άλλος αντεξουσιαστής. Όταν ο συλληφθείς για τη σημερινή ληστεία είχε θεωρηθεί ύποπτος για τη ληστεία στην Πάρο, είχε αποστείλει μήνυμα σε διαδικτυακό τόπο αντεξουσιαστών με το οποίο αρνείτο κάθε συμμετοχή.
Σημειώνεται ότι ληστείες από αντεξουσιαστές έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια σε Αθήνα, Εύβοια, Κυκλάδες και άλλες περιοχές της χώρας.
Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τέσσερις Ελληνες, ηλικίας 25-30 ετών, ενώ εντοπίσθηκαν δύο οχήματα κλεμμένα και μετασκευασμένα, ένα από τα οποία μάλιστα είχε μετατραπεί σε ασθενοφόρο. Οι συλληφθέντες αρνούνται να πουν οτιδήποτε στους αστυνομικούς.

Όμως σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ η σύνθεση της συμμορίας και ο τρόπος δράσης δημιουργεί ενδείξεις ότι η διπλή ληστεία ίσως σχετίζεται με την δράση ομάδας αντεξουσιαστών που αναζητούσαν τρόπους χρηματοδότησης μιας νέας ένοπλης οργάνωσης.
Το χρονικό της υπόθεσης:
Μια ομάδα 10 κουκουλοφόρων εισέβαλε ταυτόχρονα στο Ταχυδρομικό κατάστημα και στο υποκατάστημα  της Αγροτικής Τράπεζας.
Οι δράστες ήταν οπλισμένοι με καλάσνικοφ και φορούσαν κουκούλες και μαντήλια. 
 Οι δράστες πήγαν πρώτα στο Ταχυδρομείο και στη συνέχεια η δεύτερη ομάδα χτύπησε στο υποκατάστημα της Αγροτικής 100 μέτρα πιο κάτω.

 Στο υποκατάστημα της Αγροτικής οι δράστες έσπασαν την τζαμαρία με βαριοπούλα και εισέβαλαν από κει από την αριστερή πόρτα. Με μεγάλη ψυχραιμία  ακινητοποίησαν 10 περίπου άτομα που βρισκόταν μέσα.

Δύο γυναίκες έβαλαν τα κλάματα και οι ληστές τους είπαν "δε θα σας πειράξουμε, τα λεφτά θέλουμε". Αμέσως μετά επέτρεψαν στις έντρομες γυναίκες να φυγουν από την τράπεζα.
 Είναι χαρακτηριστικό λένε οι μάρτυρες ότι ο ένας από τους δράστες που έμεινε εκτός καταστήματος δεν έκανε την παραμικρή προσπάθεια να κρύψει το καλάσνικοφ και έκοβε βόλτες στην καρδιά του Βελβεντού όπου βρίσκεται και η η κεντρική πλατεία στην οδό Ειρήνης και Φιλίας 20.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες απο την Αγροτική τράπεζα οι ληστές πηραν 200.000 ευρώ ενώ από το Ταμιευτήριο πήραν περίπου 5.000 ευρώ.

Η καταδίωξη, οι συλλήψεις και ο οπλισμός που "δείχνει" τρομοκρατία

Ακολούθησε μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας και λίγο αργότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν 3 ύποπτους στην περιοχή της Βέροιας και τους συνέλαβαν. Μέσα στο όχημά τους, οι πληροφορίες λένε ότι υπήρχε βαρύς οπλισμός.

Δείτε βίντεο από τη σύλληψή τους, που δημοσιεύει το kozan.gr

Ένας ακόμη από τους άνδρες εντοπίστηκε και συνελήφθη στην περιοχή της Πτολεμαΐδας, την ώρα που προσπαθούσε να βάλει φωτιά σε ένα κλεμμένο ασθενοφόρο, όχημα με το οποίο θα διέφευγαν οι κακοποιοί, κοντά στο ορυχείο της ΔΕΗ στο χωριό Πολύμηλο που είναι δίπλα στην Εγνατία. 
Σε εξέλιξη είναι μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων δραστών…

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: