ΣΙΝΕ

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Εκλογές Κύπρος Live: Προβάδισμα Αναστασιάδη στην Κύπρο με 48%-52,5%

Έκλεισαν στις 18.00 οι κάλπες για την εκλογή του νέου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. 
Απόλυτο φαβορί προβάλλει ο Νίκος Αναστασιάδης, που αναζητεί την απόλυτη πλειοψηφία, προκειμένου να μη χρειαστεί δεύτερος εκλογικός γύρος την ερχόμενη Κυριακή. Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό να... διασφαλίσει τη νίκη από σήμερα, καθώς τα exit poll του δίνουν ποσοστό που κυμαίνεται από 48% έως και 52,5%.
Δεύτερος έρχεται ο Γιώργος Λιλλήκας, με ποσοστό που κυμαίνεται από 23,5% έως 28,8%, ενώ τρίτος είναι ο Σταύρος Μαλλάς, με ποσοστό από 17% έως 22,5%.
Η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία φαίνεται πως ήταν περιορισμένη σε σχέση με τις εκλογές του 2008.
Ο Γενικός Έφορος Προεδρικών Εκλογών, Ανδρέας Ασσιώτης δήλωσε ότι έως τις 3 το απόγευμα άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα το 61,35% των ψηφοφόρων στην Κύπρο, σε σύγκριση με το 75% στις προεδρικές εκλογές του 2008.
Στη Λευκωσία ψήφισε το 61,3%, στη Λεμεσό το 62% στην Αμμόχωστο το 61,6%, στη Λάρνακα το 63,7% και στην Πάφο το 61,5% των ψηφοφόρων.
Σύμφωνα με τα κυπριακά ΜΜΕ, τρία προβλήματα προέκυψαν κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας. Το πρώτο είχε να κάνει με κόκκινη πέννα που βρέθηκε σε θάλαμο ψηφοφορίας, το δεύτερο με φωτογράφηση ψηφοδελτίου, ενώ κάποιοι έστελναν σε κινητά τηλέφωνα αποτελέσματα δημοσκόπησης, η οποία ήταν ψευδής.

Δηλώσεις των βασικών υποψηφίων
«Καλώ όλους να συμμετέχουν στη συγγραφή της Ιστορίας» δήλωσε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Σταύρος Μαλάς, που ψήφισε στο Γυμνάσιο Αρχαγγέλου στη Λακατάμια.

Μετά την ψηφοφορία, ο κ. Μαλάς σε δηλώσεις του κάλεσε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στη «συγγραφή της Ιστορίας», δηλώνοντας αισιόδοξος για την έκβαση του εκλογικού αποτελέσματος.

Αναστασιάδης: «Ψήφος πέρα από κόμματα και ιδεολογίες»
Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε λίγο μετά τις 9:30 το πρωί ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Συνοδευόμενος από τη σύζυγο, τις κόρες και τα εγγόνια του, ο κ. Αναστασιάδης ψήφισε στο Λανίτειο Γυμνάσιο Λεμεσού. «Σήμερα» ανέφερε, «είναι η μέρα που ο λαός αποφασίζει, αποφασίζει έχοντας μπροστά του τις πιο κρίσιμες εκλογές» εκλογές, πρόσθεσε, οι οποίες θα καθορίσουν θέματα όπως η οικονομία, τα προβλήματα που απασχολούν τον κάθε Κύπριο πολίτη, αλλά και το εθνικό πρόβλημα.

Λιλλήκας: Σήμερα κρίνεται το μέλλον της Κύπρου
Ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Γιώργος Λιλλήκας, έφθασε στο Λύκειο Ακροπόλεως στις 09:45 για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Βαρβάρα και το γιο του Ορφέα. Εξερχόμενος από το εκλογικό κέντρο, ο κ. Λιλλήκας δήλωσε: Σήμερα είναι η μέρα των πολιτών. Η εξουσία ανήκει στα χέρια των πολιτών. Αυτοί δίνουν νόημα και περιεχόμενο στη Δημοκρατία. Με την απόφασή τους θα κρίνουν το μέλλον και την πορεία της πατρίδας μας και στο εθνικό θέμα και στην οικονομία.

Ανησυχία για ενδεχόμενο χτύπημα των Anonymous
Την ίδια ώρα, το γνωστό γκρουπ ακτιβιστών Anonymous προειδοποίησε ότι θα «χτυπήσει» τους server του υπουργείου Εσωτερικών, όπου θα γίνεται η καταγραφή των ψήφων, με στόχο να δημιουργήσει χάος. Η πληροφορία εξετάζεται από την Αστυνομία αλλά, όπως δήλωσε ο αρχηγός, Μιχάλης Παπαγεωργίου, δεν είχε παρατηρηθεί οποιαδήποτε κίνηση έως το μεσημέρι.

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: