ΣΙΝΕ

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

LIVE η απονομή των βραβείων Oscar 2013



Σε εξέλιξη βρίσκεται η 85η μεγαλειώδης τελετή των βραβείων Όσκαρ. Η αγωνία βρίσκεται στο κατακόρυφο, με τις ταινίες Lincoln και Argo να είναι τα ...
επικρατέστερα φαβορί για το χρυσό αγαλματίδιο της Καλύτερης Ταινίας.

Το πρώτο Όσκαρ της βραδιάς, αυτό του Β' Ανδρικού Ρόλου, πήρε ο Christoph Waltz για τη ταινία Django Unchained. Ο Αυστριακής καταγωγής ηθοποιός έπλεξε το εγκώμιο του σκηνοθέτη Quentin Tarantino.

Το Όσκαρ Φωτογραφίας πάει στο Life of Pi και τον Claudio Miranda.
Το Life of Pi παίρνει και το Όσκαρ Ειδικών Οπτικών Εφέ, επικρατώντας του Avengers και Prometheus. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία που έφτιαξε τα οπτικά εφέ της ταινίας, φαλήρησε λίγο πριν της ανακανοινωθεί η υποψηφιότητα για Όσκαρ.

Το Όσκαρ Κοστουμιών πηγαίνει στην Jacqueline Durran για τη ταινία Anna Karenina.

Το Όσκαρ Μακιγιάζ πηγαίνει στη ταινία Les Miserables.
Αυτή τη στιγμή η Halle Berry παρουσιάζει ένα εντυπωσιακό αφιέρωμα ποτ-πουρί για τα 50 χρόνια των ταινιών James Bond. Μετά το βίντεο, η τραγουδίστρια του μουσικού θέματος της ταινίας Bond με τίτλο Goldfinger, ανέβηκε στη σκηνή και ερμήνευσε το ομότιτλο κομμάτι. Η Shirley Bassey
έδωσε ρεσιτάλ ερμηνείας παρά την ηλικία της, δείχνοντας πως παραμένει μια τεράστια ντίβα.

Το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους πήρε το Curfew του Shawn Christensen, ο οποίος ευχαρίστησε την μικρή 11χρονη συμπρωταγωνίστρια του και όλο το crew της ταινίας.

Το Καλύτερο Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους για το 2013 πήρε η ταινία Inocente, όπου περιγράφει την ιστορία μιας άστεγης κοπέλας που ήθελε να γίνει ζωγράφος. Στη τελετή είναι και η πραγματική γυναίκα όπου περιπλανιόταν από μικρή ηλικία στους δρόμους. Στο άκουσμα του Όσκαρ, δάκρυσε.

Το Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ πήρε το φαβορί, Searching for Sugar Man.
Ο Michael Haneke κατακτά το πρώτο του Όσκαρ, αυτό της Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, για το Amour.

Ο γνωστός και για τις χορευτικές του ικανότητες, μέσα από τη ταινία Grease, John Travolta, παρουσίασε διάφορες ταινίες musicals που αγαπήσαμε μέσα από τη μεγάλη οθόνη. Τη σκυτάλη του αφιερώματος πήρε η Catherine Zetta Jones, με ένα εκρηκτικό χορευτικό σε playback.

Την εμφάνισή του κάνει ο Ted το αρκουδάκι παρέα με τον συμπρωταγωνιστή Mark Wallberg στην ομότιτλη ταινία, όπου παρουσιάζουν το Όσκαρ Ηχητικού Μιξάζ, το οποίο κερδίζει το Les Miserables. «Όλοι οι ηθοποιοί αυτοί είναι μισοί Εβραίοι», είπε το αρκουδάκι για τους ηθοποιούς που βρίσκονται κάτω από τη σκηνή, λίγο μετά την απονομή του Όσκαρ.

Τα Όσκαρ Ηχητικού Μοντάζ παίρνουν το Zero Dark Thirty και ο Paul Ottosson και η τελευταία ταινόα Bond, Skyfall.
Ήρθε η ώρα για το δεύτερο μεγάλο βραβείο της αποψινής βραδιάς, αυτό του Β’ Γυναικείου Ρόλου. Η Anne Hathaway, επιβεβαίωσε τα προγνωστικά. Κέρδισε το Οσκαρ για την ερμηνεία της στο Les Miserables. Συγκινημένη ανέβηκε η ηθοποιός στη σκηνή, όπου ευχαρίστησε τους πάντες! Ανάμεσά τους, τον Hugh Jackman και το υπόλοιπο τιμ. Δήλωσε πως είναι ο λόγος που βρίσκεται τώρα εδώ.

Η Sandra Bullock ανέβηκε στη σκηνή για να παρουσιάσει το Όσκαρ Μοντάζ, το οποίο πηγαίνει στη ταινία Argo.
H Adele στη συνέχεια μάγεψε το κοινό, με τη θεσπέσια φωνή της, ερμηνεύοντας το τραγούδι Skyfall από την ομότιτλη ταινία.

Κουτσαίνοντας ανέβηκε στη σκηνή η Kirsten Stewart μαζί με τον «Χάρι Πότερ», Daniel Radcliffe για να παρουσιάσουν τα Όσκαρ Σκηνικών. Το Lincoln παίρνει το βραβείο που είναι το πρώτο του.

Ήρθε η ώρα για το Όσκαρ Καλύτερης Μουσικής. Το βραβείο πηγαίνει στο Life of Pi. Είναι το τρίτο χρυσό αγαλματίδιο για την ταινία του Ang Lee.
Η Adele κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού για το πολυακουσμένο Skyfall. H τραγουδίστρια από τη Βρετανία δάκρυσε όταν ευχαρίστησε τη μητέρα της.

Στη σκηνή με εντυπωσιακό λευκό φόρεμα η Charlize Theron με τον Dustin Hoffman για να παρουσιάσουν το Όσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου. Η αγωνία στο κατακόρυφο. Στο Argo πάει το Όσκαρ. «Ευχαριστώ το crew. Ευχαριστώ τον Ben Afleck. Πριν από 15 χρόνια ήταν εδώ πάνω για την ίδια κατηγορία» είπε ο Chris Terrio.

Τo Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου πηγαίνει στον Quentin Tarantino για την ταινία Django Unchained.
«Η Charlize Theron είναι γειτόνισσά μου. Ευχαριστώ και τον κύριο Hoffman. Έχω πει στο παρελθόν ότι θέλω να ευχαριστήσω τους ηθοποιούς μου. Αν για κάποιο λόγο επιζήσουν οι ταινίες μου μετά από 50 χρόνια, θα είναι για τους χαρακτήρες μου. Αυτή τη φορά το έκανα με το παραπάνω. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ παιδιά» είπε ο Tarantino, ο οποίος τη στιγμή που αποχωρεί, επιστρέφει στη σκηνή, αρπάζει το μικρόφωνο και λέει: «Φέτος είναι η χρονιά των σεναριογράφων».

Ήρθε η ώρα για το Οσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας. Απίστευτό! O Ang Lee κερδίζει το βραβείο για το Life of Pi. Τέταρτο αγαλματάκι για την ταινία.

«Σε ευχαριστώ θεέ του σινεμά. Πρέπει να το μοιραστώ με όλους τους 3.000 που δούλεψαν μαζί μου για τη ταινία. Να σας ευχαριστήσω που μοιραστήκατε αυτό το ταξίδι μαζί μου» είπε ο σκηνοθέτης ενώ έπλεξε το εγκώμιο του πρωταγωνιστή του, τον οποίο και έψαξε στο κοινό. «Όσο πιο μεγάλο το βραβείο τόσο πιο πολύς ο χρόνος για τις ευχαριστίες», πρόσθεσε ο Lee.

Ώρα 6.43πμ και η τελετή βρίσκεται στην τελική ευθεία. Το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου πηγαίνει στην πανέμορφη Jennifer Lawrence, την οποία μάλλον ματιάσαμε, καθώς λίγο πριν ανέβει στη σκηνή… πέφτει! Άπαντες όρθιοι χειροκροτούσαν.
«Σηκωθήκατε επειδή αισθάνθηκα άσχημα που έπεσα. Ευχαριστώ όλες τις γυναίκες αυτή τη χρονιά. Όλες το αξίζατε» είπε η ηθοποιός και ευχαρίστησε την οικογένειά της και το crew της παραγωγής.
Δείτε εδώ Live τα Oscar


Streaming video by Ustream

STAR.GR
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: