ΣΙΝΕ

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Βρέθηκε γιάφκα των «Πυρήνων» στο Μαρούσι - Στοιχεία “δείχνουν” την επίθεση στο Mall (video)

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ερευνά αποχτες το βράδυ ένα διαμέρισμα στο Μαρούσι, καθώς υπήρχαν πληροφορίες πως πρόκειται για χώρο που...
χρησιμοποιούσαν τα μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» ως γιάφκα.

Πρόκειται για ένα τετραώροφο κτίριο στο Μαρούσι, στον παράδρομο ανάμεσα στο θεραπευτήριο Υγεία και την Παπανικολή. Οι αστυνομικοί που «χτένισαν» το χώρο και το κτίριο εντόπισαν σημαντικά στοιχεία, κυρίως υλικά συναρμολόγησης εκρηκτικών μηχανισμών, αλλά και ευρήματα τα οποία συνδέουν την οργάνωση με την επίθεση στο εμπορικό κέντρο Mall.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως από τη στιγμή της σύλληψης των τεσσάρων δραστών της διπλής ληστείας στο Βελβεντό της Κοζάνης έως τη στιγμή που έφτασε η αντιτρομοκρατική στο Μαρούσι, κάποιοι προσπάθησαν να μπουν στο διαμέρισμα.
Ο αφαλός της πόρτας ήταν σπασμένος, αλλά τελικά ο «εισβολέας» δεν κατάφερε να μπει στο χώρο και να αφαιρέσει στοιχεία και αντικείμενα της οργάνωσης.
Οι αστυνομικοί έφτασαν στην... πόρτα του κτιρίου μετά από πληροφορίες που άντλησαν όταν δημοσιεύθηκαν οι φωτογραφίες των συλληφθέντων με τις πλαστές ταυτότητες που είχαν στην κατοχή τους.
Τώρα η ΕΛ.ΑΣ χτενίζει το κτίριο για δακτυλικά αποτυπώματα αλλά και για γενετικό υλικό.
Δύο από τους συλληφθέντες έκανα αποστολές με πακέτα-βόμβες
Δύο από τους τέσσερις δράστες που συνελήφθησαν μετά από τη διπλή ληστεία στην Κοζάνη παραπέμπονται σήμερα σε δίκη για τα λεγόμενα τρομοδέματα, τα πακέτα – βόμβες σε πρεσβείες και οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Την ευθύνη για την αποστολή των δεμάτων είχε αναλάβει η οργάνωση, ενώ ίχνη των δύο νεαρών είχαν βρεθεί σε γιάφκα της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» στην Καλλιθέα.
Σύμφωνα με την αστυνομία δακτυλικά αποτυπώματα του νεαρού Νικόλαου Ρωμανού που ήταν φίλος του Αλέξη Γρηγορόπουλου και παρών τη νύχτα της δολοφονίας του, συμπίπτουν με εκείνα που είχαν βρεθεί στο διαμέρισμα επί της οδού Σαπφούς 182, στην Καλλιθέα, καθώς και σε αντικείμενα – πειστήρια που βρέθηκαν στο διαμέρισμα επί της οδού Ελλησπόντου 53 στο Βόλο.
Στη ΓΑΔΑ οι κατηγορύμενοι και μετά στον Κορυδαλλό
Στη ΓΑΔΑ διανυκτέρευσαν οι δύο κατηγορούμενοι και σήμερα θα οδηγηθούν στη δίκη που είναι σε εξέλιξη στην αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού για την υπόθεση των «τρομοδεμάτων». Την Τρίτη θα μεταφερθούν στον ανακριτή της Κοζάνης για την υπόθεση των ληστειών.
Ο εισαγγελέας Κοζάνης άσκησε ποινική δίωξη για τις αξιόποινες πράξεις της εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας από κοινού κατά συρροή, της αρπαγής από κοινού, της παράνομης οπλοφορίας, της διακεκριμένης περίπτωσης οπλοφορίας, της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς, της χρήσης πλαστού δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, της αντίστασης από δράστες που οπλοφορούν, της διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών και της απλής σωματικής βλάβης.
Και οι οι 4 συλληφθέντες θα απολογηθούν την Τετάρτη ύστερα από την προθεσμία που ζήτησαν και πήραν.

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: