ΣΙΝΕ

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Εκατοντάδες παράπονα συνδρομητών στη Nova!!!


Την ώρα που οι υπηρεσίες στο χώρο της συνδρομητικής τηλεόρασης Nova αναπτύσσονται με ραγδαίους ρυθμούς, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη, ορισμένες εταιρείες συνεχίζουν να λειτουργούν με... μονοπωλιακές νοοτροπίες του παρελθόντος.

Εκατοντάδες είναι τα παράπονα συνδρομητών της NOVA προς τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών για την τιμολογιακή πολιτική και τις παρεχόμενες υπηρεσίες της συνδρομητικής πλατφόρμας, η οποία παρότι το παρεχόμενο προϊόν της φθίνει με το χρόνο και έχει πλέον ισχυρό ανταγωνισμό, διατηρεί μια από τις υψηλότερες τιμές στην Ευρώπη. Όλα αυτά μάλιστα παρά την οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Ελλάδα του βασικού μισθού των 586 ευρώ η NOVA απαιτεί 61,9 ευρώ για το πλήρες πακέτο καναλιών, ενώ τα αντίστοιχα βρετανικά και γερμανικά που προσφέρουν υπερδιπλάσιο αριθμό καναλιών, δεκάδες σταθμούς υψηλής ευκρίνειας και εξελιγμένες διαδραστικές υπηρεσίες κοστίζουν σχεδόν τα ίδια χρήματα.

Κι όλα αυτά ενώ η εταιρεία Nova τους τελευταίους μήνες βρισκόταν σε αναζήτηση επενδυτή. Σύμφωνα μάλιστα με τα δημοσιεύματα των τελευταίων μηνών, η μητρική εταιρεία αναζητούσε αγωνιωδώς στρατηγικό συνεργάτη προκειμένου να καλύψει το οικονομικό άνοιγμα, που μόνο σε βραχυπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις ξεπερνούσε τα 333 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα, ερωτήματα εγείρονται και για την τακτική της εταιρείας Nova απέναντι στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα, καθώς υπάρχουν φωνές που υποστηρίζουν ότι οι πρακτικές της απαξιώνουν και καταστρέφουν δημοφιλή αθλήματα και διοργανώσεις.

Ζήτημα εγείρεται και για το πως μία εταιρεία που χαίρει μοναδικών προνομίων, όπως το επίγειο πανελλαδικό δίκτυο εκπομπής μπορεί να θέτει συνεχή προσκόμματα στην ελευθεροτυπία και στην ενημέρωση των πολιτών, λειτουργώντας πέρα και πάνω από το νόμο.
fimes.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: