ΣΙΝΕ

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Ο φωτογράφος που κέρδισε βραβείο αλλά πούλησε τη μηχανή του για να ζήσει (pics)


Η εκπληκτική ασπρόμαυρη φωτογραφία των είκοσι παιδιών από τη Γουινέα-Μπισάου που παίζουν ποδόσφαιρο του χάρισε το βραβείο της World Press Photo στην κατηγορία «Καθημερινή Ζωή».
Ο Ντανιέλ Ροντρίγκες όμως δεν...
μπόρεσε να χαρεί όσο θα ήθελε αυτό το βραβείο, καθώς η δική του... καθημερινή ζωή έχει γίνει αρκετά δύσκολη. Έχει μείνει άνεργος για μήνες και ψάχνει απεγνωσμένα για μια δουλειά προκειμένου να βγάζει τα προς το ζην.
Ο Ροντρίγκες τράβηξε τη φωτογραφία αυτή μαζί με άλλες τον περασμένο Μάρτιο, σε ένα ταξίδι του στη Γουινέα-Μπισάου, όμως δεν βρήκε κανένα έντυπο που να ενδιαφερθεί και να τις δημοσιεύσει. Παρ' όλα' αυτά, τις έστειλε στο διαγωνισμό.
«Ελπίζω ότι το βραβείο θα μου ανοίξει πόρτες, κυρίως στον τομέα του φωτορεπορτάζ, ή τουλάχιστον θα με βοηθήσει να βρω μια δουλειά», σημείωσε, τονίζοντας ότι όταν έμαθε για το βραβείο νόμιζε ότι του έκαναν πλάκα.
Μάλιστα, όπως τονίζει ο 25χρονος φωτογράφος έχει αναγκαστεί να πουλήσει τον εξοπλισμό του για να καλύψει τα έξοδά του.
«Είμαι άνεργος και χωρίς φωτογραφικό εξοπλισμό εξαιτίας της κρίσης που περνάμε όλοι. Αναγκάστηκα να πουλήσω τις μηχανές μου για να πληρώσω τους λογαριασμούς, να καλύψω τα έξοδά μου και να επιβιώσω. Δεν εργάζομαι, ψάχνω για δουλειά ακόμη και εκτός της ειδικότητάς μου», κατέληξε.


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: