ΣΙΝΕ

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Βρήκαν τα λείψανα του Ριχάρδου του Γ' (pics&video)

Αρχαιολόγοι από το πανεπιστήμιο του Λέστερ έδωσαν σήμερα συνέντευξη Τύπου για να ανακοινώσουν ότι τα αποτελέσματα του DNA επιβεβαίωσαν αυτό που είχαν υποστηρίζει από την αρχή, πως βρήκαν τα οστά του Ριχάρδου. 


Ο θάνατος του στη μάχη του Μπόσγουορθ το 1485, σε ηλικία 32 ετών, θεωρείται το τέλος της δυναστείας των Πλανταγενετών και την αρχή της εποχής του οίκου των Τούντορς.

Οι ιστορικοί πιστεύουν ότι ο βασιλιάς, που κυβέρνησε την Αγγλία μεταξύ 1483-5, τάφηκε σε ένα παρεκκλήσι στο κέντρο του Λέστερ μετά το θάνατό του στον Πόλεμο των Ρόδων. Όμως το παρεκκλήσι κατεδαφίστηκε τον 16ο αιώνα και η ακριβής τοποθεσία του τάφου του Ριχάρδου Γ΄ παρέμενε μυστήριο.

Στο σκελετό που βρέθηκε στην ανασκαφή του Γκρεϊφρίαρς στο κέντρο του Λέστερ, (κάτω από ένα πάρκινγκ) υπήρχαν ίχνη από δέκα τραύματα, εκ των οποίων τα οκτώ στο κρανίο. Τα χτυπήματα συνάδουν με τα χτυπήματα που προκάλεσαν το θάνατο του Ριχάρδου το 1485.

«Υπάρχει ταυτοποίηση του DNA μεταξύ του μητρικού γενετικού υλικού των απογόνων της οικογένειας του Ριχάρδου Γ' και τα οστά που βρήκαμε στην ανασκαφή του Γκρεϊφρίαρς», δήλωσε η γενετίστρια δρ. Τούρι Κινγκ.



ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: