ΣΙΝΕ

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Super League: Κέρκυρα - ΑΕΚ 0-1 (video)

Το πρώτο «τρένο» που πέρασε από… νησί έγινε η ΑΕΚ! Η «Ένωση» έμεινε όρθια στο χωράφι της Κέρκυρας και «αλώνοντας» το με πέναλτι του Γκερέιρο (1-0) άρχισε να...
σκέφτεται πλέον μέχρι και πλέι-οφ!
Ποιος το περίμενε ότι η ΑΕΚ που πάλευε για τη σωτηρία και έψαχνε από πού να πιαστεί θα… έψαχνε πλέον αντίπαλο!
Απτόητοι από τον κακό αγωνιστικό χώρο και την αποβολή του Κορδέρο στο 63’, οι «κιτρινόμαυροι» προστάτεψαν ως το τέλος του αγώνα με την Κέρκυρα το πέναλτι-γκολ του Γκερέιρο (14').
Με την τέταρτη νίκη τους λοιπόν στα πέντε τελευταία ματς (1-0), απέχουν πλέον λιγότερο από τα πλέι-οφ απ’ όσο από τις καταραμένες τελευταίες θέσεις.

Πώς έπαιξε
Ο αντικαταστάτης του τιμωρημένου Πετρόπουλου ήταν το μόνο «αίνιγμα» που υπήρχε για την ενδεκάδα της ΑΕΚ. Και τελικά ο Έβαλντ Λίνεν αποφάσισε να δώσει την απάντηση «Φουρτάδο» (και όχι Τσίτα). Κατά τ’ άλλα, ο Γερμανός διατήρησε τον Φέτση στη θέση του τραυματία Ρίκκα, ενώ επανέφερε τον Βλάχο (που εξέτισε την τιμωρία του στα προηγούμενα ματς).
Έτσι, το 4-4-2 με ρόμβο της «Ένωσης» διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Κωνσταντόπουλος και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Τσουμάγκας, Μπουγαΐδης, Κουτρουμπής και Βλάχος. Αμυντικό χαφ ήταν ο Μητρόπουλος, μπροστά του οι Φέτσης-Κορδέρο, σε ρόλο επιτελικού ξεκίνησε ο Γκερέιρο και δίδυμο στην επίθεση ήταν οι Φούντας-Φουρτάδο.

το ματς
Οι παίκτες της ΑΕΚ μπήκαν για τη νίκη. Οι παίκτες της Κέρκυρας το ίδιο. Με το που πάτησαν ωστόσο στην «καρμανιόλα» του ΕΑΚ, συνειδητοποίησαν ότι πρώτος στόχος θα ήταν να μην έχουμε θύματα! Αφού κατάφεραν κυριολεκτικά, λοιπόν, να μείνουν όρθιοι (όχι όλοι, διότι ο Τσουμάνης έφυγε τραυματίας στο 24’), ο Κωνσταντόπουλος κράτησε και… μεταφορικώς όρθια την «Ένωση» (σταματώντας στο τετ-α-τετ τον Κυβελίδη).
Κι αφού με τα πόδια δυσκολεύονταν οι «κιτρινόμαυροι» ήρθε ένα… χέρι να τους δώσει τη λύση. Το έβαλε ανόητα ο Λεόν -στη σέντρα του Φούντα- το εκμεταλλεύτηκε άριστα ο Γκερέιρο (ευστοχώντας από τη βούλα) και η ΑΕΚ έγινε άκοπα «αφεντικό». Και παρέμεινε τέτοιο, παρόλο που ο Φέτσης προσπάθησε ν’ ανταποδώσει το… κέρασμα στην Κέρκυρα (με τον Κωνσταντόπουλο να διώχνει δύσκολα την ακούσια ανάποδη κεφαλιά του).
Η ΑΕΚ που επέστρεψε από την ανάπαυλα δεν είχε πρόβλημα να διατηρήσει ακίνδυνο τον αντίπαλο. Είχε φανερό πρόβλημα όμως στις απόπειρες να τον «σκοτώσει». Ακόμα κι όταν αυτές ήταν κραυγαλέα εύκολες -όσο το να κοντρολάρει και να πλασάρει ο Φέτσης, αντί να… γυρίσει πίσω στο «πάρε-βαλε» που του έβγαλε σε αντεπίθεση ο Φούντας. Δεν έφτανε λοιπόν που δεν τελειώναν το ματς. Οι «κιτρινόμαυροι» το έκαναν και… θρίλερ!
Τι κι αν ο Κορδέρο όμως, πήγε αχρείαστα δυνατά σε μια μονομαχία στην αντίπαλη περιοχή και είδε τη δεύτερη κίτρινη στο 63’. Τι κι αν η Κέρκυρα πήρε θάρρος για να βγει μπροστά. Η σοβαρότητα της ΑΕΚ (και η σωστή αλλαγή του Λίνεν, που έφερε τον Φούντα στα χαφ) της επέτρεψε να προστατέψει άνετα το σκορ. Και μετά τη λήξη να μπορεί -χωρίς κανείς να μπορε πια να την κατηγορήσει για θράσος- να ονειρεύεται ακόμα και πλέι-οφ. 

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γιάννης Παπακώστας): Αναστασόπουλος, Τσουμάνης (24’ λ.τ. Γκέσιος), Βενέτης, Μοντέιρο, Ζουμπουλάκης, Ηλιάδης, Μπουκουβάλας, Κρητικός (73’ Στάμου), Γιάντσης, Λεόν, Κυβελίδης

ΑΕΚ (Έβαλντ Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Τσουμάγκας, Μπουγαΐδης, Κουτρουμπής, Βλάχος, Μητρόπουλος, Φέτσης, Κορδέρο, Γκερέιρο (84’ Κατίδης), Φούντας (88’ Τσούπρος), Φουρτάδο (73’ Τσίτας)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θάνος (Γρεβενών)
ΒΟΗΘΟΙ: Γρεβένης (Χαλκιδικής), Μερκενίδης (Μακεδονίας)


sport-fm.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ
 
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: