ΣΙΝΕ

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Superleague: ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 0-0 (video)

Το λιγότερο οδυνηρό αποτέλεσμα στις… νερουτσουλήθρες του ΟΑΚΑ έφεραν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.
Οι «δικέφαλοι» προσέφεραν καλό θέαμα δεδομένου του ...
καιρού και του αγωνιστικού χώρου, έχασαν ευκαιρίες (καλύτερη το δοκάρι του Πετρόπουλου στο 6’) και τελικά έφυγαν με ένα μάλλον βολικό και για τους δυο 0-0.
Εξάλλου, μ’ αυτό ο ΠΑΟΚ έμεινε (μέχρι νεωτέρας τουλάχιστον) δεύτερος και η «Ένωση» έμεινε αήττητη για έκτο σερί ματς και κοντά στις θέσεις των πλέι-οφ.

Πώς έπαιξαν
Χωρίς εκπλήξεις -εξάλλου οι πολλές απουσίες που αντιμετώπιζαν δεν τους άφηναν πολλά περιθώρια για τέτοιες- ήταν οι ενδεκάδες που παρέταξαν οι δυο τεχνικοί. Ενώ λοιπόν, ο Έβαλντ Λίνεν διατηρούσε το πετυχημένο 4-4-2 με ρόμβο κι έδινε για πρώτη φορά φανέλα βασικού στον Αναστασόπουλο, ο Δώνης ξεκινούσε το δικό του 4-4-2 με στόπερ τον Κατσουράνη και προωθημένο τον Σαλπιγγίδη.
Έτσι, η ΑΕΚ παρατάχθηκε ως εξής στο γήπεδο: Κάτω από τα δοκάρια ο Κωνσταντόπουλος και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Τσουμάγκας, Μπουγαΐδης, Κουτρουμπής και Βλάχος. Αμυντικό χαφ ήταν ο Μητρόπουλος, μπροστά του οι Φέτσης-Αναστασόπουλος, σε ρόλο επιτελικού ξεκίνησε ο Γκερέιρο και στην επίθεση οι Φούντας-Πετρόπουλος.
Ο ΠΑΟΚ, από την άλλη, κατέβηκε ως εξής: Τερματοφύλακας ο Ιτάνζ και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Λίνο, Σίλντεφελντ, Κατσουράνης και Κωνσταντινίδης. Στα χαφ βρέθηκαν οι Κάτσε-Λάζαρ, στα άκρα οι Ρομπέρ (αριστερά), Καμαρά (δεξιά) και δίδυμο στην επίθεση ήταν οι Λόρενς-Σαλπιγγίδης


Λόγω του καιρού η ΑΕΚ έχασε αρκετούς από τους φίλους της που ήθελαν να δώσουν το «παρών» στο ΟΑΚΑ. Η «Ένωση» όμως δεν έχασε καθόλου… καιρό πριν ορμήσει στον ΠΑΟΚ. Και θα είχε ανταμειφθεί γι’ αυτό, αν ο Φέτσης δεν κατάφερνε (πριν καν συμπληρωθεί λεπτό) ν’ αστοχήσει εξ επαφής με κεφαλιά. Ή αν εκείνη που κέρδισε κόντρα σε όλους (συμπεριλαμβανομένου και του Ιτάνζ) ο Πετρόπουλος δεν σταματούσε στο οριζόντιο δοκάρι.
Κι αφού ο ΠΑΟΚ έβγαλε… στεγνός το πρώτο δεκάλεπτο (μεταφορικώς τουλάχιστον διότι η καταιγίδα συνεχιζόταν) θυμήθηκε να βγει μπροστά. Δεν μπόρεσε ωστόσο να… μπει και μπροστά, όταν ο Σαλπιγγίδης σπατάλησε μια απ’ τις πολλές σέντρες-φαρμάκι του Λίνο. Εξακολουθούσε λοιπόν να διατηρεί τον έλεγχο του κέντρου, ωστόσο το πάθος των Φέτση και Γκερέιρο (!) ισορροπούσε την ποιότητα της ομάδας του Δώνη κι επέτρεπε σ’ εκείνη του Λίνεν ν’ απειλεί -έστω κι επιφυλακτικά.
Πρώτη έννοια του Δώνη στο ημίχρονο ήταν να κάνει αλλαγή τον Κάτσε. Όχι αδικαιολόγητα -βλέποντάς τον στο πρώτο μέρος να φλερτάρει έντονα με τη δεύτερη κίτρινη (που θα μπορούσε να πάρει σε μαρκάρισμα στον Φέτση). Αλλά και με συγκεκριμένο στόχο -προκειμένου να βάλει στόπερ τον Κουμάλο και ν’ ανεβάσει στα χαφ τον Κατσουράνη. Και ο Λίνεν όμως δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια: Βάζοντας τον Καραλή (αντί του Αναστασόπουλου) και γυρνώντας σε 4-2-3-1.
Κι εντάξει, καλές οι τακτικές των δυο προπονητών. Καμία από τις δυο ωστόσο δεν ήταν ισχυρότερη από την προτεραιότητα και των δυο ομάδων (όσο περνούσε ο χρόνος) να μη χάσουν. Κι αφού ο Κωνσταντόπουλος δήλωσε «παρών» στη μοναδική καλή ευκαιρία που έγινε (καλό μακρινό σουτ του Λάζαρ) θα ήταν ψεύτες οι παίκτες και των δυο «δικεφάλων» αν δεν δήλωναν ικανοποιημένοι στη λήξη από την άγευστη -αλλά όχι αμελητέα- ισοπαλία. 

ΑΕΚ (Έβαλντ Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Τσουμάγκας, Μπουγαΐδης, Κουτρουμπής, Βλάχος, Μητρόπουλος, Φέτσης, Αναστασόπουλος (64’ Καραλής), Γκερέιρο (80’ Παυλής), Φούντας, Πετρόπουλος

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Λίνο, Σίλντεφελντ, Κατσουράνης, Κωνσταντινίδης (74’ Έτο), Κάτσε (46’ Κουμάλο), Λάζαρ, Ρομπέρ (82’ Πέλκας), Λόρενς, Καμαρά, Σαλπιγγίδης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
ΒΟΗΘΟΙ: Ποντίκης (Πρέβεζας), Χαρίσης (Γρεβενών)

sport-fm.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: