ΣΙΝΕ

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

To σημερινό πρόγραμμα του Champions League

Tο πολύ μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα στην Ρεάλ Μαδρίτης και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (21:45 NET) κλέβει την παράσταση στους σημερινούς αγώνες της φάσης των «16» του Champions League. 
Πρόκειται για δύο από τα μεγαλύτερα κλαμπ του κόσμου. Όμως ενώ για τη Ρεάλ Μαδρίτης το Champions League αποτελεί σανίδα σωτηρίας σε μία...

χρονιά που εξελίσσεται καταστροφικά εντός των τειχών, για τη Μαν. Γιουνάιτεντ θα είναι το κερασάκι στην τούρτα σε μία χρονιά που πηγαίνει «τρένο» στην Αγγλία. Κεντρικό πρόσωπο της αναμέτρησης είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που επιστρέφει στην ομάδα που… εκτόξευσε την καριέρα του.
Η «βασίλισσα» είναι τρίτη στην Primera Division, στο -16 από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα, ενώ το 1-1 στο «Μπερναμπέου» δεν δίνει πολλές ελπίδες πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου απέναντι στους Καταλανούς. Ο Ζοσέ Μουρίνιο πέραν της απουσίας του τραυματία Ίκερ Κασίγιας δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, εξαιρουμένης της σκληρής κριτικής που δέχεται από τον Τύπο και των έντονων αποδοκιμασιών από μεγάλη μερίδα του κοινού.
Στον αντίποδα, η Μαν. Γιουνάιτεντ καλπάζει προς την επιστροφή της στην κορυφή της Premiership, καθώς έχει δώδεκα βαθμούς διαφορά από τη συμπολίτισσα Σίτι ισάριθμες αγωνιστικές πριν πέσει η αυλαία. Ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον δεν έχει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα, καθώς ετοιμοπόλεμοι είναι πλέον και οι Τζόουνς και Έβανς.
Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Γερμανός Φέλιξ Μπριχ. 


Η ρεβάνς θα γίνει στις 5 Μαρτίου στο «Ολντ Τράφορντ».

Η προϊστορία
Προβάδισμα, έστω και μικρό, στη Ρεάλ Μαδρίτης δείχνει η παράδοση των αναμετρήσεών της με τη Μαν. Γιουνάιτεντ στην Ευρώπη. Η «βασίλισσα» έχει πάρει την πρόκριση στις τρεις από τις τέσσερις περιπτώσεις που είχε συναντήσει τους «διαβόλους», με τη μοναδική επιτυχία των τελευταίων να έρχεται τη σεζόν 1967/68, όταν και κατέκτησαν το τρόπαιο. Συνολικά οι Μαδριλένοι μετρούν τρεις νίκες έναντι δύο των αντιπάλων τους, ενώ τρία ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Τα γκολ είναι 17-14 υπέρ της Ρεάλ. Η «βασίλισσα» ως γηπεδούχος κόντρα σε αγγλικές ομάδες έχει 6 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες, ενώ η Γιουνάιτεντ στην Ισπανία έχει 2 νίκες, 8 ισοπαλίες και 10 ήττες.

Την ίδια ώρα, η Σαχτάρ Ντόνετσκ υποδέχεται την Ντόρτμουντ (21:45 NovaSports1) για μία θέση στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
Σίγουρα, δεν πρόκειται για το πιο εμπορικό ζευγάρι της φάσης των «16». Όμως όποιος δεν μένει στο περιτύλιγμα, αλλά κοιτά την ουσία, προσδοκά σπουδαίο θέαμα στις αναμετρήσεις της Σαχτάρ με τη Ντόρτμουντ.
Οι πρωταθλητές Ουκρανίας βρίσκονται σε απραξία στο εγχώριο πρωτάθλημα (που είναι στο +13 από τη δεύτερη Ντνίπρο) από τις 30 Νοεμβρίου. Στη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου έχασαν τον Γουίλιαν που πωλήθηκε στην Ανζί, αλλά διαθέσιμος είναι ο νεοαποκτηθείς από τη Μέταλιστ, Τάισον. Εκτός πλάνων του Μιρτσέα Λουτσέσκου είναι ο τιμωρημένος Ολεξάντρ Κούτσερ.
Η αήττητη στην πρώτη φάση Ντόρτμουντ προέρχεται από εντός έδρας ήττα-σοκ από το Αμβούργο με 4-1 και βρίσκεται τρίτη και στο -16 από την πρωτοπόρο Μπάγερν στην Bundesliga. Ο Γιούργκεν Κλοπ δεν υπολογίζει στους τραυματίες Σμέλτσερ και Γκουντογκάν, καθώς και στον Γκρόσκροϊτς που ταλαιπωρείται από πνευμονία, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Σμέλτσερ που πάντως ταξίδεψε με την αποστολή στην Ουκρανία.
Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League την περίοδο 2001/02, όταν η Ντόρτμουντ είχε επικρατήσει 2-0 στο Ντόνετσκ και 3-1 στο «Βεστφάλεν». Η Σαχτάρ έχει 5 νίκες, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες απέναντι σε γερμανικές ομάδες, ενώ η Ντόρτμουντ έχει 2 νίκες και 1 ισοπαλία σε ουκρανικό έδαφος.
Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Άγγλος Χάουαρντ Γουέμπ. 


Η ρεβάνς θα γίνει στις 5 Μαρτίου στη Βεστφαλία.ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: