ΣΙΝΕ

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Άστατος καιρός με βροχές και ισχυρές καταιγίδες σήμερα Πέμπτη (video)


Αστατο καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με βροχές,ισχυρές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά αλλά και στην Πάρνηθα, περιμένουμε σήμερα Πέμπτη.
Τα φαινόμενα στο Ανατολικό Αιγαιο, τη Θράκη, την Μακεδονία,την Εύβοια, τη Θεσσαλία και τη Στερεά, θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Διαστήματα ηλιοφάνειας θα σημειωθούν στην Κεντρική και δυτική Ελλάδα.


Πιο αναλυτικά:
Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από -3 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 3 έως 13 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 8 έως 14 στη Νότια Ελλάδα, από 5 έως 15 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 11 έως 14 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί στρεφόμενοι σταδιακά σε δυτικούς με την ίδια ένταση, με εξαίρεση το Βορειοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, με σταδιακή εξασθένηση.
Νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες με τοπικές βροχές και βελτίωση από το μεσημέρι περιμένουμε στην Αττική.  Xιόνια θα «πέσουν» κατά τις νυχτερινές ώρες στην Πάρνηθα.Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι.
Αυξημένες νεφώσεις με βροχές κυρίως από τις βραδινές ώρες, θα έχει η Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη
 αναμένονται νεφώσεις με βροχές, χιόνια στα ορεινά και καταιγίδες κυρίως σε θαλάσσιες-παράκτιες περιοχές. Τα φαινόμενα τοπικά στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη θα είναι έντονα. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.


Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και Πελοπόννησο, θα εκδηλωθούν νεφώσεις οι οποίες τοπικά θα είναι αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι, μέτριοι δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου ενώ στην Ηπειρο σε περαιτέρω πτώση.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο,
περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Χιόνια θα «πέσουν» στα ορεινά και βαθμιαία στα ημιορεινά, κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν από τα βόρεια, βόρειοι-βορειοδυτικοί εντάσεως έως και 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Στις Κυκλάδες και την Κρήτη
 θα αναπτυχθούν νεφώσεις, με βροχές κατά τόπους ισχυρές. Το βράδυ αναμένονται χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς, βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.


Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά, αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι- νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοανατολικούς στα βόρεια και νοτιοδυτικούς στα νότια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες:
Την Παρασκευή, αρχικά θα επικρατήσουν οι καιρικές συνθήκες της Πέμπτης αλλά σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου θ εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Τοπικός παγετός θα σημειωθεί κατά τις πρωινές ώρες στα βόρεια.

To Σάββατο και την Κυριακή,
 στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο θα αναπτυχθούν νεφώσεις οι οποίες παροδικά είναι αυξημένες.Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στα νότια και χιόνια θα «πέσουν» στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας. Την Κυριακή τα φαινόμενα θα ενταθούν. Οι άνεμοι στα δυτικά κεντρικά και στα βόρεια, θα πνέουν ανατολικοί, βορειοανατολικοί εντάσεως έως και 6 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
real.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: