ΣΙΝΕ

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Στα Γρεβενά ο ορειβάτης που κατέκτησε το Έβερεστ (video)

 
Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 21 Φεβρουαρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Γρεβενών η παρουσίαση της ταινίας με τίτλο "Από τον Όλυμπο στο Εverest" από το μέλος της αποστολής στο...
Έβερεστ, Μιχάλη Στύλα.
Ο ορειβάτης, με διεθνείς περγαμηνές, παρουσίασε τον τρόπο ζωής του στο καταφύγιο, στην κορυφή...του Ολύμπου, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το χιονοδρομικό της Βασιλίτσας αλλά και για την ευρύτερη περιοχή.
Μιχάλης Στύλας είναι ένας από τους διασημότερους Έλληνες ορειβάτες, αφού κατάφερε το 2004 να είναι ένας από τους εννέα συμμετέχοντες στην αποστολή που κατέκτησε την ψηλότερη κορυφή του Kόσμoυ, το Έβερεστ.
Ακόμη, όμως, μεγαλύτερη σημασία έχει το ότι θεωρείται ένας από τους καλύτερους Έλληνες ορειβάτες από τον ίδιο τον κύκλο του, τους συvoρειβάτες του, τους ορεινούς δρομείς και υπερμαραθωνοδρόμους.

Σε ηλικία μόλις έvτεκα ετών ανέβηκε για πρώτη φορά στην Ψηλότερη ελληνική κορυφή, τον Μύτικα, και από τότε σκαρφαλώνει όλο και ψηλότερα.
Τα ελληνικά βουνά διαδέχονται κορυφές στις Ευρωπαϊκές Άλπεις, στη Ρωσία, τη Σκωτία, τη Νορβηγία, στα Όρεγκον των ΗΠΑ και στη συνέχεια αποστολές στην Αλάσκα, στις Περουβιανές Άλπεις και στα Ιμαλάια. Παράλληλα, συμμετέχει σε υπερμαραθώνιους και ορεινούς αγώνες δρόμου σε όλο τον κόσμο: μεταξύ άλλων, στο Σηάτλ και στο Πόρτλαντ (42 χλμ.), στο Σπόρταθλαν (250 χλμ), στα Badwater της Καλιφόρνια(220 χλμ). στο Iditasport της Αλάσκα (240 χλμ.) και στα Annapurna Mandaia Trail στο Νεπάλ (350 χλμ). αλλά και στη δυσκολότερη ελληνική διαδρομή "ROUT" στη Ροδόπη (123 χλμ.). Το καλύτερο; Έχει επίσης εργαστεί αρκετό χρόνια ως πιστοποιημένος δάσκαλος καταδύσεων.





ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: