ΣΙΝΕ

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

"Οι Άγγλοι γιατροί έχουν συναντήσει μόνο 10 περιπτώσεις σαν του Τόμας Πρωτόπαπα"

Για τον αγώνα που δίνει ο Τόμας, την σπανιότητα της περίπτωσής του και τις δύσκολες ώρες που περνά η οικογένεια του, μίλησε στο "ΕΓΩ" ο Γιώργος Πρωτόπαπας, θείος του Τόμας. Η οικογένεια ενωμένη προσπαθεί να αντιμετωπίσει το τραγικό γεγονός: "Ο αδελφός και η νύφη μου, είναι... εξοντωμένοι. Οι υπόλοιποι, κλαίμε κατά διαστήματα. Οι γονείς έχουν το μεγαλύτερο βάρος της θλίψης και του πόνου".
"Η αποτύπωση του ατυχήματος είναι ένα δεδομένο, και ένα δεύτερο είναι η παρουσίαση του. Είναι τραγικό και ντροπή να το παρουσιάζεις όπως σου πηγαίνει στην πένα σου".
Όσον αφορά για την πορεία του: "Από τις εξετάσεις αλλά και από τις απόψεις των γιατρών του εξωτερικού, είναι πως η μορφή του ατυχήματος και οι συνθήκες της κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης ουσιαστικά δεν επιδέχονται καταρχήν μεγάλες ιατρικές επεμβάσεις. Έχει πολύ καλή φυσική κατάσταση σε συνδυασμό με την ηλικία και το ότι δεν είχε άλλες σωματικές κακώσεις από το ατύχημα. Σε αυτά έχουν εναποθέσει οι γιατροί ένα κομμάτι της ανάκτησης του. Οι γιατροί προσπαθούν να δουν αν κάποιο από τα εγκεφαλικά κύτταρα υπάρχει περίπτωση ν΄αντιδράσει, γι΄αυτό και οι ίδιοι εύχονται να έχουν κάνει λάθος τα μηχανήματα στις μέχρι τώρα ενδείξεις τους. Χιλιοστό με χιλιοστό, το τραύμα στον εγκέφαλο ενός ασθενή, μπορεί να διαφέρει. Οι Άγγλοι γιατροί για παράδειγμα, έχουν συναντήσει μόνο δέκα περιπτώσεις με τόσο υψηλή κρανιακή πίεση, στα 80, όπως είχε ο Τόμας. Υποστηρίζεται μηχανικά. Δεν υπάρχει καμία άλλη σωματική κάκωση. Φορούσε ζώνη άλλωστε και το κουβούκλιο του αυτοκινήτου δεν συνεθλίβη. Αλλά όλη η ζημιά έγινε στο κεφάλι. Με διπλό εγκεφαλικό χτύπημα έτσι όπως πετάχτηκε το αυτοκίνητο και προσέκρουσε στο τοιχείο της Αττικής Οδού".
Ακόμη, εξηγεί γιατί δεν έχει εκδοθεί κάποιο επίσημο ανακοινωθέν από τους γιατρούς του ΚΑΤ:
"Εμείς ζητήσαμε να εκδοθεί. Αλλά οι γιατροί φοβούνται. Τι φοβούνται, δεν ξέρω. Αλλά από τη στιγμή που βλέπουν πως ενδιαφέρεται τόσος κόσμος και τα δημοσιεύματα είναι επαναλαμβανόμενα, δεν θα έπρεπε;".

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: