ΣΙΝΕ

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ - Εταιρεία "γίγαντας" με 110 χρόνια ιστορία στην Ελλάδα κλείνει!


Το παραδέχεται ο Διευθύνων Σύμβουλος της... τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ σε συνέντευξή του στην "Welt am Sonntag"
Αιτία της μεταφοράς της έδρας εκτός Ελλάδας είναι η κρίση και οι δυσκολίες δανεισμού των ελληνικών επιχειρήσεων
 
Η ΤΙΤΑΝ έχει ιστορία 110 ετών στην Ελλάδα
Ποιες άλλες εταιρείες εγκαταλείπουν την Ελλάδα την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να προσελκύσει ξένους επενδυτές και κάνει αποκρατικοποιήσεις
Το ενδεχόμενο η τσιμεντοβιομηχανία "Τιτάν" να μεταφέρει την έδρα της εκτός Ελλάδος εξετάζει ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Δημήτρης Παπαλεξόπουλος.
Ο ίδιος σε συνέντευξή του στην "Welt am Sonntag", αναφέρεται στις δυσκολίες δανεισμού των ελληνικών επιχειρήσεων, αλλά και στην πτώση της ζήτησης του τσιμέντου στο επίπεδο, όπως λέει, του '60. Χαρακτηρίζει δε "καταστροφή" την ανεργία των νέων και την επιλογή πολλών να εγκαταλείψουν την Ελλάδα.

"Είμαστε μια εταιρία με ιστορία 110 ετών εδώ στην Ελλάδα.
Η παράδοση αυτή δημιουργεί και μεγάλη ευθύνη. Όμως κανείς δεν γνωρίζει εάν η κατάσταση μακροπρόθεσμα θα σταθεροποιηθεί ή εάν η κρίση έχει όντως περάσει. Γι' αυτό πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε εναλλακτική", τονίζει ο κ. Παπαλεξόπουλος και επισημαίνει ότι δανείζεται πλέον με πολύ δυσμενέστερους όρους. "Αυτό δεν γίνεται να συνεχιστεί, εάν θέλουμε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε.
Δεν ξέρω εάν οι πολίτες στις άλλες χώρες αντιλαμβάνονται πόσο δύσκολη έχει γίνει εδώ η κατάσταση", εξηγεί και τονίζει: "Μια μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων διαθέτει μεγάλη υπομονή.

Όμως, κοιτάξτε: οι άνθρωποι έχουν παιδιά και κανένα από αυτά τα παιδιά δε βρίσκει δουλειά. Η ανεργία των νέων έχει φτάσει στο 60%. Πολλοί εγκαταλείπουν την Ελλάδα. Αυτό αποτελεί καταστροφή για την χώρα".

Η είδηση για την αποχώρηση της ΤΙΤΑΝ από την Ελλάδα έρχεται την ίδια ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να προσελκύεσει ξένες επενδύσεις και προχωρά σε αποκρατικοποιήσεις προκειμένου να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Η τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ δεν είναι η πρώτη που αποφασίζει να φύγει από την Ελλάδα. Άλλες εταιρείες που αποφάσισαν λόγω των συνθηκών να εγκαταλείψουν την Ελλάδα είναι η Costa Coffee και η PUMA.
H City Bank κλείνει τα περισσότερα υποκαταστήματά της στην Ελλάδα.

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: