ΣΙΝΕ

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Το 1821 στην τηλεόραση - Τι θα δούμε στα κανάλια την 25η Μαρτίου

Τα κανάλια τιμούν την εθνική μας επέτειο με ντοκιμαντέρ, ταινίες και φυσικά με την παρέλαση σε απευθείας σύνδεση.
Στις 06:30 το πρωί, στην ΕΤ1 θα προβληθεί το... ιστορικό ντοκιμαντέρ "Ύμνος εις την ελευθερία" και στις 07:30 ακολουθεί "Το '21 και οι ξένοι ζωγράφοι". Στη συνέχεια οι τηλεθεατές θα μάθουν τα πάντα για την "Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα" ενώ στις 09:00 θα δούμε την "Ελληνική Νομαρχία", το προεπαναστατικό βιβλίο και ντοκουμέντο, για την κατάσταση πριν την επανάσταση του '21.
Ακολουθεί η δοξολογία από τον ιερό ναό Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Στις 10:50 θα παρακολουθήσετε την κατάθεση στεφάνουκαι αμέσως μετά την παρέλαση.
Στις 12:00 θα προβληθεί μαγνητοσκοπημένο, από το Μέγαρο Μουσικής, το έργο του Χρήστου Λεοντή "Καντάτα ελευθερίας" ενώ στη μία το μεσημέρι, θα προβληθεί η επετειακή εκπομπή "Το αλάτι της γης" με παραδοσιακούς χορούς.

Στη ΝΕΤ, στη μία το μεσημέρι, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ "25η Μαρτίου: Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία". Ακολουθεί το ντοκιμαντέρ "Γιάννενα του στοχασμού και των θρύλων". Στις 16:00 θα προβληθεί η ταινία "Ρήγας Βελενστινλής".

Στην ΕΤ3 στις 17:30 μπορείτε να παρακολουθήσετε το ντοκιμαντέρ "Στη Θεσσαλονίκη της νοσταλγίας μας" ενώ στις 19:00 θα προβληθεί η εκπομπή "Χώματα με ιστορία"

Στον Alpha, στις 21:00 θα προβληθεί η ταινία "Μαντώ Μαυρογένους" στην οποία παίζουν οι Τζένη Καρέζη, Πέτρος Φυσσούν, Άλκης Γιαννακάς, Ελένη Ερήμου, Σταύρος Ξενίδης, Γιώργος Μοσχίδης, Λαυρέντης Διανέλλος, Θόδωρος Έξαρχος, Δημήτρης Μπισλάνης, Αθηνόδωρος Προύσαλης.
Η γνωριμία της Μαντούς Μαυρογένους με τον Δημήτρη Υψηλάντη στα δύσκολα χρόνια της επανάστασης, ο δεσμός που αναπτύχθηκε μεταξύ τους και οι συγκρούσεις που τους έφεραν κοντά, σε μια ταινία που όπου τα ιστορικά στοιχεία εναλλάσσονται με την αισθηματική περιπέτεια. Η Μαντώ Μαυρογένους, μια ηρωίδα της επανάστασης, αφιερώνει όχι μόνο όλα της τα περιουσιακά στοιχεία στον αγώνα, αλλά και την ίδια της τη ζωή, ενώ φτάνει κάποια στιγμή να θυσιάσει και το μεγάλο της έρωτα για τον Δημήτριο Υψηλάντη. Προκειμένου να προσφέρει στον ιερό αγώνα, δε διστάζει να βάλει τα αισθήματά της σε δεύτερη μοίρα.

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
 Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: