ΣΙΝΕ

Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Διαβάστε και φρίξτε με τις σπατάλες στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004


Σπατάλες, χλιδάτες δεξιώσεις και μισθοί-πρόκληση ήταν το σκηνικό που είχε στηθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και χρέωσε το ελληνικό δημόσιο με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
Στο άκουσμα ότι δαπανήθηκαν περισσότερα από...
4.500.000 ευρώ για μετακινήσεις στην Ολυμπιάδα της Αθήνας, θα νόμιζε κανείς πως... αγόρασαν από ένα πολυτελές αυτοκίνητο μέχρι και στον τελευταίο υπάλληλο. Το συγκεκριμένο, ωστόσο, ποσό αντιστοιχεί μόνο στα καύσιμα των εταιρικών αυτοκινήτων κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων!

Τουλάχιστον αυτό λένε τα επίσημα έγγραφα, με το Ελεγκτικό Συνέδριο -που αποτελούνταν από τους Γεώργιο-Σταύρο Κούρτη (πρόεδρος), τον Ευστάθιο Ροντογιάννη και την Ελένη Φώτη (αντιπρόεδροι)- να υποστηρίζει στο πόρισμά του για τη διαχείριση πως όλα έγιναν σύμφωνα με τους κανόνες της... «χρηστής διαχείρισης», όπως αναφέρει η «Real»!

Μια ματιά να ρίξει μόνο κανείς στα ποσά που δαπανήθηκαν και στον απίστευτο χορό των εκατομμυρίων είναι αρκετή για να τον πιάσει... ίλιγγος. Μια και αναφερθήκαμε στα των μετακινήσεων, υπήρχαν κι εκείνοι που δεν ήθελαν να χρησιμοποιήσουν το εταιρικό τους αυτοκίνητο και γι' αυτόν τον λόγο έπαιρναν ετησίως αποζημιώσεις αρκετών χιλιάδων ευρώ. Μόνο σε μια εταιρική περίοδο, μάλιστα, το συνολικό ποσό έφτασε τις 144.769 ευρώ!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το 1.300.000 ευρώ που δόθηκαν από την εταιρεία «Αθήνα 2004 Α.Ε.» στον P.R. για την παροχή υπηρεσιών συμβούλου σε θέματα σχεδίασης και εφαρμογής του προγράμματος ασφαλείας των αγώνων. Παράλληλα, στη σύμβαση περιλαμβανόταν κάλυψη δαπανών για ενοίκιο κατοικίας στο καστρί έως 4.000 ευρώ τον μήνα, το οποίο μάλιστα ξεπεράστηκε κατά 200 ευρώ τον πρώτο χρόνο και 400 τον δεύτερο.

Αίσθηση προκαλεί και το ύψος των δαπανών από τις πιστωτικές κάρτες που χορηγούνταν σε γενικούς διευθυντές και μέλη του Δ.Σ., με σκοπό την κάλυψη των... επαγγελματικών εξόδων, αφού μόνο το 2003 ανήλθε σε 513.326 ευρώ! Όσο για το ύψος της ετήσιας δαπάνης κάθε διευθυντικού στελέχους, ήταν από 8.211 ευρώ έως 24.994 ευρώ, αλλά στη συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι επρόκειτο για προσωπικές και όχι επαγγελματικές δαπάνες.

Παράλληλα υπήρχαν και οι «χρυσές» αμοιβές, που ξεπερνούσαν τις 40.000 και 50.000 ευρώ, προβλέποντας επιπλέον έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής! Επιπλέον υπήρξε επίδομα ισολογισμού οικονομικού έτους 2002 σε 34 υπαλλήλους, συνολικού ύψους 45.000 ευρώ, ενώ στον γενικό διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών της εταιρείας καταβλήθηκε εφάπαξ μπόνους 100.000 ευρώ!

blog.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: