ΣΙΝΕ

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Πόσες αποδείξεις και Ποιες, πρέπει να μαζέψουμε για το 2013


Έρχεται πάλι το μέτρο των αποδείξεων τις οποίες θα πρέπει να μαζέψουν και πάλι οι φορολογούμενοι, προκειμένου να καταγραφούν στην φορολογική τους δήλωση σύμφωνα με...
«τα ΝΕΑ», ενώ την συλλογή αποδείξεων στο σπίτι «γλυτώνουν» όσοι χρησιμοποιούν κάρτα αποδείξεων.

Το απαιτούμενο ποσό των δαπανών, θα είναι το 25% της δήλωσης με βάση την κλίμακα των μισθωτών, ατομικού εισοδήματος, ενώ το «ταβάνι» για τις απαιτούμενες αποδείξεις, θα είναι τα 10.500 ευρώ.

Ποιοι εξαιρούνται από το μέτρο:
Από την συλλογή αποδείξεων, εξαιρούνται οι ελεύθεροι επαγγελματίες ή όσοι έχουν εισοδήματα από άλλες πηγές και δεν έχουν δικαίωμα στην έκπτωση φόρου που προβλέπεται από το σχετικό μέτρο, οι δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν στο εξωτερικό εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης, όσοι διαμένουν σε οίκο ευγηρίας, σε ψυχιατρικά καταστήματα και οι φυλακισμένοι.

Σύμφωνα με τον νόμο το ποσό του φόρου που θα μειωθεί θα φτάνει μέχρι τα 2.100 ευρώ ανάλογα με το εισόδημα, ενώ οι αποδείξεις που θα προσκομίσουν οι φορολογούμενοι θα πρέπει να έχουν εκδοθεί σύμφωνα με τις διατάξεις των Κανόνων Απεικόνισης Συναλλαγών ή σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για δαπάνες αγοράς αγαθών και λήψης υπηρεσιών.

Για ποιους δεν ισχύει η έκπτωση φόρου:
Η «αχίλλειος πτέρνα» της διάταξης συλλογής αποδείξεων, είναι η έκπτωση φόρου η οποία δεν θα ισχύει για τους φορολογούμενους με εισοδήματα πάνω των 42.000 ευρώ, οι οποίοι ωστόσο θα πρέπει να μαζεύουν αποδείξεις για την φορολογική τους δήλωση.

Η λίστα των αποδείξεων που περνάνε στην Εφορία:
∆ΙΑΤΡΟΦΗ:
Όλα τα τρόφιμα, μη αλκοολούχα ποτά, καφές, τσάι, κακάο, αναψυκτικά, μεταλλικό νερό, χυμοί αλκοολούχα ποτά, μπίρες, κρασί, καπνός,τσιγάρα, πούρα.
ΕΝ∆ΥΣΗ - ΥΠΟ∆ΗΣΗ:

Υφάσματα, ρούχα, αξεσουάρ ένδυσης, παπούτσια, επιδιορθώσεις υποδημάτων, μεταποίηση ρούχων, καθαρισμός ενδυμάτων.
ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Υλικά οικοδομής, εργασίες υδραυλικού, ηλεκτρολόγου, κλειδαρά, ελαιοχρωματιστή.
ΕΙ∆Η ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥ

Έπιπλα, φωτιστικά, διακοσμητικά, χαλιά, μοκέτες, υφάσματα κουρτίνας, ριχτάρια, στρώματα, μαξιλάρια, σεντόνια, κουβέρτες,πετσέτες, ηλεκτρικές συσκευές (ψυγεία, κουζίνες, πλυντήρια, φούρνοι, κλιματιστικά, μικρές οικιακές συσκευές), επισκευή ηλεκτρικών συσκευών, πιάτα, μαχαιροπίρουνα, γυαλικά, σκεύη κουζίνας, εργαλεία, είδη κηπουρικής, εξαρτήματα (πχ. μπαταρίες, λαμπτήρες), είδη καθαρισμού, φύλαξη και καθαρισμός χαλιών.
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Ανταλλακτικά αυτοκινήτου, ελαστικά, λιπαντικά, πυροσβεστήρες, καύσιμα, σέρβις αυτοκινήτου μοτοσικλέτας, πλύσιμο αυτοκινήτου, βαφή αυτοκινήτου, βουλκανιζατέρ, μίσθωση ταξί, μεταφορές πραγμάτων.
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ - ΚΑΦΕ -ΞΕΝΟ∆ΟΧΕΙΑ

Εστιατόρια, ταβέρνες, ζαχαροπλαστεία, καφενεία, μπαρ, νυχτερινά κέντρα, έξοδα ξενοδοχείων.

ΤΑ ΝΕΑ
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: