ΣΙΝΕ

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

ΓΡΕΒΕΝΑ & ΑΝΑΚΑΤΩΣΙΑ 2013. Πρόγραμμα Αποκριάτικων Εκδηλώσεων

 Όλη η πόλη ένα παιχνίδι... πρωταγωνιστές τα παιδιά !!!
Οι Αποκριάτικες Εκδηλώσεις 2013 του Δήμου Γρεβενών έχουν ως επίκεντρο τα παιδιά, με παράλληλες δράσεις για όσους αισθάνονται «παιδιά».

Πρόγραμμα Αποκριάτικων Εκδηλώσεων 

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013:ο Αγάθωνας Ιακωβίδης, οι KozaMostra και ο Στάθης Παχίδης βάζουν πλώρη από την Εγνατία για Γρεβενά και «δένουν» στην προβλήτα του Κέντρου Πολιτισμού στις 1:00 το μεσημέρι, για μία εκδήλωση με πολλά Μποφόρ και χωρίς ALCOHOL. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τιμηθούν από το Δήμο για το τραγούδι τους "ALCOHOL IS FREE". Ένα τραγούδι που με τους στίχους του, τα Γρεβενά ταξιδεύουν στο Μάλμε της Σουηδίας, στον 58ο  Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό της Eurovision.

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013: 
Έναρξη εκδηλώσεων  με παιχνίδια φουσκωτά που θα τοποθετηθούν στην κεντρική πλατεία και θα παραμείνουν μέχρι και την Καθαρή Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013. 
Πρόκειται για δραστηριότητες ανοιχτού χώρου, για όλες τις ηλικίες, με υπαίθριο παιδότοπο, στον οποίο θα μπορούν τα παιδιά να διασκεδάζουν δωρεάν, κάθε απόγευμα, αλλά και τα πρωινά της Παρασκευής, Σαββάτου, Κυριακής και Δευτέρας. Στο χώρο αυτό παράλληλα θα τρέχουν θεματικές εκδηλώσεις όπως ζωγραφική, κουκλοθέατρο, κυνήγι θησαυρού, ομαδικά παιχνίδια δεξιοτήτων, χορός με τον Μίκυ Μάους, ξυλοπόδαροι, μαγικά κόλπα με τον Magic Chris, Face painting κλπ.

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013:
Το πρωί τη σκυτάλη παίρνουν τα Δημοτικά σχολεία της πόλης με το «Κυνήγι του Θησαυρού», ενώ οι μαθητές των Λυκείων της πόλης θα ξεκινήσουν το γλέντι με την αναπαράσταση του Γρεβενιώτικου γάμου. Η κορύφωση του δρώμενου θα γίνει στην κεντρική πλατεία όπου το μεσημέρι οι Μανιταρόφιλοι μας καλούν σε ένα ξεχωριστό γλέντι γεύσεων και μουσικής, στο γνωστό «στέκι» στον πεζόδρομο.

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013:
Σύλλογοι και μαθητές, με ήχους,  αυθεντικούς χάλκινους, θα ξεκινήσουν από τις γειτονιές της πόλης, καλώντας τον κόσμο σε ένα γλέντι κεφιού, χαράς και «ανακατωσιάς» καταλήγοντας στους κεντρικούς πεζοδρόμους, όπου ο καθένας θα μπορεί να συμμετέχει στη γιορτή  μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013:
Ανάβει ο τρανός φανός στο «Βαρόσι», ενώ Φανοί θα «ανάψουν» και σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους.

Καθαρή Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013: «Κούλουμα»
  • Πλατεία Λαχαναγοράς: Προσφορά λαγάνας και νηστίσιμων εδεσμάτων,  συνοδεία παραδοσιακής μουσικής
  • Τοπικά Διαμερίσματα Δήμου.
Κόντρα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, οι νέοι μας πρωτοπορούν χωρίς «μάσκες», με διάθεση και χιούμορ. Συμμετέχουν και φέτος στις εκδηλώσεις του Δήμου «Γρεβενά & ανακατωσιά». 
Βάζουν τη δική τους πινελιά και συμβάλουν στην επιτυχία τους.

Άλλωστε η αναβίωση των εθίμων της αποκριάς του τόπου μας, ξεκίνησε πριν από κάποια χρόνια από μία ομάδα νέων, μελών του ΜΟΓ, με τον ευρηματικό τίτλο «ΑΝΑΚΑΤΩΣΑΡΙΑ», οι οποίοι κατάφεραν να ανοίξουν ένα νέο παράθυρο στον πολιτισμό του τόπου μας και να ταξιδέψουν τα Γρεβενά πανελλαδικά.


Καλές Απoκριές                                        
Δημοσθένης Κουπτσίδης
Δήμαρχος  Γρεβενών

Υπεύθυνος των Αποκριάτικων Εκδηλώσεων του Δήμου ορίσθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χρήστος Παρασκευαϊδης, Εντεταλμένος Σύμβουλος  στον τομέα Καθημερινότητας και Κοινωνικής Πολιτικής.
 

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: