ΣΙΝΕ

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Μειώνουν (επιτέλους;) το ΦΠΑ στα εστιατόρια: πόσο πέφτει από 23%


Πληροφορίες της τελευταίας στιγμής αναφέρουν ότι πάμε για δοκιμαστική μείωση του ΦΠΑ στα εστιατόρια από το 23% που είναι σήμερα στο...
13%. Το προσωρινό μέτρο δεν ξέρουμε ακόμη αν θα παραταθεί, ωστόσο, αναμφίβολα αποτελεί μονόδρομο για την κυβέρνηση προκειμένου να διαπιστώσει αν θα βοηθήσει στην αύξηση των εσόδων της που έχουν καταρρακωθεί.

Σε σχετικές δηλώσεις του Θανάση Παπανικολάου, προέδρου στον ΣΕΠΟΑ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Οργανωμένων Αλυσίδων), είχε δηλώσει ότι ο κλάδος του εστιατορίου βουλιάζει εξαιτίας του απίστευτα υψηλού ΦΠΑ. Σύμφωνα με τον ίδιο ”Έχουμε έγκαιρα και επανειλημμένα ειδοποιήσει την κυβέρνηση ότι αν δε μειωθεί το ΦΠΑστο 9%, οι επόμενοι μήνες θα είναι δραματικοί για την εστίαση, θα κλείσουν πάνω από 10.000 καταστήματα δημιουργώντας περίπου 50.000 νέους ανέργους.

Τότε, ο Θ. Παπανικολάου είχε δηλώσει ότι η σημερινή κυβέρνηση δείχνει ότι έχει κατανοήσει το πρόβλημα ενώ στις πρόσφατες επαφές μας με παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών μας διαβεβαιώνουν ότι υπάρχει συνεχής συζήτηση με την Τρόικα για μείωση του ΦΠΑ στο 13%.

Η πολυπόθητη μείωση του ΦΠΑ στα εστιατόρια στο 13% , έστω και για ένα εξάμηνο δοκιμαστικά.

Yπενθυμίζεται ότι στη Τουρκία, την Ισπανία την Πολωνία, την Ελβετία και την Κύπρο ο ΦΠΑ είναι 8%, στην Ολλανδία 6%, στην Αυστραλία και την Ιταλία 10%, στη Γαλλία 7%, στη Σουηδία 12%.

fimes.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: