ΣΙΝΕ

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Έβγαλε 24 δις δολλάρια κέρδος το 2012 και είναι απογοητευμένος. Ελεος!!!


Απογοητευμένος από τα «μόλις» 24 δισ. δολάρια κέρδη που εμφάνισε για το 2012 ο επενδυτικός του κολοσσός, Berkshire, δηλώνει ο ...ζάμπλουτος Warren Buffet, στην ετήσια επιστολή προς τους μετόχους του.
Τι κι αν η λογιστική αξία της Berkshire αυξήθηκε κατά 14,4%. Ο γκουρού των επενδύσεων Warren Buffet θεωρεί αποτυχία το ότι ο όμιλος του δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις αποδόσεις του δείκτη Standard & Poor’s 500, που αυξήθηκε κατά 16% πέρυσι.
«Ήταν η 9η φορά τα τελευταία 48 χρόνια που το ποσοστό αύξησης της λογιστικής αξίας μας, κινήθηκε χαμηλότερα από αυτό του S&P», αναφέρει ο Warren Buffet στην επιστολή του, που πάντα βασίζει τη συνολική επίδοση της Berkshire με βάση τη λογιστική της αξία και όχι τα κέρδη.
Ένα άλλο απογοητευτικό στοιχείο της περυσινής χρονιάς για τον Warren Buffet ήταν το ότι δεν κατάφερε να πετύχει ένα σημαντικό deal. «Κυνήγησα πολλούς «ελέφαντες» αλλά επέστρεψα με άδεια χέρια», έγραψε στην ετήσια επιστολή του που αποτελεί ιερή «βίβλο» για επαγγελματίες και ανερχόμενους επενδυτές που θέλουν να του μοιάσουν.
Πάντως, το 2013 ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Warren Buffet. Η εταιρεία του σε συνεργασία με την βραζιλιάνικη 3G Capital βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για να εξαγοράσουν την H.J. Heinz, που φτιάχνει την γνωστή κέτσαπ. Πρόκειται για ένα deal αξίας 23 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: