ΣΙΝΕ

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Τα Μέτρα 311, 312 και 313 από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΟΠΑΑΧ 2013)

Προκηρύχθηκαν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τα Μέτρα 311, 312 και 313 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΟΠΑΑΧ).
Τα προγράμματα αυτά απευθύνονται σε αγρότες ...
(Μέτρο 311) και μη-αγρότες (Μέτρο 312 και 313).
Το ποσοστό επιχορήγησης κυμαίνεται από 35% έως 60% (ανάλογα με την περιοχή που θα υλοποιηθεί η επένδυση).
Ο συνολικός προϋπολογισμός των τριών μέτρων είναι 65 εκ €.
Ο μέγιστος προϋπολογισμός των προτάσεων μπορεί να είναι έως 600.000 € + ΦΠΑ για τα τουριστικά καταλύματα και 300.000 € + ΦΠΑ για τις υπόλοιπες δραστηριότητες.
Ενδεικτικές επιλέξιμες δραστηριότητες:
Τουριστικά καταλύματα, υπηρεσίες εστίασης (εστιατόρια, καφενεία, καφετέριες, catering), βιοτεχνικές μονάδες, παντοπωλεία, ταξιδιωτικά γραφεία, πάρκα αναψυχής, καθαριστήρια, κομμωτήρια κ.α.)
Μέτρο 311: "Διαφοροποίηση προς μη γεωργικές δραστηριότητες"
Το μέτρο στοχεύει στην παροχή δυνατοτήτων δημιουργίας πολλαπλών δραστηριοτήτων και απόκτησης εναλλακτικών εισοδημάτων για τη μείωση της υποαπασχόλησης στο γεωργικό τομέα, τη δημιουργία ίσων ευκαιριών για όλους, τη βελτίωση των εισοδημάτων και τη συγκράτηση του αγροτικού πληθυσμού σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές της υπαίθρου. Το πρόγραμμα αφορά επαγγελματίες αγρότες (εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών σύμφωνα με τον υπ. αριθ. 3874 Νόμο ΦΕΚ 151/Α/2010 “Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων”) και νέους γεωργούς (στα πλαίσια! του καθεστώτος ενίσχυσης του Μέτρου 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του ΠΑΑ 2007-2013).
Μέτρο 312: "Στήριξη της δημιουργίας και ανάπτυξης πολύ μικρών επιχειρήσεων"
Στόχος του Μέτρου είναι η προώθηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας με την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας σε διάφορους τομείς της τοπικής οικονομίας, η δημιουργία δυνατοτήτων απασχόλησης εκτός του πρωτογενή τομέα, προκειμένου να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για τη συγκράτηση ή/και αύξηση του πληθυσμού σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές της υπαίθρου, με παράλληλη ενδυνάμωση των πολλαπλασιαστικών επιδράσεων στην τοπική οικονομία.
Μέτρο 313: "Ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων"
Το μέτρο στοχεύει στη βελτίωση και οργάνωση του τουριστικού προϊόντος, στην ενίσχυση της απασχόλησης, στην αύξηση της επισκεψιμότητας των περιοχών παρέμβασης, στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, καθώς και στην προβολή-προώθηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των περιοχών.

Το πρόγραμμα θα μείνει ανοιχτό μέχρι 24 Απριλίου 2013.
Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν άμεσα με την PLAN A.E.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε στη διεύθυνση http://www.plan.gr/prog-OPAAX-2013.


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ


Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: