ΣΙΝΕ

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Κίνδυνος αναστολής συντάξεων για 335.557 συνταξιούχους!!!

Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο αναστολής της σύνταξης τους βρίσκονται 335.557 συνταξιούχοι για τους οποίους δεν υπάρχει πλήρη αντιστοίχιση των Αριθμών Φορολογικού Μητρώου και...
Κοινωνικής Ασφάλισης. Σύμφωνα με κατεπείγουσα εγκύκλιο του υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση προς τα ασφαλιστικά ταμεία με κοινοποίηση στο γραφείο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στις 31 Μαρτίου ολοκληρώνεται κάθε διαδικασία απογραφής με φυσική παρουσία των δικαιούχων, ενώ η αναστολή των συντάξεων ξεκινά από τη σύνταξη Μαΐου.

Αναλυτικότερα για τα Ταμεία για τα οποία οι έλεγχοι θα διενεργηθούν μέσω του πληροφοριακού συστήματος του Υπουργείου Εσωτερικών, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 31/05/2013. Με την ολοκλήρωση και των ελέγχων στις χορηγούμενες συντάξεις αιτίας θανάτου, θα προκύψει, για πρώτη φορά, μια πλήρης και καθαρή εικόνα του συνόλου των συνταξιούχων και των παροχών, ενώ θα καταγραφεί πλήρως το μέγεθος της παραβατικότητας. Εφόσον στη ροή δεδομένων που θα διενεργηθεί μεταξύ των Ταμείων, του Δημοσίου και της ΗΔΙΚΑ στις 10/04/2013, διαπιστωθούν κενοί ή άκυροι ΑΜΚΑ ή κενοί ή άκυροι ΑΦΜ των συνταξιούχων, θα ανασταλεί προσωρινά η σύνταξη. Η σύνταξη θα επαναχορηγείται άμεσα με την κατάθεση του ελλείποντος στοιχείου στον αρμόδιο φορέα.

Παράλληλα, από τις 10 Απριλίου θα γίνει αναδρομική περικοπή των συντάξεων διπλοσυνταξιούχων οι οποίοι υπολογίζονται σε 100.000 και ορισμένοι εξ αυτών δεν υπέστησαν τις προβλεπόμενες από το νόμο μειώσεις.

Πρόκειται κυρίως για συνταξιούχους γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς, αλλά και δικαστικούς που λαμβάνουν κύρια σύνταξη από το ταμείο στο οποίο ανήκουν (δηλαδή από το ΕΤΑΑ) και δεύτερη, επίσης κύρια σύνταξη, είτε από το ΙΚΑ, είτε από το Δημόσιο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας η έλλειψη μέχρι σήμερα ενιαίας ηλεκτρονικής βάσης συνταξιούχων είχε ως αποτέλεσμα την αδυναμία πλήρους εφαρμογής τεσσάρων ψηφισμένων νόμων (άρθρο 38 του Ν. 3863/2010, άρθρο 11 του Ν. 3865/2010, άρθρο 44 του Ν. 3986/2011 και άρθρο 6 του Ν. 4051/2012) λόγω μη δυνατότητας υπολογισμού του αθροίσματος των καταβαλλόμενων συντάξεων ανά συνταξιούχο.

Για την επίτευξη του σκοπού αυτού έχει ήδη ζητηθεί η αποστολή στην ΗΔΙΚΑ Α.Ε. μέχρι και την 10/4/2013, συγκεκριμένου ηλεκτρονικού αρχείου το οποίο περιλαμβάνει όλα τα απαιτούμενα στοιχεία. Στις 10/4/2013 θα γίνει επανεκκίνηση του συστήματος και επανυπολογισμός όλων των συντάξεων.
Real.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: