ΣΙΝΕ

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Δείτε σε ποιες περιοχές μειώνονται έως και 35% οι αντικειμενικές αξίες!!!


Τα «πάνω κάτω» θα φέρει στη φορολογία ακινήτων και στην κτηματαγορά η εκ βάθρων αλλαγή του συστήματος υπολογισμού των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων που προετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών, καθώς...
για πρώτη φορά θα οδηγήσει και σε μειώσεις τιμών στις περισσότερες αστικές περιοχές.

Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι το υπάρχον σύστημα να αντικατασταθεί από ένα νέο αυτοματοποιημένο το οποίο θα προσδιορίζει τις αξίες με βάση υπολογισμού τις τιμές που ισχύουν στην αγορά, ώστε να ταυτιστούν οι αντικειμενικές με τις εμπορικές τιμές.

Παράλληλα θα προβλέπεται επέκταση του αντικειμενικού προσδιορισμού των αντικειμενικών αξιών βάσει του ίδιου σχεδίου σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Με την εφαρμογή του νέου συστήματος, θα προκύψουν:

-Μειώσεις αξιών που μπορεί να φθάσουν ακόμη και το 33% σε πολλές αστικές περιοχές με «μέσες» και «υψηλές» αντικειμενικές τιμές σήμερα, καθώς, όπως προκύπτει από τα στοιχεία μεσιτικών γραφείων, οι τιμές που γίνονται οι αγοραπωλησίες έχουν υποστεί καθίζηση και πλέον οι εμπορικές είναι πολύ χαμηλότερες από τιςαντικειμενικές. Εκτιμάται δε πως υψηλότερα θα είναι τα ποσοστά μείωσης στα παλιά ακίνητα και μικρότερα στα νεόδμητα.

-Υποχώρηση αντικειμενικών θα έχουμε, όπως τονίζουν παράγοντες της κτηματαγοράς και για όλα τα εμπορικά ακίνητα όπου οι αγοραίες τιμές έχουν κατρακυλήσει εξαιτίας και της συρρίκνωσης της καταναλωτικής ζήτησης. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι πληθώρα καταστημάτων σε γνωστούς εμπορικούς δρόμους μένουν για μήνες ξενοίκιαστα.

-Ανοδο τιμών σε περιοχές της επαρχίας στις οποίες θα επεκταθεί το σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού των ακινήτων. Σε αυτές μέχρι σήμερα, οι αξίες υπολογίζονται με τιμές εκκίνησης και συγκριτικά στοιχεία όπως για παράδειγμα αγοραπωλησίες γειτονικών ακινήτων (κατοικιών ή οικοπέδων).

- Αυξήσεις αξιών που μπορεί σε εξαιρετικές περιπτώσεις να ανέλθουν και στο 40% σε περιοχές που σήμερα οι αντικειμενικές βρίσκονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα και ως εκ τούτου, παρά τη μεγάλη πτώση τους τα τελευταία χρόνια, οι αγοραίες τιμές δεν τις έχουν προσεγγίσει.

Στο υπουργείο Οικονομικών αρμόδια στελέχη εκτιμούν ότι οι μειώσεις τιμών θα είναι περισσότερες από τις αυξήσεις, καθώς οι αντικειμενικές αξίες δεν έχουν αναπροσαρμοστεί από το 2007, ενώ την τελευταία τετραετία η πτώση των εμπορικών τιμών των ακινήτων είναι διαρκής και σε πολλές περιπτώσεις φθάνει ή και ξεπερνάει το 40%.

Σε περιοχές όπως το Γαλάτσι, ο Γέρακας, το Μαρούσι, το Χαλάνδρι, ο Αλιμος, η Βούλα, η Καλλιθέα, η Γλυφάδα και άλλες, οι αντικειμενικές αξίες βρίσκονται σε επίπεδα υψηλότερα έως και 36% σε σύγκριση με τις αγοραίες.

Αντίθετα σε περιοχές όπως το Περιστέρι, το Κερατσίνι, το Πέραμα, η Δάφνη και άλλες, οι αντικειμενικές αξίες υπολείπονται των εμπορικών και ως εκ τούτου αναμένονται κάποιες αυξήσεις.

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: