ΣΙΝΕ

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ: Χωρίς "κόψιμο" σύνταξης η "αυτοαπασχόληση" από τα 47 κι όχι από τα 55

Στα 47 τους - από τα 53 έτη που ίσχυε - θα μπορούν να “αυτοαπασχολούνται” οι απόστρατοι χωρίς να χάσουν τη σύνταξη που παίρνουν... εφόσον δεν ξεπερνά τα... 2.000 ευρώ, σύμφωνα με όσα προβλέπει το νέο συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο συζητείται στη Βουλή.

Με τις νέες ρυθμίσεις που προωθούνται για ψήφιση, μειώνεται κατά 6 έτη το όριο ηλικίας κάτω από το οποίο αναστέλλεται η καταβολή της σύνταξης για όσους συνταξιούχους του δημοσίου αυταπασχολούνται. Με τα νέα δεδομένα, η σύνταξη αναστέλλεται μόνο για τους στρατιωτικούς συνταξιούχους κάτω των 47 ετών, ενώ μέχρι σήμερα «κοβόταν» έως τα 53.

Με άλλη ρύθμιση, για όσους συνταξιούχους του δημοσίου κάνουν έναρξη επιχείρησης, η σύνταξη θα κόβεται κατά 70% αλλά μόνο για το ποσό που ξεπερνά τα 1980 ευρώ μικτά, αντί από τα 990 ευρώ και άνω που ισχύει σήμερα. Εναρμονίζεται δηλαδή έτσι το Δημόσιο με τους άλλους ασφαλιστικούς φορείς ως προς την περικοπή της σύνταξης για όσους συνταξιούχους αυτοαπασχολούνται. Μέχρι τώρα αναστέλλετο το ποσό της σύνταξης του Δημοσίου που υπερβαίνει τα 30 ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη, ενώ για τους υπόλοιπους συνταξιούχους το όριο είναι το διπλάσιο (60 ημερομίσθια).

Δεν θα χάνουν τη σύνταξή τους εφόσον εργάζονται, είτε ως μισθωτοί είτε επιτηδευματίες, μόνο οι συνταξιούχοι που απολύθηκαν ή αποστρατεύτηκαν αυτεπάγγελτα χωρίς υπαιτιότητά τους.

onalert.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

I enjoy what you guys tend to be up too. Such clever work and exposure!
Keep up the awesome works guys I've incorporated you guys to my blogroll.

Take a look at my web-site :: ロレックススーパーコピー