ΣΙΝΕ

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Πρωτότυπη θεατρική παράσταση στην αγγλική γλώσσα της Ε΄Τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών



Στην κατάμεστη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 4ου Δημοτικού σχολείου Γρεβενών πραγματοποιήθηκε την ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013 και ώρα 10:00 π.μ. από τους μαθητές της Ε΄Τάξης του σχολείου μας, πρωτότυπη θεατρική παράσταση στην αγγλική γλώσσα με θέματα:1. Ο ψαράς και το τζίνι
2. Η κότα και τα χρυσά αυγά
3. Δώρο γενεθλίων
4. Γάμος ποντικιών
Το στήσιμο μιας θεατρικής παράστασης από ομάδα παιδιών είναι μοναδική εμπειρία, τόσο για τον δάσκαλο όσο και για τα παιδιά.
Το θέατρο είναι ένα απολαυστικό παιχνίδι κι όλοι οι δάσκαλοι γνωρίζουν ότι η σχολική ρουτίνα δεν περιλαμβάνει κανενός είδους παιχνίδι και παρέχει ελάχιστες ευκαιρίες για ν! αναπτύξουν τα παιδιά τη φαντασία τους, τις καλλιτεχνικές τους ικανότητες και τη δημιουργικότητα τους.

Η θεατρική παράσταση δεν χαρίζει μόνο απόλαυση στα παιδιά, αλλά συγχρόνως τα βοηθάει να αντιμετωπίσουν και να ξεπεράσουν δυσκολίες που τα απασχολούν και τα βασανίζουν, όπως η υπερβολική συστολή, η έλλειψη αυτοπεποίθησης και οι επί μέρους φυσικές μειονεξίες.
Μέσα από τη διαδικασία τής πρόβας, μέχρι την ολοκλήρωση της θεατρικής παράστασης, το παιδί μαθαίνει και κατακτά πράγματα που με κανένα άλλο μέσο δεν θα κατάφερνε να κατακτήσει: τον σωματικό έλεγχο, την αυτοπειθαρχία, τη συνειδητοποίηση της σπουδαιότητας της ομαδικής δημιουργίας και τη μεγάλη ευχαρίστηση της αποδοχής του από ένα κοινό.

Οι μαθητές μας εντυπωσίασαν με τις ικανότητές τους και δίκαια καταχειροκροτήθηκαν από πλήθος γονέων και τους συμμαθητές τους του 4ου , του 5ου και της Ε΄τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών.

Συγχαρητήρια στην καθηγήτρια Αγγλικών κ. Μαίρη Μότσιου που επιμελήθηκε της παράστασης και στους πρωταγωνιστές μαθητές της Ε΄Τάξης

Ο Διευθυντής
Φώτιος Μπαζάκας

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: