ΣΙΝΕ

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Μπάμπεργκ - ΠΑΟ 60-82 (video)

Πραγματοποιώντας εντυπωσιακή εμφάνιση (ίσως την κορυφαία του τη φετινή σεζόν), ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη - πρόκριση απέναντι στη Μπάμπεργκ με 82-60 και προκρίθηκε στους... "8" της Ευρωλίγκα. Οι "πράσινοι" μπήκαν από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης αποφασισμένοι να πάρουν το "διπλό" και όντας κυρίαρχοι καθ όλη τη διάρκεια του αγώνα δεν δυσκολεύτηκαν να κατακτήσουν τους δύο βαθμούς της νίκης. Έτσι, "κλείδωσαν" την πρόκρισή τους στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα και, πλέον, κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας σε εφτά μέρες θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν το πλεονέκτημα έδρας.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης επεφύλασσε μία μικρή… έκπληξη καθώς έδωσε στον Μάρκους Μπανκς το χρίσμα του βασικού πόιντ γκαρντ, με τον Δημήτρη Διαμαντίδη να μένει εκτός της βασικής πεντάδας του τριφυλλιού. Όλα ξεκίνησαν ιδανικά για τον Παναθηναϊκό αφού η μεστή εμφάνιση του Αμερικανού πόιντ γκαρντ στα πρώτα λεπτά του αγώνα, σε συνδυασμό με την κυριαρχία του Σοφοκλή Σχορτσανίτη στο "ζωγραφιστό", του επέτρεψαν να πάρει από νωρίς κεφάλι στο σκορ (5-9 στο 3').

Η φιλοσοφία των "πρασίνων" στο α' δεκάλεπτο προέβλεπε το είτε "τάισμα" των "ψηλών" στο λόου ποστ είτε αυτό του Γιόνας Ματσιούλις προκειμένου να εκμεταλλευτούν την διαφορά δύναμης σε σχέση με τους αντιπάλους τους. Μία τακτική που απέδωσε γρήγορα καρπούς αφού το προβάδισμα μεγάλωσε ακόμα περισσότερο λίγο αργότερα (10-17 στο 7'). Σε εκείνο το διάστημα, η Μπάμπεργκ έδειχνε… αποσυντονισμένη χάρη στην εξαιρετική άμυνα του τριφυλλιού αφού δεν έβρισκε το δρόμο προς το καλάθι, παρά μόνο μέσα από τη "γραμμή της φιλανθρωπίας" (9/10 βολές στο α' δεκάλεπτο).

Έτσι, η διαφορά έφτασε ακόμα και το +10 (16-26) χάρη σε εύστοχο σουτ τριών πόντων του Μάικ Μπράμος λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της α' περίοδου, με τον Παναθηναϊκό να στέλνει μήνυμα… υπεροχής εν όψει της συνέχειας. Μία υπεροχή που δεν διαψεύστηκε στο ελάχιστο στο β' δεκάλεπτο. Οι Γερμανοί προσπαθούσαν να "χτυπήσουν" την "πράσινη" άμυνα με τον Σάροντ Φορντ και τον Μπόστιαν Νάχμπαρ, αλλά, πέρα από κάποιες μεμονωμένες φάσεις, δεν το κατάφεραν. Κι αυτό γιατί οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη αντιδρούσαν σωστά σε κάθε… σπαζοκεφαλιά των γηπεδούχων. Κι όσο η άμυνα "τσάκιζε κόκκαλα", τόσο η επίθεση "ανέβαζε στροφές". Η διαφορά πήρε… την ανιούσα, με το προβάδισμα του τριφυλλιού να φτάνει με συνοπτικές διαδικασίες το +16 (20-36) στο 15ο λεπτό, δείγμα του ότι οι Κυπελλούχοι Ελλάδος δεν είχαν διάθεση… για αστεία

. Ακόμα κι όταν η ομάδα του Κρις Φλέμινγκ βρήκε κοιμώμενη την άμυνα των φιλοξενούμενων σε συνεχόμενες φάσεις, ο Παναθηναϊκός δεν αγχώθηκε. Κι αυτό γιατί σκόραρε με σχετική άνεση, έχοντας ως όπλο τα εξαιρετικά του ποσοστά στα σουτ δύο πόντων (63%), αλλά και την "γεμάτη" (αλλά αθόρυβη) εμφάνιση του Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος βοηθούσε τόσο στο σκοράρισμα (9 πόντοι) όσο και στους αιθέρες (6 ριμπάουντ). Το "πράσινο" +15 (27-42) της ανάπαυλας έδινε στο τριφύλλι σαφές προβάδισμα για το "διπλό" και, παράλληλα, ελπίδες για ένα καλύτερο πλασάρισμα εν όψει των πλέι οφ της Ευρωλίγκα. Κι αν στο πρώτο μέρος ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος της Μπάμπεργκ, στην επανάληψη ήταν… καταιγιστικός.

Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη, παρά τον αέρα των είκοσι ενός πόντων (27-48) που απέκτησε στο 22ο λεπτό, δεν κατέβασε ταχύτητα. Αντίθετα, συνέχισε να παίζει σκληρή άμυνα διατηρώντας τη διαφορά ασφαλείας που την χώριζε από τους γηπεδούχους. Οι Γερμανοί προσπάθησαν στα μέσα της γ' περιόδου να αντιδράσουν, αλλά αυτό δεν κατέστη εφικτό. Κυρίως γιατί οι "πράσινοι" δεν επρόκειτο να καταστρέψουν σε μερικά λεπτά ό,τι έχτιζαν για κάτι περισσότερο από ένα ημίχρονο. Έτσι, το μικρό "ξέσπασμα" της Μπάμπεργκ έληξε… αναίμακτα για τους Κυπελλούχους Ελλάδος, οι οποίοι στο τέλος του γ' δεκαλέπτου βρίσκονταν μπροστά στο σκορ με +18 (41-59). Και κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο… Γιόνας Ματσιούλις. Ο Λιθουανός πήρε τ' όπλο του από την περιφέρεια και άρχισε να "πυροβολεί" και με πέντε συνεχόμενα εύστοχα σουτ τριών πόντων (!) μέσα σε διάστημα τεσσάρων λεπτών έβαλε τέλος στην υπόθεση "νίκη" για τον Παναθηναϊκό (47-74 στο 35’).

Τα εναπομείναντα λεπτά ήταν… διαδικαστικού χαρακτήρα, πλέον, αφού ο νικητής ήταν γνωστός, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στον Αργύρη Πεδουλάκη να "τραβήξει" στον πάγκο τους παίκτες που καταπονήθηκαν περισσότερο και να περάσει στο παρκέ τους Βασίλη Ξανθόπουλο, Χάρη Γιαννόπουλο και Γάιο Σκορδίλη. Το τελικό 82-60 έδωσε την πρόκριση στο τριφύλλι και μαζί την ελπίδα για ένα καλό πλασάρισμα εν όψει των πλέι οφ της Ευρωλίγκα αφού, πλέον, οι "πράσινοι" κυνηγούν ακόμα και την… πρώτη θέση στον όμιλό τους.

Διαιτητές:
Γκαρσία Ορτίθ - Ανκαράλι - Ντοζάι.

Τα δεκάλεπτα: 16-26, 27-42, 41-59, 60-82.

ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ (Φλέμινγκ): Νάχμπαρ 14 (1), Τάντα 4, Σμιτ, Νόιμαν 2, Φορντ 11 (1), Τζέικομπσεν 8 (2), Μάσεϊ, Γκαβέλ, Ζιρμπς, Ογκίλβι 9, Ουόλς 12.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Μπράμος 5 (1 τρίπ., 6 ριμπ.), Ματσιούλις 24 (6/7 τρίπ.), Ούκιτς 4 (6 ασ.), Λάσμε 11 (4 κοψ.), Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 8 (2 τρίπ., 5 ασ.), Γκιστ 11 (1 τρίπ., 7 ριμπ.), Μπανκς 3 (1), Ξανθόπουλος 4, Γιαννόπουλος, Σκορδίλης, Σχορτσανίτης 10.

basketblog.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: