ΣΙΝΕ

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Αυτό είναι το τελικό σχέδιο για τα αυθαίρετα. Μέχρι και 80% νομιμοποίηση!!!


Να νομιμοποιούν τις δομικές αυθαιρεσίες των κτισμάτων τους θα μπορούν οι ιδιοκτήτες κτιρίων, υπό την προϋπόθεση ότι δεν παραβαίνουν τους όρους δόμησης που...
ισχύουν την περιοχή που έχουν ανεγερθεί.
Η ρύθμιση περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου που θα καταθέσει εντός των ημερών για τις αυθαίρετες κατασκευές ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης.
Στο νέο νομοσχέδιο προβλέπονται διαδικασίες νομιμοποίησης που δεν θα ταλαιπωρούν τους πολίτες αλλά θα δίνουν οριστική λύση στο πρόβλημα των αυθαιρεσιών με την προσκόμιση της οικοδομικής άδειας του κτίσματος και την πληρωμή ενός απλού παραβόλου των 500 ευρώ.
Έτσι, κατηγοριοποιούνται οι μη νόμιμες κατασκευές και ανάλογα με το βαθμό αυθαιρεσίας θα εντάσσονται σε κλιμάκια που θα προβλέπουν τις ανάλογες διαδικασίες νομιμοποίησης ή τακτοποίησης.
Στόχος είναι να δοθεί οριστικά τέλος σε υποθέσεις με μικροαυθαιρεσίες που υπολογίζεται ότι αποτελούν το 70-80% των αυθαιρέτων. Αντίθετα, δεν τίθεται θέμα νομιμοποίησης για τις βαριές περιπτώσεις αυθαιρέτων, οι ιδιοκτήτες των οποίων δεν έχουν καμία άδεια δόμησης.

Τρεις κατηγορίες αυθαιρέτων
Ειδικότερα, με το νέο σχέδιο νόμου δημιουργούνται τρεις κατηγορίες αυθαιρέτων.

Η πρώτη για την οποία αποκλείεται η νομιμοποίηση ή τακτοποίηση, αφορά κτίσματα που έχουν ανεγερθεί σε περιοχές όπου απαγορεύεται η δόμηση.
Η δεύτερη, για την οποία θα ακολουθηθεί η υφιστάμενη διαδικασία τακτοποίησης, αφορά κτίσματα που δεν διαθέτουν καθόλου οικοδομική άδεια ή έχουν κάνει μεγάλη υπέρβαση των υφιστάμενων όρων δόμησης.

Η τρίτη κατηγορία, για την οποία θα δίνονται οριστικοί τίτλοι, αφορά τις μικροαυθαιρεσίες σε κτίρια που διαθέτουν οικοδομική άδεια, υπό την προϋπόθεση ότι δεν παραβαίνουν τους όρους δόμησης της περιοχής.

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: