ΣΙΝΕ

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Δις ισόβια στους κατηγορούμενους για τη δολοφονία των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ


Σε δύο φορές ισόβια και επιπλέον 25ετή κάθειρξη καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας οι τρεις κατηγορούμενοι για τη δολοφονία των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ...
 Γιώργου Σκυλογιάννη, 22 ετών και του Γιάννη Ευαγγελινέλη, 23 ετών, τον Μάρτιο του 2011 στου Ρέντη.
Οι δυο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ έπεσαν νεκροί σε ενέδρα που τους έστησαν οι δράστες οι οποίοι επέβαιναν σε αυτοκίνητο. Είχε προηγηθεί ληστεία σε περίπτερο επί της λεωφόρου Δημοκρατίας στο Μενίδι και καταδίωξη από αστυνομικούς.

Το δικαστήριο έκρινε ενόχους χωρίς κανένα ελαφρυντικό τους Ιωάννη Σαββίδη και Ανδρέα Ποφίδη για δύο ανθρωποκτονίες και έξι απόπειρες ανθρωποκτονιών και τον Γιώργο Εμερζίδη για άμεση συνέργεια σ’ αυτές, ενώ διαχώρισε τη δικογραφία για τον τέταρτο κατηγορούμενο Βιτάλι Τερσενίδη ο οποίος μέχρι στιγμής διαφεύγει της σύλληψης. Ένοχοι όμως κρίθηκαν για σειρά κακουργημάτων και πλημμελημάτων, όπως σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, οπλοκατοχή κ.λ.π., οι υπόλοιποι 11 κατηγορούμενοι, πλην τριών οι οποίοι απαλλάχθηκαν από κάποιες αξιόποινες πράξεις.

Το δικαστήριο τους επέβαλε ποινές από 2 έως 9 χρόνια κάθειρξη. Απών πάντως κατά τη διάρκεια της απαγγελίας της απόφασης ήταν ο 20χρονος Γιώργος Εμερζίδης, ο οποίος είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα «από λάθος», πριν καν λήξει το 18μηνο της προσωρινής του κράτησης, αφού είχε αθωωθεί για την πράξη της ληστείας. Το δικαστήριο διέταξε τη βίαιη προσαγωγή του Γιώργου Εμερτζίδη χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί.

Ο συνήγορός του πάντως προσπάθησε να δικαιολογήσει την απουσία του λέγοντας ότι φοβάται το ενδεχόμενο προπηλακισμού από τους συγγενείς των θυμάτων.

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: