ΣΙΝΕ

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Στον τελικό του κυπέλλου βόλεϊ ο Ολυμπιακός


Ο Ολυμπιακός δεν συνάντησε κανένα πρόβλημα απέναντι στον Παμβοχαϊκό στον πρώτο ημιτελικό του Final 4 του Κυπέλλου βόλεϊ των ανδρών που διεξάγεται στο Ρέθυμνο. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν ...
εύκολα 3-0 σετ της ομάδας από το Βραχάτι (εξαιρείται το τρίτο σετ), πήραν το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης κι έβαλε τις βάσεις για την κατάκτηση του δεύτερου τίτλου της σεζόν, αφού έχει πάρει ήδη το League Cup.

Εκπληκτικό ήταν το ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τον ορεξάτο Γιορντάνοφ στο έπακρο. Ο Βούλγαρος είχε κέφια και το έδειξε από την αρχή αφού εκείνος ήταν η αιτία που οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκα με 10-3 στο πρώτο σετ, έχοντας 5 πόντους! Ο Παμβοχαϊκός προσπάθησε να αντιδράσει αλλά αποδείχθηκε πολύ λίγη η αντίδραση του αυτή. Την σκυτάλη από τον εξαιρετικό Γιορντάνοφ πήραν οι Χριστοφιδέλης, Γιούρισιτς που δεν άφησαν περιθώρια στους παίκτες του Ζαλμά και πήραν το πρώτο σετ.

Με τρεις συνεχόμενους πόντους του Γιούρισιτς (οι δύο άσοι), ο Ολυμπιακός έκανε και στο δεύτερο σετ ιδανικό ξεκίνημα. Ο Καλντέιρα μαχόταν μόνος του να κρατήσει τον Παμβοχαϊκό ζωντανό στην διεκδίκηση του δεύτερου σετ αλλά κάτι τέτοιο δεν γινόταν αφού οι «ερυθρόλευκοι» ήταν φοβεροί στο μπλοκ! Οι Πειραιώτες «πυροβολούσαν» από παντού, ο Νίκος Ζαλμάς προσπαθούσε από την μεριά του να βρει τρόπους να τους σταματήσει αλλά οι παίκτες του Δημήτρη Καζάζη είχαν πάρει φόρα. Έτσι ήρθε και η εύκολη επικράτηση στο δεύτερο σετ.

Ο Παμβοχαϊκός «ξύπνησε» στο τρίτο σετ, βρήκε τον Ολυμπιακό σε μια κατάσταση «χαλάρωσης» και το έπαιξε στα... ίσια. Οι Πειραιώτες όμως βρήκαν τον ρυθμό τους και πήραν προβάδισμα στο κρίσιμο σημείο του ματς και βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με 16-13, έχοντας τον Κοκκινάκη πρωταγωνιστή. Η συγκέντρωση όμως για τον Ολυμπιακό ξαναχάθηκε, δίνοντας την ευκαιρία στους παίκτες του Νίκου Ζαλμά να ισοφαρίσουν πρώτα 18-18, ύστερα 22-22 κια μετά 25-25. Καλντέιρα, Μαντέκας και Πανταλέων προσπάθησαν αλλά Χριστοφιδέλης και Γιορντάνοφ είχαν άλλη άποψη, νικώντας τελικά στο τρίτο σετ με 27-25, παίρνοντας έτσι το εισιτήριο για τον τελικό.

Παμβοχαϊκός (Ζαλμάς): Μαντέκας 8 (7/20 επ., 66% υπ. -41% άριστες), Καλντέιρα 14 (11/20 επ., 3 μπλοκ, 57% υπ. – 30% άριστες), Τερζής 1, Καραγιάννης 5 (3/6 επ., 2 μπλοκ), Γιοβάνοβιτς 12 (9/32 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ), Πανταλέων 4 (4/7 επ.), Δημητρακόπουλος –λ (75% υπ. – 75% άριστες) / Δρογκάρης, Παπαδόπουλος, Μπάκας, Κατσανεβάκης, Μπεκιάρης

Ολυμπιακός (Καζάζης): Χριστοφιδέλης 12 (8/10 επ., 1 άσο, 3 μπλοκ, 70% υπ. – 26% άριστες), Γιούρισιτς 10 (5/13 επ., 2 άσοι, 3 μπλοκ), Φιλίποφ 1, Κοκκινάκης 12 (10/15 επ., 2 μπλοκ, 44% υπ. – 28% άριστες), Γιορντάνοφ 18 (15/34 επ., 3 μπλοκ), Σμαραγδής 6 (4/8 επ., 2 άσο), Στεφάνου –λ (92% υπ. – 69% άριστες) / Σωτηρίου 1.

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ



Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: