ΣΙΝΕ

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Τι ομάδα είναι ο νέος Πάπας, Φραγκίσκος ο Πρώτος


Φίλος του ποδοσφαίρου και της...
Σαν Λορέντζο είναι ο νέος Πάπας της ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Jorge Bergoglio ή Φραγκίσκος ο Πρώτος.
Ένα καλό «μέσο» με τα θεία για να πετύχει τους στόχους της απέκτησε η Σαν Λορέντζο. Κι αυτό γιατί ο νέος Πάπας της ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ο Αργεντινός Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, που πλέον ονομάζεται Φραγκίσκος, είναι φίλος των «αγίων».
Μάλιστα στο πρόσφατο παρελθόν οι παίκτες της Σαν Λορέντζο τού είχαν χαρίσει μία φανέλα της ομάδας με τις υπογραφές τους.

Ο μέχρι τώρα Αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Άιρες Jorge Bergoglio είναι ο νέος Πάπας, ο πρώτος που εκλέγεται από την Λατινική Αμερική. Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκε μαζικά στην πλατεία του Αγίου Πέτρου για την ανακοίνωση του προσώπου του νέου Πάπα της Καθολικής εκκλησίας, ο οποίος εkλέγχθηκε στις 13 Μαρτίου 2013.

Ο μέχρι πρότινος Αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Άιρες Jorge Bergoglio είναι ο νέος Πάπας, ο πρώτος που εκλέγεται από τη Λατινική Αμερική στην ιστορία της Καθολικής Εκκλησίας. Ο νέος Πάπας υιοθέτησε το όνομα «Φραγκίσκος ο Πρώτος«.

Στο πρώτο του μήνυμα, ο νέος ποντίφικας ζήτησε από τους πιστούς να προσευχηθούν για τον απερχόμενο Πάπα Βενέδικτο. Στη συνέχεια ζήτησε να υπάρχει ενότητα και αδελφοσύνη στους κόλπους της Εκκλησίας έτσι ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των καιρών. Στη συνέχεια ζήτησε ενός λεπτού σιγή όπου οι πιστοί να προσευχηθούν και να ευλογήσουν αυτόν, το νέο Πάπα, προτού αυτός τους ευλογήσει όπως είναι η παράδοση και στη συνέχεια αποχωρήσει καληνυχτίζοντας τους πιστούς.

«Φαίνεται ότι οι καρδινάλιοι ήλθαν να με αναζητήσουν στην άκρη του κόσμου», ανέφερε ο Πάπας Φραγκίσκος Α, ο Αργεντινός Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, στις πρώτες του δηλώσεις από το μπαλκόνι της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου.

Ο πρώτος Λατινοαμερικάνος Πάπας, και ο πρώτος Ιησουΐτης που γίνεται Πάπας, ζήτησε από τον κόσμο να προσευχηθεί για τον προκάτοχό του τον Βενέδικτο ΙΣΤ. Κάλεσε δε τους πιστούς να «ακολουθήσουν το δρόμο της αδελφοσύνης, της αγάπης» και του «ευαγγελισμού» και ζήτησε από το πλήθος ενός λεπτού σιγή: «Προσευχηθείτε για μένα και δώστε μου την ευλογία σας», τόνισε

Αναλυτές επισημαίνουν ότι η εκλογή του νέου Πάπα έγινε σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, κάτι που είναι θετικό, καθώς δείχνει μια ενότητα που θα χρειαστεί στο νέο Πάπα, για το δύσκολο έργο που θα αναλάβει. Θετικά σχολιάστηκε επίσης και η απλότητα που τον διέπει.

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: