ΣΙΝΕ

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Η μεγαλύτερη πρόκληση για τη Μπαρτσελόνα!!!

 
Ποτέ δεν προκρίθηκε σε επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ ομάδα που έχασε με 2-0 τον πρώτο αγώνα της, και τέτοια ανατροπή, σε βάρος της Μίλαν, καλείται να πετύχει απόψε (21.45) η Μπαρτσελόνα, ξεπερνώντας την...
αγωνιστική κρίση των τελευταίων εβδομάδων. Στην άλλη αποψινή ρεβάνς, η Σάλκε υποδέχεται τη Γαλατασαράϊ, έχοντας τη βοήθεια του 1-1 που πήρε στην Πόλη.
Ενεννήντα χιλιάδες χαρτόνια, άλλα με τα χρώματα της ομάδας, κι άλλα με της καταλανικής σημαίας, θα μοιράσει σήμερα η Μπαρτσελόνα στους οπαδούς της, για να σχηματιστεί στις εξέδρες του "Καμπ Νόου" το μήνυμα πως... "όλοι είμαστε μία ομάδα" (Som un equip)!
Μα όλοι, γιατί από την ημέρα που ο φωτεινός πίνακας του "Σαν Σίρο" σχημάτισε το τελικό 2-0 του πρώτου αγώνα, η "Μπάρτσα" οδηγήθηκε σε κρίση. Οχι μόνο "στράβωσαν" τα δύο ντέρμπι με τη Ρεάλ Μαδρίτης, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, αλλά ξίνισαν και τα μούτρα πολλών οπαδών της, φοβούμενοι ότι η ομάδα-κομπιούτερ των τελευταίων χρόνων καταλήγει σε ανεπανόρθωτη βλάβη.
Ο Ζεράρ Πικέ, αντί να φοβερίσει τους Ιταλούς, έριξε το γάντι στους Καταλανούς φιλάθλους: "Εμείς, οι παίκτες, πιστεύουμε στο "αύριο" της Μπαρτσελόνα. Σειρά σας να το κάνετε κι εσείς"!
Η πίστη, από μόνη της, δεν αρκεί. Το παρελθόν του Τσάμπιονς Λιγκ δείχνει ότι ανατροπή, από 0-2, δε μπόρεσε ποτέ να συμβεί. Χώρια ότι η Μίλαν βρίσκεται, εδώ και δύο μήνες, στην καλύτερη φόρμα της. Χώρια ότι έχει μία πολύ "βαριά" φανέλα, στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Μόνο μία φορά την πρόδωσε, πριν από εννέα χρόνια, κι εκείνη έχει μείνει ως η μεγαλύτερη "τούμπα" όλων των εποχών, στη διοργάνωση: κέρδισε 4-1 την Ντεπορτίβο, στον πρώτο προημιτελικό, και μετά έχασε 4-0, στην Κορούνια!
Αλλά υπάρχει κι άλλο 4-0, και μάλιστα σε βάρος της Μπαρτσελόνα, που το'χει για "κορώνα" της η ομάδα του Μιλάνου. Τον τελικό της Αθήνας, το 1994. Τις υπόλοιπες φορές που οι δύο ομάδες συγκρούστηκαν, και μάλιστα σε νοκ-άουτ φάση, οι Καταλανοί τα πήγαν περίφημα: τρεις στις τρεις προκρίσεις! Πιο πρόσφατη η περσινή, με 0-0 στο Μιλάνο και 3-1 στη Βαρκελώνη, με δύο πέναλτι του Μέσι στο ημίχρονο.
Από τον Αργεντινό, που ήταν "ωσεί παρών" στον πρώτο αγώνα, η Μπαρτσελόνα περιμένει απόψε τουλάχιστον τη "μισή" δουλειά. Για την υπόλοιπη μισή, ο Μάσιμο Αλέγκρι έχει κατά νου όλους τους άλλους "μπλαουγκράνα", γι' αυτό και το σύνθημά του είναι να κρατηθεί ο αντίπαλός του εκτός της περιοχής του Αμπιάτι. "Αλλά όχι να παίζουμε μόνο άμυνα, γιατί σε τέτοια περίπτωση θα... φάμε το κεφάλι μας", είναι η άλλη διάσταση που δίνει ο Αμπροζίνι, εκ των κορυφαίων της Μίλαν στο 2-0 της 20ης Φεβρουαρίου.
Ο Ζόρντι Ρόουρα θα επαναφέρει σήμερα τον Τσάβι στην ενδεκάδα, γιατί από τα πόδια έχει υπολογιστεί πως περνάει σχεδόν το 90% του παιχνιδιού της Μπαρτσελόνα, ενώ η ιταλική ομάδα θα παραταχθεί χωρίς τον τραυματισμένο Πατσίνι στην κορυφή της επίθεσής της, χωρίς φυσικά και τον Μάριο Μπαλοτέλι, που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στη διοργάνωση.
Από στατιστικής πλευράς, η Μπαρτσελόνα μετράει 11 προκρίσεις και 13 αποκλεισμούς από ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έχοντας ηττηθεί στον πρώτο αγώνα, ενώ "γύρισε" 5 από τις 12 σειρές τις οποίες ξεκίνησε με παθητικό δύο ή περισσοτέρων τερμάτων. Η Μίλαν, από την πλευρά της, έχει αποκλειστεί μόνο σε 5 από τις 41 περιπτώσεις που ξεκίνησε με νίκη, και μετράει 12 προκρίσεις σε 13 σειρές τις οποίες άρχισε με σκορ 2-0 στην έδρα της. Μόνο η Μπορντό, σε προημιτελική φάση του ΟΥΕΦΑ (1995-96), της ανέτρεψε το πλεονέκτημα, κερδίζοντας 3-0 στη ρεβάνς.

enet.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: