ΣΙΝΕ

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Τελικά η πανελίστρια, ήταν το εύκολο θύμα;



Τώρα που έχει καθίσει λίγο η σκόνη από το σκάνδαλο της πανελίστριας που τελικά μόνο σκάνδαλο δεν ήταν, μπορούμε να δούμε ψύχραιμα κάποια πράγματα.
Η Αντωνία είναι ένα...
όμορφο κορίτσι, πρώην μοντέλο -οπότε εύκολα πιστεύουμε στα κλισέ που θέλουν τα περισσότερα μοντέλα να συντηρούν τους εαυτούς του και με άλλους τρόπους- που δουλεύει σε μια δημοφιλή εκπομπή, δίπλα ίσως στην διασημότερη ελληνίδα παρουσιάστρια. Τέλειο θύμα. Πέσανε όλοι, site, περιοδικά, εκπομπές, εφημερίδες, blog, εμείς, πάνω της να τη φάνε. Όλοι διεκδικούσαμε κάτι από την ιστορία που αποδείχτηκε φούμαρα.
Εύκολα χλευάσαμε, κρίναμε, επικρίναμε, κάποιοι επίσης εύκολα έγραψαν τ' όνομά της και δημοσιογράφοι, τηλεκριτικοί, ραδιοφωνικοί παραγωγοί και ό, τι άλλο έχει πένα και λόγο, ασχολήθηκε μαζί της.

Και λογικά, μάλλον όχι λογικά, δικαιολογημένα είναι η σωστή λέξη. Γιατί η Αντωνία είναι το εύκολο θύμα. Θα γκρινιάξει, θα φωνάξει , μπορεί να κάνει και καμία αγωγή, άλλα ως εκεί. Η είδηση της Αντωνία και της δήθεν σύλληψης έγινε πρωτοσέλιδη παντού, ακόμη και σε σοβαρά Media από εκείνα που κάθονται και γράφουν πόσο κακή είναι η εκπομπή της Ανίτας Πάνια ας πούμε (επίσης εύκολο θύμα). Δεν υπάρχει καλή και κακή τηλεόραση, υπάρχει ένα προϊόν που παράγει τηλεώρες και νούμερα τηλεθέασης, δεν παράγει Τέχνη.

Κάποιο ιαπό αυτούς λοιπόν, μένουν στο εύκολο θύμα, είτε λέγεται Καλλιμούκου, είτε Πάνια, είτε Άντζελα Δημητρίου ή άλλο. Με αυτούς ή αυτά που δαγκώνουν κανείς δεν ασχολείται. Εύκολα βάζουμε κάτω από το μικροσκόπιο το θύμα και ψάχνουμε για ατέλειες. Και από τόσο κοντά μόνο ατέλειες υπάρχουν, ενώ υπάρχουν μεγάλα κανάλια που δεν πληρώνουν τους τεχνικούς και τους ανθρώπους που δούλεψαν σε εκπομπές όπως το master chef και σε σίριαλ, όπως οι βασιλιάδες ή δεν τρώνε πρόστιμο από Ραδιοτηλεοπτικό χωρίς η εξήγηση να πείθει πολλούς και υπάρχει σιωπή. Ξαφνικά αυτά δεν είναι προβλήματα που γράφονται. Ευτυχώς που υπάρχου και τα site και μαθαίνουμε κάποια είδηση, γιατί ανάμεσα στα μεγάλα Media υπάρχει ομερτά, ένα καθεστώς συναδελφική σιωπής και αλληλεγγύης.

Εντάξει το καταλαβαίνω και εγώ έγραφα σε μέσα που δεν έπρεπε να θίξω κάποια συμφέρονται και ξέρω ότι δεν δαγκώνεις το χέρι που σε ταΐζει, αλλά για όνομα του θεού, βρίσκεις ένα έξυπνο τρόπο να κάνεις κάποια επισήμανση, ένα μικρό σχόλιο. Κάτι για να ησυχάσεις τη συνείδησή σου. Δεν είμαι καλύτερος, μια επισήμανση κάνω, αλλά όταν πρέπει να κλείνεις το στόμα σου σε τόσα σοβαρά θέματα (όχι μόνο αυτά που ανέφερα εδώ, καθημερινά κουκουλώνονται πράγματα, άνθρωποι και θέματα ) ε τότε άλλαξε επάγγελμα. Γιατί δεν σου φταίνε οι Τατιάνες και η κάθε Μενεγάκη, άλλο σου φταίει και δεν μπορείς να το γράψεις και την πληρώνουν τα εύκολα θύματα.

Πάντως για να απενοχοποιήσουμε λίγο και την "κακή" τηλεόραση, το 2005 η Κική Δημουλά πήγε σε μια εκπομπή της ΝΕΤ και όταν την ρώτησαν τι βλέπει στην τηλεόραση, εκείνη απάντησε: "τα μεσημεριανά" (την εποχή που τα μεσημεριανά είχαν βαρύ κουτσομπολιό και όχι Eurovision όπως σήμερα). Έτσι απάντησε η Κική Δημουλά και συνέχισε "Μ' αρέσει η Τέχνη της αηδίας, γιατί και αυτό, μια Τέχνη είναι ".

queen.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: