ΣΙΝΕ

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Δικηγόρος διώκεται για εκλογική νοθεία στη Σαμοθράκη!


 

Δικηγόρος της Αλεξανδρούπολης, που εκτελούσε καθήκοντα προέδρου εφορευτικής επιτροπής σε εκλογικό τμήμα της Σαμοθράκης κατά τις βουλευτικές εκλογές του 2009, αντιμετωπίζει την κατηγορία της εκλογικής νοθείας, μετά την...
ποινική δίωξη που άσκησε σε βάρος της η Εισαγγελία Εφετών Θράκης.
Η ποινική δίωξη ασκήθηκε μετά την ολοκλήρωση προκαταρκτικής εξέτασης (έρευνας), η οποία διενεργήθηκε με αφορμή καταγγελία υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στον Έβρο, ο οποίος έκανε λόγο για νοθεία στο αποτέλεσμα των εκλογών που πραγματοποιήθηκαν στις 19 Ιανουαρίου του 2009.
Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε ότι στο 309 εκλογικό τμήμα της Σαμοθράκης καταλογίστηκαν σταυροί υπέρ δύο συνυποψήφιων του στο ΠΑΣΟΚ χωρίς, ωστόσο, αυτοί να προορίζονται για τους ίδιους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έρευνα προέκυψε ότι η πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής, υπέπεσε σε λάθη αναφορικά με την καταχώρηση της σταυροδοσίας υπέρ των δύο υποψηφίων βουλευτών στο αντίστοιχο βιβλίο, χωρίς ωστόσο να υπάρχει αντιστοιχία με τα έγκυρα ψηφοδέλτια.
Ειδικότερα, στον πρώτο εκ των δύο βουλευτών καταλογίστηκαν 17 επιπλέον ψήφοι, ενώ στο δεύτερο 15, ενώ θα έπρεπε να αποδοθούν σε άλλους υποψήφιους βουλευτές του ίδιου κόμματος.
Η Εισαγγελία Εφετών Θράκης καταλογίζει δόλο στην πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής, θεωρώντας ότι πρόκειται για εκτεταμένες ανακρίβειες, οι οποίες δεν δικαιολογούνται από την κόπωση.
Το Thrakitoday, αναφέρει ότι στο σχετικο πόρισμά της η Εισαγγελία Εφετών αναφέρει ότι «οι αιτιάσεις περί κόπωσης είναι γενικόλογες»ενώ παράλληλα επισημαίνει πως «είναι απορίας άξιο πως η κόπωση της προέδρου της εφορευτικής επιτροπής λειτούργησε διμερώς», καθώς λάθη καταγράφηκαν μόνο υπέρ των δύο αυτών υποψηφίων και όχι του συνόλου των υποψηφίων του ίδιου κόμματος.

directNEWS.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: