ΣΙΝΕ

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Οι απαισιόδοξοι άνθρωποι ζουν περισσότερο


Μπορεί να σκέφτονται συνεχώς αρνητικά και να μην μπορούν να δουν τη «φωτεινή πλευρά της ζωής», όμως φαίνεται πως ακόμα και οι ...απαισιόδοξοι άνθρωποι έχουν κάτι που τους κάνει ευτυχισμένους και δεν είναι άλλο από τη μακροζωία τους!

Οι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι που κατακλύζονται από αρνητικές σκέψεις και το φόβο του μέλλοντος αναμένεται να ζήσουν περισσότερα χρόνια, σύμφωνα με τα πορίσματα μιας νέας έρευνας. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι όσοι έχουν χαμηλές προσδοκίες για ένα «ικανοποιητικό μέλλον» κάνουν πιο υγιή ζωή.

Η έρευνα που έγινε σε 40.000 ανθρώπους κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι «υπερβολικά αισιόδοξοι» άνθρωποι για το μέλλον τους έχουν περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν πιο νωρίς! Ο επικεφαλής της έρευνας, Frieder R.Lang δήλωσε: «Τα ευρήματά μας αποκάλυψαν ότι το να είναι κάποιος υπερβολικά αισιόδοξος για τις ημέρες που έρχονται σχετίζεται άμεσα με κίνδυνο ανικανότητας, ακόμα και θάνατο μέσα στην επόμενη δεκαετία. Ο πεσιμισμός σχετικά με το μέλλον αντίθετα αποδεικνύεται ενθαρρυντικός για να ζουν οι άνθρωποι πιο προσεκτικά και να παίρνουν όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις και μέτρα.

Η έρευνα, που βασίστηκε σε δεδομένα που έχουν συλλεχθεί από το 1993 μέχρι και το 2003, ρώτησε τους συμμετέχοντες από διάφορα ηλικιακά γκρουπ να βαθμολογήσουν πόσο ικανοποιημένοι είναι από τη ζωή τους και πόσο ικανοποιημένοι θεωρούν ότι θα είναι σε πέντε χρόνια από την ημέρα της έρευνας. Μάλιστα, οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε τρία διαφορετικά γκρουπ: από 18 έως 39 ετών, από 40 έως 64 ετών και από 65 και άνω.

Οι ίδιοι κλήθηκαν πέντε χρόνια μετά για να συμμετέχουν στο δεύτερο κομμάτι της έρευνας και να εκφράσουν τελικά πόσο ικανοποιημένοι είναι από τη ζωή τους και πόσο κοντά «έπεσαν» στις προβλέψεις τους. Ένα 43% του μεγαλύτερου ηλικιακά γκρουπ ανθρώπων είχαν υποτιμήσει το πώς θα είναι η ζωή τους, ενώ ένα 25% είχε προβλέψει με ακρίβεια τι θα συμβεί και ένα 32% είχε υπερεκτιμήσει το μέλλον του. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι εκείνοι που είχαν υπερεκτιμήσει πόσο χαρούμενοι θα είναι, αποδείχτηκε ότι κατά 10% είχαν αναπτύξει περισσότερα προβλήματα, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο θανάτου.

Αντίθετα, όσοι περίμεναν ένα πιο.. μαύρο μέλλον, είχαν μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση του γήρατος και έτσι αποδείχτηκαν πιο ακριβείς στα λεγόμενά τους. Όσον αφορά τα πιο νέα άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα, αποδείχθηκε ότι οι περισσότεροι υπερεκτίμησαν την επιτυχία τους και εμφάνιζαν μια μεγαλύτερη πιθανότητα να έχουν κάποιο πρόβλημα ή ακόμα και να… πεθάνουν μέσα στην επόμενη δεκαετία. Η έρευνα αυτή για τους απαισιόδοξους δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «American Psychological Association».

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: