ΣΙΝΕ

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Σκάνδαλο! Ο υπουργός Περιβάλλοντος διάβασε λόγο που του έγραψε πετρελαϊκή εταιρία


Σε πολιτικό σκάνδαλο εξελίσσεται η διένεξη μεταξύ της εταιρείας «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΙΓΑΙΟΥ» και «KAVALA ΟΙL», όσον αφορά στην ψήφιση της τροποποιητικής σύμβασης του ελληνικού Δημοσίου για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου του Πρίνου.
Η υπόθεση παίρνει νέα τροπή μετά τις βαρύτατες καταγγελίες των εργαζομένων της «KAVALA OIL» κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν και όλως τυχαίως έμειναν… στο σκοτάδι.

Εργαζόμενοι της εταιρείας μιλώντας στη zougla.gr αποκαλύπτουν ότι, σύμφωνα με δύο e-mail τα οποία επικαλούνται και έχουν στην κατοχή τους, ο υπουργός Περιβάλλοντος, πριν από περίπου έναν μήνα, κατά την τοποθέτησή του στην Επιτροπή Εμπορίου για το συγκεκριμένο θέμα, εκφώνησε ομιλία η οποία είχε γραφτεί από στελέχη της… «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ».

Δηλαδή, ο ίδιος ο υπουργός, ο οποίος θα έπρεπε να τηρεί τα προσχήματα, φέρεται να υιοθετεί απαρέγκλιτα τις απόψεις και τις θέσεις της ιδιωτικής εταιρείας.

Τα e-mail της αποκάλυψης
«Διαθέτουμε δύο e-mail, με τα οποία, παραμονές της συνεδρίασης στην Επιτροπή 
Εμπορίου για την υπόθεση,
εμφανίζεται η γραμματέας δημοσίων σχέσεων της “ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ” να συνομιλεί με τη διευθύντρια του γραφείου του υπουργού. Από τα e-mail προκύπτει ότι στελέχη της “ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ” έκαναν ωμή παρέμβαση στην ομιλία τόσο του εισηγητή του κ. Πασχαλίδη όσο και στην παρουσίαση του υπουργού» αναφέρουν οι υπάλληλοι της «KAVALA OIL» μιλώντας στη zougla.gr.
Όπως υποστηρίζουν, η «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ» με δύο e-mail που απέστειλε στην «KAVALA OIL», σχετικά με την τροποποίηση της σύμβασης στις 8 και 13 Φεβρουαρίου, άθελά της αποκάλυψε το παρασκήνιο που υπάρχει πίσω από την τοποθέτηση του υπουργού Περιβάλλοντος, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της κύρωσης της τροποποιητικής σύμβασης που ενεκρίθη από το ελληνικό Κοινοβούλιο.




Ο πρόεδρος εργαζομένων της «KAVALA OIL» Μ. Κελαϊδάκης, επικαλούμενος τα δύο e-mail, δήλωσε στη Ζούγκλα πως δεν είναι πρέπον να γράφονται ομιλίες και τοποθετήσεις στελεχών της κυβέρνησης από ιδιωτικές εταιρείες. «Καταγγέλλουμε αυτήν τη στάση και θεωρούμε το γεγονός απαράδεκτο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη διοίκηση της εταιρείας, στην οποία συμμετέχουν κατά 67% η «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΙΓΑΙΟΥ» και κατά 33% οι εργαζόμενοι της «KAVALA OIL», οι τελευταίοι διαισθάνονται τον κίνδυνο να τεθούν εκτός παιχνιδιού, αφού στην επερχόμενη ανανέωση της σύμβασης εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων για τα επόμενα 25 χρόνια επιχειρείται διπλή ανάθεση στην «KAVALA OIL» και την «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΙΓΑΙΟΥ».

Το απόγευμα της Πέμπτης επικοινωνήσαμε με την εταιρεία «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ», προκειμένου να μας σχολιάσουν τις καταγγελίες. Οι υπεύθυνοι του γραφείου επιφυλάχτηκαν να μας απαντήσουν. Το πρωί της Παρασκευής επιχειρήσαμε επανειλημμένως να έρθουμε σε επαφή με τους συνεργάτες και την ιδιαιτέρα του υπουργού κ. Λιβιεράτου, ωστόσο η επικοινωνία δεν κατέστη εφικτή.

zougla.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: