ΣΙΝΕ

Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Χρόνια σου πολλά Θρύλε!


Ήταν πριν από 88 χρόνια στην ταβέρνα του Μοίρα στον Πειραιά, όπου η ανάγκη για την δημιουργία ενός συλλόγου που θα αντιπροσώπευε τα αθλητικά ιδανικά «γέννησε» τον Ολυμπιακό. Το Onsports σας παρουσιάζει αφιέρωμα στην ιστορία του μεγαλύτερου ελληνικού αθλητικού συλλόγου…

«Πρωτομάστορες» οι Βασίλης Ανδριανόπουλος, Γιάννης Ανδριανόπουλος, Γιώργος Ανδριανόπουλος, Ντίνος Ανδριανόπουλος, Νότης Καμπέρος και Μιχάλης Μανούσκος, οι οποίοι μαζί με άλλους σημαντικούς παράγοντες του Πειραιά αποφάσισαν να δημιουργήσουν μία δυνατή ομάδα, η οποία έμελλε να αλλάξει το… ρου του ελληνικού αθλητισμού.

Από το απόγευμα της 10ης Μαρτίου του 1925, όπου ακούστηκε για πρώτη φορά η ιαχή Ολυμπιακός, μέχρι σήμερα, εκατομμύρια άνθρωποι έχουν συνδέσει τη ζωή τους, έχουν φωνάξει και έχουν κάνει… τρόπο ζωής τον Ολυμπιακό. Η σχέση των οπαδών με την ομάδα έχει… μεταφυσική εξήγηση. Δύσκολα μπορεί κάποιος να βρει τις λέξεις για να περιγράψει ακριβώς τι είναι αυτό που νιώθει μόλις ακούει την ιαχή Ολυμπιακός.

Ίσως η εξήγηση να… κρύβεται στο κόκκινο και το άσπρο χρώμα που αντιπροσωπεύουν τον σύλλογο. Το άσπρο της αγνότητας και της ηθικής και το κόκκινο του πάθους, το οποίο είναι άσβεστο για την ομάδα, αλλά και του αίματος, όπως αυτού που χύθηκε άδικα την αποφράδα ημέρα της 8ης Φεβρουαρίου του 1981 όταν 21 ψυχές από τα σκαλοπάτια του «Γ. Καραϊσκάκης»… οδηγήθηκαν στον παράδεισο!

Αυτός είναι και ο λόγος που κάθε αθλητής ο οποίος φορά την φανέλα και αντιπροσωπεύει τον Ολυμπιακό είναι ηθικά υποχρεωμένος να δίνει όλες του τις δυνάμεις για την ομάδα. Όπως έκαναν όλοι όσοι πέρασαν από την ομάδα από τα τέλη της δεκαετίας του ’20 μέχρι σήμερα. Από την εποχή που το «Γ. Καραϊσκάκης» δεν ήταν παρά ένα ποδηλατοδρόμιο και η καρβουνόσκονη… σημάδεψε τις προσπάθειες των αθλητών, μέχρι σήμερα, όπου στην συγκεκριμένη τοποθεσία φιλοξενείται ένα από τα πιο σύγχρονα - ίσως το πιο σύγχρονο - γήπεδο της Ελλάδας.

Δεκάδες αθλητές πέρασαν από την ομάδα του Ολυμπιακού και τα ονόματά τους έγιναν σύνθημα στα χείλη πιστών οπαδών του συλλόγου. Άλλωστε, από την ίδρυσή της, η ομάδα του Πειραιά αντιπροσώπευε την αστική τάξη και έγινε συνώνυμο της περηφάνιας, τους ήθους, του φιλότιμου και της καλώς εννοούμενης μαγιάς.

Η σημερινή μέρα, Κυριακή 10 Μαρτίου του 2013, μπορεί να χαρακτηριστεί ιστορική, καθώς το απόγευμα, οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται την ΑΕΚ στο φαληρικό γήπεδο και σε περίπτωση που κατακτήσουν τη νίκη, θα στεφθεί για 40η φορά Πρωταθλητής στην ιστορία του. Τρία περισσότερα από όσα έχουν μαζί όλες οι υπόλοιπες ομάδες που έχουν φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου…

onsports.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis 
 Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: