ΣΙΝΕ

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Γρεβενά:«Αναβάθμιση υφιστάμενων κτιριακών υποδομών παιδικών σταθμών του Δήμου Γρεβενών»


 

Υπεγράφη την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013 από το Δήμαρχο Γρεβενών κ. Δημοσθένη Κουπτσίδη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας Κ/ξια «Στάμος Ιωάννης &Σια Ο.Ε. – Κ. Βασίλας & Σια Ε.Ε.» η σύμβαση του έργου:
«Αναβάθμιση υφιστάμενων κτιριακών υποδομών παιδικών σταθμών τουΔήμου Γρεβενών»

Ο Δήμος Γρεβενών στα πλαίσια των προσπαθειών του για την βελτίωση των υποδομών στους Δημοτικού Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς συνέταξε την αριθ 03/2012 τεχνική μελέτη με τίτλο «Αναβάθμιση υφιστάμενων κτιριακών υποδομών παιδικών σταθμών του Δήμου Γρεβενών» (προϋπολογισμού 507.00,00€) η οποία περιλαμβάνει την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων 2 παιδικών σταθμών της πόλης των Γρεβενών, πιο συγκεκριμένα του 1ου και 2ου παιδικού σταθμού.

Στις 13-02-2012 υπέβαλε αίτηση χρηματοδότησης για την υλοποίηση του παραπάνω έργου στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ 2007 -2013» Άξονας προτεραιότητας 8: «Αειφόρος Ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στην ΠΔΜ» Κωδικός θεματικής προτεραιότητας 77:«ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ», προϋπολογισμού 507.000,00€.

Μετά από τη θετική αξιολόγηση της πρότασης από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας, το έργο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της και δημοπρατήθηκε από το Δήμο Γρεβενών με ανάδοχο την Κ/ξια «Στάμος Ιωάννης & Σια Ο.Ε. – Κ. Βασίλας & Σια Ε.Ε.» η οποία προσέφερε την μεγαλύτερη έκπτωση, ήτοι 33,00%.

Το έργο, με προϋπολογισμό σύμβασης εκτέλεσης το ποσό του 341.444,48€, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και έχει προθεσμία περαίωσης 18 μήνες.

Με το έργο «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ» ο δήμος Γρεβενών πρόκειται να προβεί στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων 2 παιδικών σταθμών της πόλης των Γρεβενών, πιο συγκεκριμένα του 1ου και του 2ου παιδικού σταθμού του δήμου Γρεβενών. Ο 1ος παιδικός σταθμός βρίσκεται στην ανατολική είσοδο της πόλης των Γρεβενών, σε απόσταση 600 μέτρων περίπου από το κέντρο της πόλης και ο 2ος βρίσκεται στη περιοχή «Βαρόσι», μια πυκνοκατοικημένη συνοικία της πόλης των Γρεβενών.

Η σημαντικότητα του εν λόγω έργου για την πόλη των Γρεβενών είναι μεγάλη γιατί με το παρόν έργο θα επιτευχθεί:

Α) Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του 1ου παιδικού σταθμού, μέσω αντικατάστασης των κουφωμάτων που είναι πολύ παλιά. Η αντικατάσταση των κουφωμάτων είναι καίριο αίτημα των εκπαιδευτικών καθώς και των γονέων και θα είναι ευεργετική τόσο για εξοικονόμησης ενέργειας αλλά και για λόγους υγιεινής

Β) Η αναβάθμιση των αύλειων χώρων των παιδικών σταθμών σε θέματα κυρίως ασφαλείας, αισθητικής και τοποθέτησης πρασίνου.

Γ) Η ενεργειακή αναβάθμιση του αύλειου χώρου του 1ου παιδικού σταθμού με την επιλογή φωτισμού τύπου «led»

Δ) Η εναρμόνιση της λειτουργίας των παιδικών σταθμών με Υ.Α. 28492/15-5-2009 ΥΠΕΣ που αφορά όργανα παιδικής χαράς.

Στην υπογραφή της σύμβασης παρέστησαν η αρμόδια Αντιδήμαρχος κα Αικατερίνη Πέτρου και ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΓ κ. Χρήστος Βάιος.

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: