ΣΙΝΕ

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Νεκρός ο χειρότερος εχθρός του Πούτιν... Μπόρις Μπερεζόφσκι


Ο Ρώσος μεγιστάνας, Μπόρις Μπερεζόφσκι άφησε την τελευταία του πνοή στο Λονδίνο, σε ηλικία 67 ετών.
Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντερφαξ που επικαλείται συγγενή του Ρώσου δισεκατομμυριούχου μετέδωσε ότι...
ο Μπερεζόφσκι, στον οποίο είχε δοθεί από τις βρετανικές αρχές πολιτικό άσυλο, πέθανε στο σπίτι του στο Σάρεϊ στη νότια Βρετανία. Το Ιντερφαξ επικαλείται επίσης τον Ρώσο δικηγόρο του μεγιστάνα, τον Αλεξάντερ Ντομπροβίνσκι.

Οι φήμες οργιάζουν πως ο ίδιος ο μεγιστάνας έδωσε τέλος στη ζωή του, καθώς απώλεσε ένα μεγάλο κομμάτι από την περιουσία του.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μπερεζόφσκι ήταν κάποτε φίλος με τον άλλο Ρώσο μεγιστάνα και ιδιοκτήτη της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς, ωστόσο στη συνέχεια οι σχέσεις των δύο ανδρών διαταράχθηκαν. Ο Μπερεζόφσκι μήνυσε τον Αμπράμοβιτς, ζητώντας πάνω από 5 εκατ. δολάρια, καθώς – όπως υποστήριξε – ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι τον πρόδωσε όταν αυτός ήρθε σε ρήξη με το Κρεμλίνο και τον Βλαντιμίρ Πούτιν το 2000. Μάλιστα, τόνισε πως αναγκάστηκε να πουλήσει τα συμφέροντά του στη ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Sibneft για πολύ λιγότερα χρήματα από την αξία τους.

Εξάλλου, ο Μπερεζόφσκι είχε συνδεθεί και τον θάνατο του πρώην Ρώσου κατασκόπου Αλεξάντρ Λιτβινένκο, ο οποίος έχασε τη ζωή του στο Λονδίνο, όταν δηλητηριάστηκε με ραδιενεργό πλουτώνιο-210 το 2006.

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: