ΣΙΝΕ

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Παρ'ολίγον στα κρατητήρια ως… λαθρομετανάστρια η Στανίση!!!


Η πρόσφατη περιπέτεια της τραγουδίστριας Κατερίνας Στανίση στο αεροδρόμιο του Τορόντο είχε αίσιο τέλος μετά την...
παρέμβαση του ελληνικής καταγωγής βουλευτή κ. Τζιμ Καρύγιαννη, ο οποίος δεν κρύβει και τον θαυμασμό του για τη λαϊκή αοιδό. Ωστόσο εφημερίδες στον Καναδά έκαναν λόγο ευθέως για «ρουσφέτι» του ομογενή βουλευτή προς την Ελληνίδα ερμηνεύτρια.
Καλεσμένη της ομογενειακής εφημερίδας «Hellas News», η Κατερίνα Στανίση και η ορχήστρα της βρέθηκαν στον Καναδά και τις ΗΠΑ για τρεις συναυλίες.
Ωστόσο στο αεροδρόμιο του Τορόντο, η δημοφιλής τραγουδίστρια ήρθε αντιμέτωπη με μια δυσάρεστη έκπληξη: οι καναδικές αρχές της απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα, αφού η ίδια και οι συνεργάτες της δεν διέθεταν την αναγκαία βίζα εργασίας. Αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί αναστάτωση και να κληθεί να βοηθήσει και να δώσει λύση ο ομογενής βουλευτής, ο οποίος δεν κρύβει τον θαυμασμό του για την Ελληνίδα αοιδό.
«Πρόσφατα η νομοθεσία άλλαξε και πλέον ακόμη και για μία ημέρα εργασίας στον Καναδά, απαιτείται η ανάλογη βίζα. Μόλις παρουσιάστηκε το πρόβλημα, ζητήσαμε τη βοήθεια του συμπατριώτη μας κ. Καρύγιαννη, ο οποίος ήρθε στο αεροδρόμιο, συνομίλησε με τους αρμόδιους αξιωματούχους και έδωσε λύση, με την έκδοση της αναγκαίας βίζας για την κυρία Στανίση και την ορχήστρα της», δήλωσε στο «ΘΕΜΑ» ο εκδότης της εφημερίδας «Hellas News» κ. Τάκης Κουρτέσης, που ήταν και ο διοργανωτής των συναυλιών. Τελικά η κυρία Στανίση και οι συνεργάτες της κατέβαλαν 150 δολάρια Καναδά ο καθένας για τη βίζα εργασίας και τους επετράπη η είσοδος στη χώρα.
«Κάτι ανάλογο δεν μου έχει ξανατύχει, όσα χρόνια ταξιδεύω στις ΗΠΑ και στον Καναδά για συναυλίες στην ομογένεια. Ο Καναδάς είναι σοβαρό κράτος, που οι αρχές του τηρούν ρητά τους νόμους. Λογικό ήταν να μη μας επιτρέψουν την είσοδο. Αν και ταλαιπωρηθήκαμε για ώρες στο αεροδρόμιο, εντούτοις όλοι οι υπάλληλοι ήταν ευγενικοί και με το χαμόγελο στα χείλη. Αυτό μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση», λέει με τη σειρά της η κυρία Στανίση, επισημαίνοντας πως «η αγάπη των ομογενών στις συναυλίες που δώσαμε στο Τορόντο και το Μόντρεαλ, διέγραψε από τη μνήμη μου το περιστατικό στο αεροδρόμιο, που για μια στιγμή με έκανε να αισθανθώ ως… λαθρομετανάστρια».
Η παρέμβαση του κ. Καρύγιαννη στις αρχές του αεροδρομίου του Τορόντο, έγινε κεντρικό θέμα στην «Global and News», μία από τις μεγαλύτερες εφημερίδες του Καναδά. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ομογενής βουλευτής φέρεται να δήλωσε στους αρμόδιους της Συνοριοφυλακής ότι «το ελληνικό συγκρότημα βρέθηκε στον Καναδά προκειμένου να δώσει μια συναυλία στη μνήμη του πατέρα του Κώστα, που απεβίωσε πριν από 40 ημέρες» Ωστόσο ο ίδιος αρνήθηκε κατηγορηματικά πως παρενέβη προκειμένου να παραβιαστεί ο σχετικός νόμος.
Πληροφορίες ωστόσο, αναφέρουν ότι η Ελληνίδα τραγουδίστρια έπεσε θύμα «καρφώματος» από ομογενείς «αντζέντηδες» άλλων Ελλήνων καλλιτεχνών, αφού οι άνδρες της Υπηρεσίας Συνόρων ήξεραν τα πάντα για την ίδια, προβάλλοντας στους υπολογιστές της υπηρεσίας τους ακόμη και βιντεοκλίπ της.
Οπως αναφέρουν τα ομογενειακά μέσα, οι συναυλίες της κυρίας Στανίση σε Μόντρεαλ, Τορόντο και Νέα Υόρκη σημείωσαν επιτυχία και προσέλκυσαν μικρούς και μεγάλους, που ταξίδεψαν χιλιόμετρα ολόκληρα απ’ όλη τη χώρα για να ακούσουν τις «κλασικές» επιτυχίες της, οι οποίες έχουν μείνει ανεξίτηλες στον χρόνο. 

Κατά την εμφάνισή της στο Τορόντο μάλιστα, τιμήθηκε από τον ομογενή βουλευτή επειδή με τα τραγούδια της δίνει χαρά στους Ελληνες όπου και αν ζουν. «Ολες οι συναυλίες ήταν μοναδικές. Συγκινήθηκα βλέποντας μικρούς και μεγάλους να διασκεδάζουν με τα τραγούδια μου. Συγκινητική ήταν και η ενέργεια του κ. Καρύγιαννη να με τιμήσει με μια αναμνηστική πλακέτα για το δικό μου λιθαράκι που έχω βάλει στο ελληνικό τραγούδι. Τους ευχαριστώ όλους και είμαι σίγουρη πως σύντομα και πάλι θα βρεθώ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού», κατέληξε η κυρία Στανίση.
Ο κ. Καρύγιαννης εκλέγεται ανελλιπώς βουλευτής του Φιλελεύθερου Κόμματος από το 1989. Γεννήθηκε και έζησε στην Αθήνα έως τα τέλη του 1967, οπότε και η οικογένειά του μετανάστευσε στον Καναδά λόγω της δικτατορίας. Εκεί ο πατέρας του, Κυριάκος, ανέπτυξε έντονη αντιδικτατορική δράση, με αποτέλεσμα να του αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια από το στρατιωτικό καθεστώς.
Πριν ασχοληθεί με τα κοινά, ο κ. Καρύγιαννης ανέπτυξε έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα. Από το 1988 εκλέγεται βουλευτής στην καναδική βουλή με την υποστήριξη της ελληνικής ομογένειας.
Πρωτοστάτησε, μπαίνοντας στο «στόχαστρο» Τούρκων και Σκοπιανών του Καναδά, υπερασπίζοντας και προωθώντας τις ελληνικές θέσεις. Οι αγώνες του για την Κύπρο είναι συνεχείς, ενώ το 2007 και όταν η κυβέρνηση του Καναδά αναγνώρισε τα Σκόπια ως «Μακεδονία» δεν δίστασε να επιτεθεί εναντίον της με βαρείς χαρακτηρισμούς. Το 2001 οι Σκοπιανοί του Καναδά τον κατήγγειλαν για «ρατσισμό» επειδή δημόσια τους αποκαλεί «Σκοπιανούς» και όχι «Μακεδόνες», ζητώντας ευθέως την παραίτησή του. Σε αναγνώριση της συνεισφοράς του υπέρ των ελληνικών θέσεων, του απονεμήθηκε το 2009 από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κωστή Στεφανόπουλο, ο Σταυρός του Τάγματος του Φοίνικα.
Από τα σημαντικότερα επιτεύγματά του ήταν η αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας από τη Βουλή του Καναδά το 2004, που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Τουρκίας.

blog.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: