ΣΙΝΕ

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Οι χρυσές μπίζνες του Λυμπέρη στη Βραζιλία!!!


Από τότε που ανακοίνωσε το τέλος της εκδοτικής του εταιρείας, με εκείνη τη δραματική επιστολή που έγραψε ρίχνοντας τις ευθύνες για την καταστροφή του στην οικονομική κρίση, στο κράτος και τις...
τράπεζες, ο κ. Αντώνης Λυμπέρης επαναλαμβάνει σε όσους τον ρωτούν για το μέλλον του την ίδια φράση: «Ο,τι και να κάνω, αποκλείεται να ξανακάνω δουλειές στην Ελλάδα».

Ισως, λοιπόν, λόγω αυτής της επίμονης φράσης, να ξεκίνησαν από τα περασμένα Χριστούγεννα και οι φήμες που υποστήριζαν ότι ο κ. Λυμπέρης «ψάχνεται να κάνει μπίζνες στο εξωτερικό». Μόνο που, όπως γίνεται συνήθως με τις φήμες που δεν διαψεύδονται εν τη γενέσει τους, το σενάριο «οι διεθνείς μπίζνες του Λυμπέρη» τις τελευταίες μέρες αποκτά όλο και μεγαλύτερο σασπένς. Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα ακούγονται στους επιχειρηματικούς κύκλους, ο κ. Λυμπέρης πέρασε περίπου έναν μήνα στο Ρίο της Βραζιλίας και στη Νέα Υόρκη χτίζοντας το comeback του.

Οι ίδιες πληροφορίες υποστηρίζουν ότι κατάφερε να πείσει τους Αμερικανούς πρώην συνεργάτες του στον εκδοτικό κολοσσό της Conde Nast, με τους οποίους εξέδιδε στην Ελλάδα τα περιοδικά «Vogue», «Conde Nast Traveller», «Lucky», «Glamour» και «Men’s Health», να του δώσουν το «πράσινο φως» ώστε να προχωρήσει στην έκδοση κάποιων από αυτά τα περιοδικά στη Βραζιλία – εκτός από τη «Vogue» που εκδίδεται ήδη. Το ίδιο, λένε, έχει συμβεί και με το ισπανικής ιδιοκτησίας «HELLO!», που ήδη έχει μεγάλη διείσδυση στη Λατινική Αμερική με εκδόσεις στο Μεξικό, στη Χιλή, στο Περού, στη Βενεζουέλα, στην Κολομβία, στην Αργεντινή, στο Εκουαδόρ και το Πουέρτο Ρίκο, αλλά όχι στη Βραζιλία που αγαπάει το γκλάμουρ και τους σταρ όσο και οι γειτονικές της χώρες.

Χρηματοδότες
Λέγεται επίσης ότι έχει ήδη κάνει επαφές με Ελληνες που ζουν και επιχειρούν εκεί, προσπαθώντας να χαρτογραφήσει τις εκδοτικές ανάγκες της χώρας αλλά και να βρει χρηματοδότες. «Γιατί, όμως, στη Βραζιλία;» ρωτήσαμε κάποιον που υποστηρίζει ότι γνωρίζει τις τελευταίες κινήσεις του κ. Αντώνη Λυμπέρη. «Νομίζω ότι την ιδέα τού την έδωσαν από την Conde Nast. Επίσης η Βραζιλία είναι μια χώρα που αναπτύσσεται ραγδαία εκδοτικά, αγαπά πολύ οτιδήποτε έχει λάμψη και celebrities και μπορεί η εταιρεία του κ. Λυμπέρη να έκλεισε βίαια, ωστόσο η συνεργασία του με τους Αμερικανούς ήταν πάντα καλή και τον εμπιστεύονται. Εξάλλου μπορεί να έχει άλλα χρέη η εταιρεία, οι Αμερικανοί, όμως, είναι πληρωμένοι», υποστηρίζει.

Στο μεταξύ, η αλήθεια είναι ότι ακόμη κι αν ήθελε ο κ. Αντώνης Λυμπέρης να ξεκινήσει μια νέα επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα, δύσκολα θα τα κατάφερνε. Με τεράστια χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες, την απόρριψη της αίτησής του για πτώχευση μόλις την περασμένη Παρασκευή από το δικαστήριο και απλήρωτους τους πρώην εργαζομένους του, οποιαδήποτε περιουσιακά του στοιχεία κινδυνεύουν με άμεση κατάσχεση.

Την ίδια ώρα που η σύζυγός του κυρία Ελενα Μακρή-Λυμπέρη εργάζεται ως σύμβουλος έκδοσης στην εκδοτική εταιρεία των Κοντομηνά – Φιλιππόπουλου με την επωνυμία Alpha Editions που εκδίδει τα περιοδικά που δημιούργησαν οι εκδόσεις Λυμπέρη, όπως τα «ΕΓΩ», «7 Μέρες TV», «Τηλεκοντρόλ» και το ισπανικό «HELLO!», μια ανώνυμη καταγγελία στο Ταμείο των εργαζομένων, το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, κατηγορεί τον κ. Λυμπέρη ότι με μια σειρά ενεργειών του αφαίρεσε πολύ σημαντικά περιουσιακά στοιχεία από την εταιρεία του, τα οποία θα μπορούσαν να πουληθούν ή να πλειστηριαστούν.

Οι τίτλοι
Σύμφωνα με την καταγγελία, στις 3 Αυγούστου του 2012 ο δικηγόρος της εταιρείας Liberis Publications κατέθεσε δήλωση παραίτησης στο υπουργείο Ανάπτυξης από τα σήματα «7 Μέρες TV» και «ΕΓΩ», τους πιο πετυχημένους εμπορικά τίτλους δηλαδή των εκδόσεων Λυμπέρη. Εναν μήνα αργότερα τα σήματα διαγράφηκαν από το υπουργείο Ανάπτυξης κι έτσι η εταιρεία του κ. Λυμπέρη έπαψε να είναι δικαιούχος τους. Παρ’ όλα αυτά, τα περιοδικά συνέχιζαν να εκδίδονται κανονικά μέχρι και την ημέρα που ανακοινώθηκε η αναστολή της κυκλοφορίας τους τον Νοέμβριο. Την ίδια εκείνη περίοδο, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία που αναφέρει συγκεκριμένες ημερομηνίες και αριθμούς αιτήσεων, τα ίδια σήματα κατατέθηκαν ως κοινοτικά από δύο κυπριακές εταιρείες. Οι αιτήσεις των κυπριακών εταιρειών υπογράφονται από τον ίδιο δικηγόρο που χρησιμοποίησε και ο κ. Λυμπέρης. Ετσι τυπικά τα περιοδικά «7 Μέρες TV», «ΕΓΩ», «Status» και «Τηλεκοντρόλ» είχαν δικαιούχους πια τις κυπριακές εταιρείες Sunflower Co Ltd και Yellow-Divine Ltd.

Στις 2 Νοεμβρίου του 2012 ο κ. Λυμπέρης κατέθεσε και πάλι στο υπουργείο Ανάπτυξης τα σήματα των «7 Μέρες TV» και «ΕΓΩ». Η κίνηση ήταν ατυχής και απορρίφθηκε αφού είναι γνωστό ότι στις περιπτώσεις των σημάτων ισχύει η προτεραιότητα. Οποιος καταθέσει πρώτος το σήμα παίρνει και την ιδιοκτησία του. Στην περίπτωση αυτή το είχαν καταθέσει οι κυπριακές εταιρείες, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία που έφτασε στο ασφαλιστικό ταμείο των εργαζομένων.

Πέντε ημέρες αργότερα ο κ. Λυμπέρης, με τη γνωστή επιστολή προς τους εργαζομένους του, ανακοίνωνε το κλείσιμο της εταιρείας του. «Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και για μας σήμερα, Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, σας ανακοινώνω ότι πέθανε. Πέθανε παίρνοντας μαζί της τους κόπους και τα όνειρα 32 ετών. Σταθήκαμε όλοι στο ύψος μας, παλέψαμε, επιμείναμε, προσπαθήσαμε. Δεν χάσαμε. Δεν ήταν μια μάχη, αλλά ένας άνισος ατέρμων, καταδικασμένος και προδομένος αγώνας ενάντια στην παράνοια και το παράλογο που διακατέχει πλέον τη χώρα μας», έγραφε μεταξύ άλλων ο εκδότης. Μία εβδομάδα μετά, στις 14 Νοεμβρίου 2012, ανακοινωνόταν η ίδρυση της νέας εκδοτικής εταιρίας Alpha Editions που θα εξέδιδε στο εξής τα εβδομαδιαία περιοδικά που μέχρι τότε εξέδιδε ο κ. Λυμπέρης. Ανάμεσά τους και το «7 Μέρες TV», το «Τηλεκοντρόλ» και το «ΕΓΩ weekly».

Κοινωνικά ο κ. Λυμπέρης έχει μάλλον αποκλείσει τον εαυτό του, αφού άνθρωποι που τον ξέρουν λένε ότι βγαίνει σπάνια από το σπίτι του, περνώντας το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας προσπαθώντας να τακτοποιήσει τις υποθέσεις του, μιλώντας με τους δικηγόρους του και κάνοντας ταξίδια κατά άλλους στη Βραζιλία και κατά άλλους στο Μαϊάμι, αγαπημένο του κάποτε τόπο διακοπών τον μήνα Φεβρουάριο.

Την ίδια ώρα οι πρώην εργαζόμενοι των εκδόσεων Λυμπέρη, που πρόσφατα γέμισαν τους δρόμους της Κηφισιάς με φυλλάδια που καταγγέλλουν τον πρώην εργοδότη τους, υποστηρίζουν ότι με τη βοήθεια του δικηγόρου τους, εργατολόγου κ. Δημήτρη Περπατάρη, θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι τέλους και θα χρησιμοποιήσουν κάθε στοιχείο που πέφτει στην αντίληψή τους.

fimes.gr 
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: