ΣΙΝΕ

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

«Ρίχνουν» το τείχος του Βερολίνου για να φτιάξουν πολυτελή διαμερίσματα!!!


24 χρόνια μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου που συγκλόνισε τον κόσμο, ο δήμος της γερμανικής πρωτεύουσας έδωσε άδεια σε... κατασκευαστική εταιρία να γκρεμίσει μεγάλος μέρος απ’ ό,τι έχει απομείνει από το τείχος του μίσους για να κατασκευάσει πολυτελή διαμερίσματα και γραφεία.
Το σημείο που δόθηκε άδεια να γκρεμιστεί είναι αυτό όπου υπάρχουν πασίγνωστες τοιχογραφίες, όπως το περίφημο φιλί Μπρέζνιεφ και Χόνεκερ.

Η απόφαση προκαλεί θύελλα αντιδράσεων από καλλιτέχνες, που τέσσερα χρόνια πριν είχαν ζωγραφίσει το τείχος, δημιουργώντας την «ανοιχτή γκαλερί της Ανατολικής Πλευράς». Το κόστος της έφτασε τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Το τείχος εκτείνεται σε γραμμή 1,3 χιλιομέτρων, στην καρδιά του Βερολίνου. Κάθε χρόνο, τουλάχιστον 800.000 τουρίστες συγκεντρώνονται για να δουν από κοντά το κομμάτι του τσιμέντου που για χρόνια είχε γίνει σύμβολο μίσους και χώρισε στη μέση μια ολόκληρη χώρα, γράφει η Ελευθεροτυπία.

Το άλλοτε γκρίζο τείχος έχει μετατραπεί, από εκείνον τον Δεκέμβρη του ’89, σε έργο τέχνης με τοιχογραφίες από καλλιτέχνες όλου του κόσμου.
Όμως ο οικολόγος δήμαρχος του Βερολίνου, Φραντζ Σουλτζ, έχει κλείσει τ’ αυτιά του στις φωνές διάσημων καλλιτεχνών και επιμένει ότι η κατασκευαστική εταιρία έχει κάθε δίκιο να ζητά τη (νέα) πτώση του τείχους ώστε οι ένοικοι των διαμερισμάτων να έχουν καλύτερη θέα! 

Μάλιστα, στη θέση του ιστορικού μνημείου, ενός μνημείου για την ελευθερία, εκεί όπου πολλοί έχασαν τη ζωή τους, θα δημιουργηθούν ποδηλατόδρομοι, μεγάλα πεζοδρόμια και θα αναστηλωθεί η γέφυρα του Μπρόμι, που είχε καταστραφεί από τους βομβαρδισμούς του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: