ΣΙΝΕ

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Θεσσαλονίκη: Η εργασία της φοιτήτριας έκανε δύο καθηγητές της, να αναρωτιούνται...

Πρωταγωνίστρια της υπόθεσης μία φοιτήτρια που έκανε τους καθηγητές στο ΑΠΘ να βγάλουν ανακοίνωση...
Υποθέσεις λογοκλοπής κι αντιγραφής "ταλανίζουν" το Πανεπιστήμιο θίγοντας την αντικειμενικότητα και το αδιάβλητο των εξετάσεων όπως καταγγέλει ο Σύνδεσμος Καθηγητών του ΑΠΘ, με πρόσφατη περίπτωση φοιτήτριας της Φιλοσοφικής η οποία αντέγραψε δύο βιβλία για την μεταπτυχιακή της διατριβή. Το ένα μάλιστα ήταν επιβλέποντα καθηγητή.
Η φοιτήτρια αντέγραψε τα βιβλία και τα παρουσίασε ως δική της μεταπτυχιακή διατριβή. Σε ανακοίνωσή του, ο σύνδεσμος καθηγητών του ΑΠΘ αναφέρει:
''Παρά τα βήματα που έχουν γίνει προς την κατεύθυνση της καταπολέμησης αυτής της ανεπίτρεπτης ηθικά και παράνομης πράξης, φαινόμενα λογοκλοπής εξακολουθούν να εμφανίζονται με απαράδεκτα μεγάλη συχνότητα και να απασχολούν τις ακαδημαϊκές μας μονάδες. Ένας σοβαρός λόγος γι’ αυτό παραμένει η ασάφεια των κανόνων και προβλεπόμενων ποινών, αλλά και η απροθυμία των πανεπιστημιακών οργάνων να προχωρούν σε συγκεκριμένες αποφάσεις για την τιμωρία των παραβατών.

Σήμερα έχουμε φτάσει στο σημείο οι νέοι φοιτητές και ερευνητές να μη θεωρούν καν τη λογοκλοπή πρόβλημα ή να έχουν μια ασαφή άποψη για τα όριά της. Για τους παραπάνω λόγους, ο Σύνδεσμος Καθηγητών ΑΠΘ καλεί την πανεπιστημιακή κοινότητα να προστατέψει το επιστημονικό της κύρος, την αξιοπιστία και αντικειμενικότητα των εξεταστικών διαδικασιών και αξιολογήσεων, την αριστεία και την αξιοκρατία, επιδεικνύοντας μηδενική ανοχή απέναντι στη λογοκλοπή και αντιγραφή''.

NewsItΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: