ΣΙΝΕ

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Champions League: Παρί Σεν Ζερμέν - Βαλένθια 1-1 (video)

Αν και αγχώθηκε, αν και ο… Βαλβέρδε της έβαλε δύσκολα, η Παρί Σεν Ζερμέν δεν «κάηκε» και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ! Παρά την προίκα που είχαν οι ...
πρωτευουσιάνοι από την νίκη με 2-1 του πρώτου ματς, πήγαν να βάλουν μόνοι τους… τρικλοποδιά. Οι «νυχτερίδες» προηγήθηκαν μέσα στο «Παρκ Ντε Πρενς» με τον Ζόνας (55’), ωστόσο ο Λαβέτσι (66’) ισοφάρισε στο τελικό 1-1, απομάκρυνε το άγχος του αποκλεισμού και εν τέλει οι Παριζιάνοι πανηγύρισαν την πρόκρισή τους στις 8 καλύτερες ομάδες του θεσμού. Πήρε... αναβολή η επανεμφάνιση του Μπέκαμ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, καθώς ο Άγγλος αστέρας δεν χρησιμοποιήθηκε.

Από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, η Παρί Σεν Ζερμέν έδειξε να έχει επαναπαυτεί στο… μαξιλαράκι του 2-0 από το πρώτο ματς και την Βαλένθια να διεκδικεί κάποιο γκολ για να ξαναμπεί στο κόλπο. Οι γηπεδούχοι έπαιζαν άσχημα, με τον Λούκας Μόουρα να είναι ο μόνος που προσπαθούσε να δημιουργήσει, την ώρα που οι παίκτες του Βαλβέρδε συνεργάζονταν ωραία, με τον Σολδάδο να φτάνει κοντά στο γκολ και τον Σιρίγκου να λέει «όχι». Οι πρωτευουσιάνοι συνέχιζαν να είναι άκεφοι, οι Ισπανοί είχαν τον έλεγχο του ματς, όμως όσο περνούσε η ώρα, όλο και μειωνόταν το τέμπο τους. Τα λεπτά περνούσαν, η απόδοση και των δύο ομάδων έπεφτε, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καν φάση. Βέβαια –τουλάχιστον- οι «νυχτερίδες» προσπαθούσαν κάτι να κάνουν, κυρίως με σουτ από μακρινή απόσταση, τα οποία δεν έβρισκαν στόχο.


 Τελευταία… καλή στιγμή στο πρώτο μέρος για την Βαλένθια, όταν ο Ζόνας έκανε ένα καλό διαγώνιο σουτ, με τον γκολκίπερ της Παρί να είναι εκ νέου σε ετοιμότητα και να απομακρύνει την μπάλα. Ποιος είπε πως το ματς θα πήγαινε «σβηστά» στο μηδέν; Ο Ζόνας ήρθε κι έβαλε νωρίς-νωρίς «φωτιά»! Ο Ματουιντί έχασε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή της Παρί, ο Βραζιλιάνος άσος έγινε κάτοχος αυτής, έπιασε εξαιρετικό σουτ και την έστειλε στα δίχτυα του Σιρίγκου για το 1-0! Πλέον, οι παίκτες του Βαλβέρδε κυνηγούσαν ακόμη ένα τέρμα για να κάνουν την σπουδαία ανατροπή, κόντρα στους Γάλλους, που δεν… βλέπονταν!

 Κι από το πουθενά… η Παρί πήρε ανάσα και το (πολύ) άγχος έφυγε… Ο Παρέχο έκανε τραγικό λάθος στον χώρο του κέντρου, ο Λαβέτσι έκλεψε την μπάλα και ξεκίνησε την κούρσα του. Αφού λοιπόν επωφελήθηκε τις κόντρες κι αφού ο Γκουάιτα είπε «όχι» στον Γκαμεϊρό, ο Αργεντινός άσος πήρε το ριμπάουντ και προ κενής εστίας ισοφάρισε σε 1-1, φέρνοντας στην θέση τους τις καρδιές των οπαδών στο «Παρκ Ντε Πρενς». Βέβαια, οι «νυχτερίδες» δεν έχασαν και πολλά αφού και πάλι χρειάζονταν ένα γκολ για να στείλουν έστω το ματς στον έξτρα χρόνο. Στο τελευταίο τέταρτο, οι φιλοξενούμενοι είχαν κουραστεί, ουσιαστικά δεν έβγαλαν κάποια αξιόλογη φάση, με το 1-1 να μένει ως το τέλος και την Παρί να παίρνει την πρόκριση, ενώ από την άλλη, η ομάδα του Βαλβέρδε να… πέφτει μαχόμενη.

 Παρί Σεν Ζερμέν (Κάρλο Αντσελότι): Σιρίγκου, Τιάγκο Σίλβα, Άλεξ, Μάξουελ, Ζαλέ (27’ Φαν ντερ Βιλ), Ματουϊντί, Σαντόμ, Παστόρε, Τιάγκο Μότα (58’ Γκαμεϊρό), Λούκας Μόουρα (82’ Σακό), Λαβέτσι

 Βαλένθια (Ερνέστο Βαλβέρδε): Γκουάιτα, Σισοκό, Μπαραγκάν, Ρουίθ, Ματιέ, Αλμπέλδα (46’ Μπανέγκα), Φεγκουλί (63’ Πιάτι), Παρέχο, Τίνο Κόστα, Ζόνας (76’ Βαλντές), Σολδάδο.
sport-fm
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: