ΣΙΝΕ

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Τι προβλέπει το κούρεμα του Eurogroup για τους Έλληνες καταθέτες στην Κύπρο


Διαβάστε τις σκληρές αποφάσεις για τις καταθέσεις...
To Eurogroup επέβαλλε στην Κύπρο κούρεμα καταθέσεων από το πρώτο ευρώ για όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς, η οποία θα...
επιβληθεί με νόμο την Τρίτη, 19 Μαρτίου. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να ψηφιστεί νόμος από την Κυπριακή Βουλή ως την Καθαρά Δευτέρα.

Οι καταθέτες που θα πληγούν θα λάβουν σε αντάλλαγμα μετοχές των τραπεζών, ισόποσης αξίας με το «κούρεμα» που υπέστησαν.

Σύμφωνα με τον επικεφαλή του Eurogroup Ντάισελμπλουμ, οι καταθέσεις που διατηρούνται στα υποκαταστήματα και τις θυγατρικές των Κυπριακών τραπεζών της Ελλάδας δεν πλήττονται από την απόφαση. Οι Κυπριακοί λογαριασμοί καταθέσεων μπλοκαρίστηκαν ήδη από τις 5 τα ξημερώματα του Σαββάτου σύμφωνα με τον Ντάισελμπλουμ.

Η αναστάτωση που έχει προκληθεί από το φόρο των καταθέσεων στις Κυπριακές Τράπεζες έχει εξαπλωθεί και στους Έλληνες καταθέτες που είχαν βγάλει τα χρήματα τους στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τους φόρους των 6,75% και 9.9% θα κληθούν να πληρώσουν όσοι Έλληνες έχουν καταθέσεις σε Κυπριακές τράπεζες στην Κύπρο, ενώ όπως διευκρινίζεται οι φόροι δεν θα επιβληθούν σε όσουν έχουν καταθέσεις στις Κυπριακές τράπεζες που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Ο κύπριος ΥΠΟΙΚ Μιχάλης Σαρρής χαρακτήρισε «ιστορικά δύσκολη απόφαση ευθύνης» τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πακέτο διάσωσης, ενώ ο Γιοργκ Άσμουσεν από την ΕΚΤ, ανέφερε ότι δεν πρόκειται να ισχύσουν τα ανωτέρω μέτρα σε ό,τι αφορά τις θυγατρικές των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα και ότι αυτές οι θυγατρικές θα απορροφηθούν από ελληνικό τραπεζικό οργανισμό.

Με άλλα λόγια, ο φόρος θα ισχύσει μόνο εντός της Κυπριακής επικράτειας αλλά ακόμη και σε ξένους καταθέτες, δηλαδή και σε Έλληνες που έχουν καταθέσεις στην Κύπρο.

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: